פרויקט ימי הולדת

מ י כ

New member
../images/Emo4.gifפרויקט ימי הולדת

לאחרונה התחלנו לקבל הזמנות למסיבות ימי הולדת של חברים של צור בגן.מדובר במסיבות יקרות במשחקיות למיניהם. הנושא נושא איתו אי אלו דילמות:
איזה מתנה מביאים ליומולדת גיל 3-ארוע שעולה 1300 ש"ח?
מה עושים עם האח הקטן?(כמובן שכשאין לי סידור אחרי הצהריים הוא בא איתי אבל כבר שמעתי רמיזות שמשלמים בארוע לפי מספר הילדים ומצד שני לקחת בייביסיטר?אני לא אוהבת את זה ובטח שאני לא אוהבת להפריד ביניהם...)
והשאלה שהכי מציקה לי היא מה עושה מי שלא רוצה לחגוג לילדו במשחקיה המונית????עד כמה חובה לחפש משחקיה ואו מפעיל לידים?מה אתם אומרים?

נטעטע

New member
התשובות שלי...

אצלנו למזלי זה התחיל מאוחר, השנה היו בערך שליש מהילדים שעשו "ארוע". אני מביאה מתנות בסכום של 40 ש"ח בערך, בד"כ משחק או ערכת יצירה. בסוגיית האחים, אם יש לי סידור (אבא), אני משאירה אותה בבית כי לי יותר נוח, אם לא אני מביאה אותה. עד היום היינו רק בימי הולדת עם מפעילים, כך שלא משלמים לפי כמות הילדים, אבל גם אם כן, לדעתי זו בעיה של המזמין. אנחנו בינתיים איכשהו הצלחנו להתחמק, הוא דוקא ביקש בהתחלה, והתכוונו לעשות, אבל ברגע האחרון הוא ויתר. באופן מוזר הילד בטוח שיומהולדת אצל סבתא זה הדבר הכי שווה שיש.

נרי כ

New member
אני ממש נגד כל החשבונות האלה

גם אם יש סיכוי שיצא לי שם של קמצנית. למה את צריכה לדעת שזה עולה 1300 שקל? מה הסיפור הזה? מה, את צריכה לכסות להם את המנה? בינתיים אני מוזמנת לימי הולדת כאלה רק של חברים טובים (כלומר לא מהגן) ואז אני מביאה משהו שעלותו בין החמישים למאה שקל, וזה בכלל לא משנה איפה מתקיימת היומולדת, בבית או בפארק או במשחקיה. תמיד זה נע בין ספר, שאיך שלא תהפכי את זה עולה חמישים שקל ובין חולצה או שתיים. בוודאי שאני מביאה את שתיהן, והשיקול שלי ממש לא תלוי בבעלי השמחה, אלא רק באפשרויות שלי וברצון שלי להיות עם הגדולה בלבד. ותחגגי בכל מקום ואופן שמתאים לך ולילדים. אם מתחשק לך להפעיל אותם בעצמך, תעשי את זה. אני לא רואה שום יוקרה או איכות בליצנית צווחנית שמממנת את הלימודים שלה ככה. עד כה, אגב, מוכרחה לציין (בסיפוק) שהצלחתי לחגוג ימי הולדת שהיו כיפיים מאוד לילדים *ולהוריהם* (!), כשדאגתי לסביבה מתאימה לשתי האוכלוסיות, עם הרבה תעסוקות לילדים והפעלה אחת קטנה (הצגה של תאטרון בובות) שעשיתי בעצמי. היה נהדר. מקווה שאוכל להמשיך בזה.

../images/Emo45.gif בדיוק

את מביאה מתנה לפי גיל הילד, דרגת הקרבה שלו לילד שלך (לחברים קרובים אנחנו מביאים מתנות יותר שוות), וזהוווו. יש גבול לפלצנות המושקעת היום בהפקת ארועים לקטנים. דארא שגרה בשכונה נובורישית שבה חלק מההורים התחרו במי יעשה לילדו בן ה3 יומולדת יותר "יוקרתי".

דעתי:

1. את לא צריכה להתחשב במתנה בעלות האירוע. העלות היא שיקול של עורכי האירוע, וגם ההזמנה שלך היא שיקול שלהם. ביום הולדת לילד את לא מצפה להחזיר את עלות האירוע, זו לא חתונה (שגם שם זה נראה לי מעוות במידה מסוימת). 2. אני לא לוקחת את תמרה לימי הולדת שאליהם לא ביררתי במפורש שהיא מוזמנת. אם יונתן מוזמן לאירוע מסוים, זה לא מצדיק שאביא לשם גם את אחותו. את לא חייבת לקחת בייביסיטר, אבל את גם לא חייבת לבוא. בעיני זה חצוף להגיע עם אחים קטנים למסיבה שהוגדרה, למשל, כמתאימה לילדים בני X, או לילדי הגן בלבד. באותה מידה אני גם לא אביא את תמרה לאירוע/מסיבה/טיול של הגן של יונתן שלא הוגדר במפורש שאפשר להביא אליו אחים קטנים. זה שיש ילד נוסף בבית זה ענין שלי, לא של המארגנים. 3. ממש לא חובה לחגוג במשחקיה למי שאין את האפשרות הזו. אני עורכת ליונתן ימי הולדת במשחקיות כי הבית שלי קטן והחצר זעירה, אין מקום לחגוג שם. זו אחת ההוצאות שאנחנו לוקחים בחשבון כנובעת מעובדת היותו של הבית קטן. אם יש לך את המקום ואת יכולה להפעיל את הילדים בעצמך או עם עזרה של חברים/בני משפחה - מה טוב. צריך רק לקחת בחשבון שהילדים היום די "מאולפים" למה לצפות בימי הולדת, וכן יש ציפיה להפעלה, ולא לכמה שירי יום הולדת ועוגה. הפעלה יכולה בהחלט להיות משהו שהכנת בעצמך, במקרים רבים זה גם יהיה יותר מיוחד ומותאם לילד שלך.

נטעטע

New member
חצוף?

מה בדיוק אני אמורה לעשות עם מיקה? להשאיר אותה לבד בבית? להביא ביביסיטר, ואז לשלם הרבה יותר ממה שהיה עולה לבעל הארוע להכניס אותה? או לא ללכת לארוע ואז מורן "משלם" על כך שיש לו אחות? במקרה הכי גרוע אני חושבת שבעל הארוע יכול להגיד שאחים הם בתשלום, זו נראית לי פשרה סבירה, לשלם על האחות את הכניסה למשחקיה. אני חושבת שבגילאים האלה שעדיין נשארים במסיבות עם ההורים, צריך לקחת בחשבון שבערך 1/3 יבואו עם אחים קטנים. לא יודעת איך אגיב אם מישהו יזמין את מורן ויגיד לי שמיקה לא יכולה לבוא.

ellieg

New member
אבל תסתכלי גם מהצד השני

נגיד יש למורן יום הולדת ואת מזמינה ה20-30 ילדים לגן, ובנוסף אליהם מגיעים עוד 20-30 אחים. לי זה נראה המוני מדי ולא מתחשב בהורה שמארגן את המסיבה. ואם אותה הורה משלם פר ראש יוצא לא כפליים הוצאה. אצלינו במושב היום הולדת הראשון של השנה (בחורף) הגיעוי המון אחים קטנים \ גדולים והיה בלאגן טוטאלי ואירוע לא נעים למשתתפים. ליום הולדת השני רוב ההורים דאגו ומצאו סידור לאחים של והיה אירוע הרבה יותר נעים.

נטעטע

New member
כשאני מארגנת יומהולדת לגיל הזה

אני לוקחת בחשבון גם את האחים הקטנים, וכך עשו גם כל אלו שהוזמנו אליהם עד היום, ייתכן וזה נורמות של מקום. בכל מקרה כתבתי שאם הכניסה היא פר ראש, נראה לי סביר שההורה ישלם את הכניסה של האח (כך עשו במסיבת הסיום של מורן).

אז מי צריך לשלם על כך שיש למורן אחות?

מורן, המזמין לארוע (שבסה"כ רצה לחגוג עם מורן) או ההורים של מורן? לדעתי, זו לא בעיה של המזמין - זה ענין שלך. בואי נתאר מקרה טיפה יותר קיצוני: תארי לך שמורן מקבל כרטיס הזמנה להצגה, לך ולו. הרי לא תביאי איתך את מיקה כי "מה אני אמורה לעשות איתה", נכון? מורן קיבל מתנה, ההזמנה במקרה זה, מיקה לא קשורה ולא הוזמנה. במצב כזה אני, לפחות, אעשה חושבים אם האירוע מצדיק עבורי הוצאה של בייביסיטר או טרטור הסבתא לבוא לשמור על תמרה, ואבחר אם להשתתף בו או לא.

נטעטע

New member
אם יהיה לי סידור אשאיר אותה בבית

בדיוק כמו שהייתי עושה ביום ההולדת אם לא, ארכוש גם לה כרטיס (ואז העלות הנוספת היא עלי, כמו שהצעתי לשלם עליה במשחקיה), אלא אם כן התוכן לא מתאים (מה שאי אפשר להגיד על יומהולדת) ואז או שאוותר או שאקח ביביסיטר. אכן, ההורים של מורן הם אלו שצריכים לשלם על כך שיש לו אחות, אבל אני חושבת שלהביא ביביסיטר במקרה של יומהולדת זה תשלום גדול מדי, לעומת זאת כן הייתי מוכנה לשלם כניסה עבורה. שוב אני כותבת, שבגיל הזה (בניגוד לגיל מבוגר יותר בו הילדים נשארים לבד) מארגן המסיבה צריך לקחת בחשבון שיגיעו גם אחים.

לא מדוייק.

אני כמארחת לא צריכה ולא יכולה לקחת בחשבון את המגבלות שלך או של הורים אחרים. בסה"כ את צריכה לעשות את החשבון שלך, כמה חשוב לך שמורן ילך למסיבה שהוא הוזמן אליה (לא תמיד זה חשוב).

העין ה 3

New member
אני לא חושבת שיש קשר בין העלות למתנה

מי שבוחר לשלם ביוקר - זב"שו! אני קונה מתנות לפי הקרבה של עידן לילד/ה. לרחוקים 20-25 ש"ח (בחנות זולה כך שזה שווה יותר) ולחברים הקרובים יותר ב-30-35 ש"ח. אני חושבת שזה מטורף מה שקורה פה מבחינת הפקות. לא רחוק היום בו יביאו שיקים ליומולדת 3
. אגב, אני עצמי עושה הפעלות בימי הולדת הכוללות משחקים ופעילות יצירה לפי נושא ואני ממש לא לוקחת מחירים כאלה. שלשום הפעלתי יומולדת בנושא חלל והכנו מובייל כוכבים מפימו זוהר בחושך, ובאיזשהו שלב אחד הילדים אמר: "איזה יומולדת משעממת, חבל שלא הלכתי ליומולדת בליגדודס". בסוף הארוע, כשאביו כבר הגיע לקחת אותו, הוא ניגש אלי ושאל אם אוכל לבוא לעשות לו יומולדת בנושא חמסות
. ורדה < שעדיין לא עיכלה את העובדה שלבר-מצוה של עומר, לפני 7 שנים, הוא קיבל שיקים של 100 ש"ח מחלק מילדי הכיתה (100 מכל אחד...) >

מעיןבר

New member
אוף\ ההפקות האלה...

אנחנו מביאים מתנה בהתאם לקרבה של הילדה ושלנו אל הילד והוריו. זה יכול לנוע בין 25-60 ש"ח (במקרה של ספר). אין אצלי את שאלת האח הקטן אבל נראה לי הכי פשוט לשאול את הורי הילד ולהסביר שיש בעיה. אנחנו נגד הפעלות. כשאדוה היתה בת 3 עוד בכלל חגגנו רק בחוג המשפחה. השנה ליומולדת 4 עשינו פיקניק. הזמנו רק את 3 חבריה הטובים ביותר על משפחותיהם וכמובן את המשפחה ועוד כמה חברים טובים שלנו חלהם ילדים בגיל הנכון שמכירים את אדוה וחברים שלה. עשינו פיקניק משפחות, שהיו בו די הרבה אנשים אבל זה היה מחוץ לבית (ובלי בלגן בבית
). התפריט היה פשוט להפליא וגם ההורים נהנו (תירס, נקניניות, פיתות עם סלטים). לא היתה שמץ של הפעלה יזומה. התמקמנו לא רחוק ממתקנים בפארק ונתנו לילדים "לרוץ באחו", הם נהנו עד עימקי נשמתם. אח"כ גילינו שיש פעילות של סירות באגם של הפארק (פארק דרום שישי אחה"צ) ושמחנו להזמין אותם לשוט בסירות (עלות של 120 ש"ח ל-2 סירות רחוקה *מאד* מאלפי השקלים של משחקיות וליצנים). למרות המחשבה שהילדים מצפים לזה, הילדה הפרטית שלי ממש לא אוהבת את שלל הליצנים אז גם בכלל לא עלה על הפרק להזמין לה ליצן שיצווח בקולי קולות (ראיתי כמה מעיקים ביותר). גם לנו הגדולים היה נפלא כי היינו בחברה מוכרת ולא היו אלפי ילדי גן שאני לא מכירה. בעתיד אם תגיע בקשה ספציפית ממנה נשקול את זה. אני בכל מקרה כרגע לא בעניין הזמנת כלל ילדי הגן וזה לא צפוי לקרות עוד די הרבה שנים, עד שיגיע הזמן ל"מסיבות כיתה"
.

גאיה100

New member
יום הולדת יש רק פעם בשנה...../images/Emo79.gif

סתם קפץ לי השיר הזה עלא בקר...
לחברים מהגן משקיעה בדרך כלל משהו כמו 35 ש"ח. לחברים קרובים יותר של גולי 50-60 ש"ח. לא נראה לי שמעניני כמה ההורים השקיעו בחגיגה. בא להם מפעיל, זיקוקי דינור ובופה חלבי של שמיל? אחלא. זה לא חלק מהשיקולים בקניית המתנה.
עוד לא שמעתי במחוזותינו שמשלמים לפי מספר הילדים. כשגולי מוזמנת מהגן, אני לוקחת איתי את הקטן ולרוב הוא מוצא עוד כמה אחים קטנים שמשחקים ביחד.
שאלת השאלות. תוסיפי לזה שני ילדי חורף מה שמחייב חגיגת אינדורז. שנה שעברה גולי נורא רצתה מפעיל אז הזמנתי ליצנית מקסימה לסבתא לחצר והוזמנו חמישה-שישה זוגות חברים טובים עם ילדיהם בנוסף למשפחה. עד כמה שאני זוכרת שילמתי משהו כמו 450 ש"ח (להפעלה של שעה וחצי) וכולם נהנו. השנה היא רוצה להזמין את כל הגן ובהחלט יש לי בעית איכלוס בתוך דירה. משחקיות הן פחות אופציה באזורנו.

חן123

New member
התשובות שלי

אני מביאה מתנות בסכום של 25-35 ש"ח. לילד שקרוב במיוחד אני אשקיע יותר אצלנו מקובל להביא את הילד ליומהולדת ללכת ולחזור אחרי שעתיים אז זו לא בעיה, אבל זה רק מהשנה. תתנחמי שבקרוב זה יהיה ככה (אני מניחה) גם אצלכם אני עשיתי יומהולדת בבית אבל עשיתי הפקת ענק עם המון עבודה והמון השקעה גם של זמן וגם של כסף. אני יכולה להגיד לך שהיומהולדת של אור היא משהו שמדברים עליו עד היום. מצד שני לא חייבים לצאת מכלים לגמרי. אפשר בהחלט במאמץ (כן, יש מאמץ) להפיק יומהולדת לבד, אם יש לך מקום בבית... למי שאין זו כבר בעיה יותר גדולה... אז או שמתפשרים על משחקיה, אצלנו חלק עשו יומהולדת והזמינו רק את הבנים/בנות. ילד אחד הזמין רק חלק מהילדים (יותר מחצי) וכל ההורים התרעמו מאוד מאוד על ההורים

אכן חתיכת פרויקט.

עונה לפי שאלותיך: 1. את מביאה מתנה במסגרת התקציב שהגדרת לעצמך. זו לא חתונה, עם כל הכבוד, ומתנה בסדר גודל של 30 ש"ח היא יפה וראויה. השנה, כששגיא היה בגן חובה, תקציב המתנות ירד ל-20 עד 25 ש"ח למתנה. את יכול לעשות את החשבון המאוד פשוט, שאם הוא הלך למרבית מימי ההולדת בגן שלו והייתי צריכה לרכוש ב-30 ש"ח אז לשנה היה יוצא לי 900 ש"ח. הורדתי את התקציב ל-700 ש"ח לילדי הגן, אבל אצל חברים התקציב היה הרבה יותר גבוה (עד 100 ש"ח למתנה עבור חבר). לא מעניין אותי כמה עלתה הפקת הענק להורים. 2. מה עושים עם האח הקטן? אם אין ברירה - מביאים אותו. לא שמעתי על דבר כזה שמשלמים לפי ראש. מה-זה, חתונה?! מה ההגזמה הזו? נראה לי שמי שאמר לך את זה, לא רוצה ילדים קטנים בחגיגה שלו. 3.לא חובה כלום. לא חובה לחגוג יומולדת, אפילו. למרות המקום היקר ויוקרתי בו אני גרה, אני רוצה לומר לך שהיו כמה הורים שעשו הפעלות בעצמם, כי הם לא רצו להכנע לסכומים הגדולים שמשלמים. אז 2 אמהות חגגו ביחד לילדים, עשו הכל לבד, יחד עם האחים הגדולים, הפעילו תחנות משחק, הוציאו את כל הפיצפקע'ס מהארונות ונתנו לילדים כמתנות בכל תחנה ותחנה. שגיא חזר מוקסם מהימולדת הזו. זוג אחר של הורים חגג בגינה! הכין תחנות, הביא את האחות הגדולה וחברות שלה והיה כ"כ נחמד. כיבוד מינימאלי. אני חושבת שהיומולדת עלתה להם 300 ש"ח (כי חוץ ממתקים ושתיה - לא היו הוצאות). אז הנה לך - זה לא חובה. תעשי מה שטוב לך.

בהחלט יש מקומות שגובים תשלום לפי מספר הילדים

כבוגרת הרבה ימי הולדת במשחקיות, אני יכולה לספר לך שרוב המשחקיות הגדולות לוקחות תשלום גלובלי על כ-30 ילדים, ומעבר לזה את צריכה לשלם עבור כל ילד נוסף (משהו כמו 20-30 שח לילד!). אם באים 10 אחים קטנים כבר הוצאת כ-300 ש"ח לא מתוכננים.

לא שמעתי על זה בחיים, וגם מאחורי איזו יומולדת

או שתיים
. את הרי שוכרת את כל המקום, ומשלמת על זה הון תועפות של כסף במילא...

למעלה