פינוק יתר

rachealy

New member
../images/Emo4.gifפינוק יתר

שלום לפורום המקסים!!! זאת אשמתי כנראה, קילקלתי את ילדיי בפינוק יתר. מתנות, הפתעות, צ'ופרים
, המון חיבה אהבה ותשומת לב
, מקרקרת סביבם המון, דאגנית כלפיהם מאוד. אני מקבלת/חוטפת המון הערות שילדיי מפונקים מידיי (בעיקר מחמי וחמתי) - ילדים בכיינים בדרישותיהם, צמודים אלי, בעלי טוען שאני הופכת אותו לרע בהתנהגותי (הוא טוען שהם מתנהגים אחרת לגמרי כשאני לא בסביבה). אם הם לא מקבלים את מבוקשם הם מייד מתמרנים בבכי, מייללים על כאבים שונים בגופם ואני נילחצת ומייד נותנת להם את מה שהם רוצים. בקיצור, מה אני עושה? אשמח לתובנות

גם אני ככה

זה ממש נורא הן רק מציצות ואני קונה , נותנת ,עושה . אני עובדת בשבילהן חחחחחחחחח וגם הבנות שלי מפונקות , ממש סיוט

tiger mom

New member
מה עושים? לאט לאט משנים גישה

את צריכה להבין שהחיים מלאים תיסכולים. לא כולם מאד דרמטיים וקשים אבל הילדים שלנו לא תמיד יקבלו כל מה שהם רוצים ולא הכל יעשה כמו שהם רוצים אחד הדברים החשובים שאנחנו יכולים לתת לילדים שלנו זה את הכלים להסתדר בעולם. ללמוד להתמודד עם סירוב, תסכול, כעס זה שעור חשוב מאד זה לא אומר שצריך לעשות להם דווקא חיים קשים אבל אם אמרת על משהו "לא" והילד כועס ומתעצבן זה לגיטימי. את צריכה ללמד אותה לכעוס נכון (להביע את הכעס בצורה מילולית ולא במכות), לבטא את התסכול שלו, ללמוד מכשלונות איך להשתפר לתת לילד בטחון זה לא לתת לו כל מהשהוא מבקש ולא לתת לו לכעוס ולבכות. חיבה אהבה ותשומת לב הם לא פינוק גם מתנות הן לא פינוק פינוק זה לגרום לילד לחשוב שהוא מרכז העולם, שהכל סובב סביבו וכולם עושים את דברו.

../images/Emo124.gifטייגר,אני משנה לך את השם...

לסופר טייגר נני מאמ... חשבת להנחות בנושא?-את אדירה!

tiger mom

New member
../images/Emo25.gif

תודה
לדבר מול אנשים מלחיץ אותי. להתחבא מאחורי המסך יותר קל

דיינו

New member
../images/Emo45.gif ובקשר לבעל...

חשוב מאוד לא לדחוק את בעלך לפינה הזאת של "השוטר הרע". כי אם את רק מפנקת ברור שהוא חייב לקחת על עצמו את התפקיד, וזה לא הוגן ולא בריא ליחסים. בתור התחלה, אני ממליצה לך לבחור שניים שלושה דברים שהכי היית רוצה לשנות, ולהתמקד רק בהם ולא לוותר. יהיה לך הכי קל להתעקש על דברים שאת בעצמך משוכנעת שהם לא בסדר. נגיד - לא קונים כל יום ארטיק בקיוסק, או לא מטפסים על השולחן (לא פירטת בדיוק מה הבעיות ומה הגילאים אז קשה לי לדייק יותר). תסבירי להם פעם פעמיים שהם לא מקבלים, או שאסור, ואחרי זה - זה רק עניין של לעמוד בפרץ ולא להיכנע. בוכים? תני להם לבכות, כמו שנאמר פה , זה לגיטמי. אפשר לעזור להם להרגע, בחיבוק, בנשיקה, רק לא להיכנע. וגם אם בעלך בסביבה - תהיה את זאת שאומרת את הלא (תסכמי איתו מראש, שייתן לך את ההזדמנות ולא ישר "יקפוץ" לתפקיד). בהצלחה...המאמץ ישתלם!

טלטוש

New member
תשובה מדהימה

מאמינה שאין דבר כזה לפנק ילד יותר מדי אבל כל זה במסגרת גבולות מאוד ברורים. הילד הוא לא מרכז העולם.

hiraש

New member
סבתא שלי היתה אומרת "הבכי עושה עניים יפות"

אני לא חושבת שטוב שילד בוכה הרבה ואני במצב דומה לשלך אבל.... ברור לי שחלק מהיותי אמא זה להכין את הילד שלי לחיים האמיתיים תוך ידיעה שבבית יש לו גב ותמיכה ואהבה אין סופית אם הילד מתמרן אותך בבכי הוא לא מפונק הוא פשוט יודע שזה יעבוד ואם הגננת/ המורה/ש חברה שלו לא יתנו מה שרוצה?? איך ישנה את דעתם/יקבל את רועה הגזרה? וסביר להניח שאכן עם בעלך מתנהגים אחרת, ילדים חכמים מאוד וקולטים מגיל כמה חודשים על מי אפשר להפעיל לחץ/מוניפולציה ובאיזה תחום. אם פתאום אחרי שאמרת לא כואב לילד הראש.... אז מה זה קשור לכך שיקבל מה שרצה? שישכב וינוח במקום שקט/ישתה מים /ישים מגבת על הראש הטיפול צריך להיות בכאב (למרות שברור לי שהם אומרים סתם כי למדו שזה עובד עליך..

פלגיה

New member
רגע, לא להצטער על הכל....

מתנות - זה נהדר חיבה, אהבה, תשומת לב - מעולה. גם השדר "אימא דואגת לכם" כשהוא במידה הוא טוב מאוד. אז מה לא? אם את מרגישה שהילדים מתמרנים אותך, שהם ממציאים כאבים, שהם יוצרים מניפולציות שלוחצות לך על הכפתורים הרגישים - הרי שיש כאן בעיה שאת צריכה לפתור עם עצמך. נכון שנרצה לחסוך מתינוק את כל התסכולים, אבל מגיל מסויים התיסכולים הם חובה. ילד חייב להרגיש אותם, ובמובן מסויים ילד חייב לבכות, ואת - אם כל האמפטיה את צריכה לדעת לחסום את הרגשות שלך, לא להיסחף במערבולת הרגשית שלוף ועם כל הצער - לתת לו להתנסות גם במגבלות של העולם הזה (וזה אכן מאוד עגום שאם נאכל את כל הגלידה במקרר תכאב לנו הבטן, ועוד יותר עגום שאימא יודעת את זה מראש ולכן לא מרשה)

למעלה