עצה

inb10

New member
../images/Emo4.gif עצה

שני, הבת הבכורה שלי (בת שלוש) החליטה לבדוק טוב טוב את הגבולות שלי ושל בן זוגי, זה לא פעם ראשונה שהיא עושה את זה, יש לה אופי מאוד חזק, היא ילדה מאוד דומיננטית, היא מאוד עקשנית- לטוב ולרע. אנחנו עושים עבודה מאוד טובה בנוגע לחינוך, שניהם מקבלים המון אהבה לצד גבולות ברורים, אנחנו מחזקים אחד את השנייה ולא שוברים את המילה של בן/בת הזוג (גם אם אין הסכמה, אנחנו לא נדבר על זה לפניהם או נסתור אחד את השנייה) אבל בשבוע האחרון היא ממש מתישה אותי. אני מוצאת את עצמי מרימה את הקול, שזה לא משהו שאני נוהגת לעשות בד"כ, כל דבר צריך להגיד לה שלוש פעמים, וכשמדברים איתה וסבירים לה שההתנהגות שלה לא טובה ולא מקובלת עלינו היא מחייכת לנו בפנים, בקיצור היא בודקת אותנו טוב טוב, אני לא אוהבת לשלוח אותה לחדר, אבל אני עושה את זה לפחות פעמיים ביום, אני חוששת שזה מתחיל לאבד מהאפקטיביות של זה... יש לכן רעיונות, עצות, איך אתן התמודדתן עם תקופות כאלה?

עדיקים

Active member
מנסיוני הקט

שלנו בת 4
. כל הזמן בודקים גבולות אין מה לעשות. זה ממש לא קל אני יודעת. צריך להיות עקביים ולא לוותר אחרת הם ידעו איפה אפשר לפרוץ אותן. השבוע בדיוק היתה לי שיחה עם הגננת וסיפרתי לה על העקשנות שלי והדעתנות שלה שאלו תכונות טובות בעיני אבל קשה לנו לא פעם ההתמודדויות איתה בגללם. אני פשוט לא מוותרת ואם צריך שולחת לחדר. כן, אין מה לעשות, גם אני לא פעם מרימה קול זה פשוט בלתי נמנע, אני משתדלת שלא אבל זה פשוט לא עובד. יכולה להמליץ לך על לוח שבועי (מודה שאנחנו את זה טרם עשינו אבל מכירה הרבה מסביבי שעשו והצליחו). הלוח מתחלק לשבעה ימים וכל יום ל-3 חלקים- בוקר, צהריים וערב. כל חלק של היום אם היא מתנהגת יפה היא מקבלת מדבקה של סמיילי לדוגמא ובסוף השבוע אם היא התנהגה יפה כל השבוע והלוח מלא בסמיילי היא תקבל מתנה.

באופן אישי

לא מתה על מתנות, לדעתי המחמאה של ההורה והידיעה שהיית ילד טוב צריכים להספיק. אם מתחילים ממתנות, זה מצריך עליה של הערך די מהר, ממדבקה לבובה וכו אני בהחלט מתגמלת בתשומת לב אישית, היית ילד טוב ועשיו אני אשחק איתך שמחה, מה תרצה לשחק...?

עדיקים

Active member
צודקת חלקית...

לא אצל כל ילד זה עובד וגם לא אצל כל הורה. בכל מקרה אפשר להציע בשיטה הזו גם תגמול של תשומת לב ולא מתנה. המתנה לא צריכה לעלות בערכה עם הזמן, מה פתאום, אצלנו היא ממש שמחה לקבל מדבקות כמו בובה חדשה ולא יודעת את ההבדל. ההבדל בעלות הוא לי לא לה. אני חוזרת ואומרת שאצלנו לא ניסינו את זה אף פעם אבל יודעת על הצלחה אצל חברות ומשפחה בנושא.

orita29

New member
לא מנסיון אישי...

אוהד עדיין תינוק (ברוך ה'...) אבל יודעת מאחותי כמה זה קשה... אז קודם כל
. זה נשמע קשה, מעייף וגם קצת מתסכל... מה שהמליצו לאחותי ואני מקווה שאצליח ליישם בעצמי בשעת הצורך זה לבחור את המאבקים שעליהם מתעקשים. לא להגיד "לא" ולהתעצבן על כל דבר, אלא לבחור כמה דברים שהם מבחינתכם "קריטיים" (למשל סדר, אוכל, יחס לאחים ואליכם וכו') ועליהם להתעקש ובשאר הדברים קצת יותר לשחרר... שיהיה בהצלחה...

עדיקים

Active member
בחירת מאבקים-כמה שזה נכון

לפעמים מרוב שהם מנסים לבדוק גבולות כל דבר הופך למלחמה ואז צריך באמת לדעת מה עיקר וחשוב ומה טפל ואפשר לוותר. אם נגיד על כל דבר לא כל הזמן נחיה במלחמה. יש דברים פחות חשובים שעליהם פשוט אפשר לוותר ולא לריב כדי שהילד ידע באמת מה חשוב.

inb10

New member
מה שכתבת

בדיוק מתאר את מה שאנחנו עוברים איתה בשבוע - שבועיים האחרונים... אולי גם אנחנו היינו קצת ראש בקיר בתקופה האחרונה. עניין התגמול במדבקות וכו' על התנהגות טובה דווקא עבד אצלנו בעבר לא רע בכלל, והערך של המתנה לא היה צריך לעלות, מדבקות בהחלט עושות לה את היום, אבל נראה שאנחנו שכחנו מזה לאחרונה...

meytall0

New member
עקביות. זה מש שיש לי להגיד. זה מתיש אבל זה

מעין "משחק כוחות" של "מי יישבר קודם".. אין צורך להרים את הקול- היא שואבת סיפוק מכך שהיא משכה את תשומת ליבך עד כדי כך. דברי בטון רגוע אך החלטי, אל תדברי יותר מדיי- קצר ולעניין- ככל שהעניין הופך לנאום/צעקות/עצבים- הילד משיג את מטרתו וימשיך. על אף הקושי תמשיכו בכך, ובסוף כשהיא לא תגרום לתגובה הרצויה לה- היא תתייאש. (יש לי ילד במשפחתון שהחל לצעוק ולצרוח ולהתווכח, בן 3. אני עונה לו בטון רגוע שאני לא מרשה לצעוק במשפחתון, זה לא נעים לנו. וככה כבר שבועיים. האמא אמרה לי לא להתעקש איתו, ושבבית אין לה כוח למאבקים אז היא מוותרת לו. הסברתי לה שבבית תנהג כפי שהיא רואה לנכון- אפילו שלדעתי היא טועה, אך במשפחתון אני קובעת את הכללים והגבולות, ואני לא אוותר בנושא. כבר יומיים
שהוא רגוע ולא צועק. מקווה שהוא אכן הבין את הרעיון
בהצלחה!

meytall0

New member
יש לי משפחתון של 5 ילדים. עד גיל 3

מגיל 3 חודשים. אליה איתי ועוד 4 ילדים. 2 בני 3 1 בת שנתיים וחצי, אליה בן שנה ו-10 ועוד אחת בת שנה וחצי. לא קל אבל כיף

orita29

New member
שאלה מקצועית...ברשותך

קרה לך פעם שהביאו לך תינוק שלא הסכים לאכול מבקבוק??? כמו שעניתי לinb זה המצב אצלנו... אני מפחדת וגם קצת לא נעים לי מהמטפלת... מסכנה... הוא יכול להיות עקשן למדי וגם הדציבלים שלו מרקיעים שחקים... מה לעשות???

meytall0

New member
אוהו ועוד איך קרה.. היה מקרה קיצוני (ממש)

של תינוקת בת8 חודשים, שרק ינקה- האם לא נתנה לה אוכל מוצק, הילדה לא אכלה מכפית או בקבוק, לא הייתה מוכנה לקבל מוצץ והייתה נרדמת רק על הציצי.. האמא יצאה מהעבודה פעמיים ביום להניק אותה אצלי. וכשהיא לא יכלה הילדה פשוט לא אכלה- אבל אפילו לא בכתה מרעב.. לאחר כשבועיים של בקושי הנקה אחת ביום (אצלי הכוונה) היא התחילה להתעניין באוכל שהאכלתי אותה ולאט לאט למדה לאכול. בגלל זה אני אומרת להורים שהם חייבים להרגיל את הילד לבקבוק/מוצקים לפני המשפחתון- גם ככה השינוי גדול עבורם- להיות אצל אדם זר, אז לפחות שבאוכל יהיה להם קל. תשמעי, אין הרבה מה לעשות. תתעקשו לתת לו מבקבוק גם בבית בין ההנקות (או אפילו חלב שאוב), ואין הרבה מה לעשות, הוא יבכה, אולי קצת יצרח. אבל כשבאמת יהיה רעב- הוא יאכל. תנסו סוגי בקבוקים שונים - למשל MAM מקובל הרבה פעמים על הסרבנים כי הפטמה שלו מזכירה יותר פטמת שד.
וזה יעבור בסוף, מקווה שיסתגל במהרה! מיטל (וקשה להאמין שהפרצוף המאכי הזה יודע לצרוח
)

orita29

New member
אוהו יודע...‏ ממזר קטן שלי

מנסים בעיקר את המאמ.‏ תודה אעדכן...

shoosh101

New member
גם לי יש שאלה בנושא -

(איזה יופי שיש כאן בעלת ניסיון!) - מה עושים עם תינוקת שכן לוקחת בקבוק, אבל רק מאמא? הבת שלי לא יונקת כבר הרבה זמן, אבל בזמן האחרון היא פשוט מסרבת לקבל בקבוק ממישהו אחר שאיננו אני. היא לא רוצה מטרנה וגם לא מים. אם אני אתן לה היא תשתה ועוד איך, כך שהיא כן צמאה/רעבה. רעיונות???

meytall0

New member
כשהיא באמת תהיה רעבה, היא תאכל..

תשאירי אותה עם בעלך לכמה שעות. אולי לכמה שעות היא תתעקש, אבל כעבור כמה פעמים כאלו היא תסתגל. מדהים איך מגיל קטן הם עושים עלינו כאלו מניפולציות
ועושים לנו הרגשה רעה.. וברצינות- מדהים עד כמה הם יכולים להיות עקשנים/ סרבנים. הגישה שלי היא לא להכריח, אלא לזרום איתם, ואפילו בכל גיל. לא רוצה- לא צריך. כשירצה לא תהיה שום בעיה לתת. פשוט להתמיד בהצעת הבקבוק- בסוף היא תיקח. סבלנות. מיטל

shoosh101

New member
תודה מיטל. עם האוכל אני פחות מודאגת, סה"כ

היא אוכלת גם הרבה אוכל מוצק (ואותו היא מוכנה לאכול מכל אחד, לא רק ממני). אני יותר מודאגת בעניין השתייה, בעיקר עכשיו שכבר חם. זה לא בעייתי אם היא לא תשתה כמה שעות טובות? ניסיתי ללמד אותה לשתות מכוס פטנט (חשבתי שאולי בגלל שזה לא ממש בקבוק היא תסכים לקחת מכל אחד), אבל היא לא ממש קולטת שיש בפנים מים, היא בעיקר משחקת עם הפייה בפה, זה משום מה מאוד משעשע אותה

דיא

New member
אצלנו עבד בקבוק רגיל

עם קש או פיית ספורט. בימים הראשונים שטפתי הרבה את הבית (היו שופכים בכל מקום, כל הזמן), אבל אחרי שההתלהבות הסתיימה וגם אני הפסקתי להתעצבן ולספק את ההצגה הטובה בעיר, הם פשוט התחילו לשתות רגיל. יש בקבוקים חמודים כאלה, של 250 מ"ל. אפשר לנסות גם כוס רגילה, או כוס עם קש built in. ופשוט שכל אחד ימשיך להציע. אם לא יילך, עוד חודש-חודשיים סביר שכן יילך. בהצלחה

למעלה