עלייה במשקל

fgtrew

New member
../images/Emo4.gifעלייה במשקל

בתי בת 5 חודשים, שוקלת 6.120, עלתה בחודש ושבוע 380 גרם. אני קצת מודאגת -האם זו עלייה סבירה? חזרתי לעבודה בתחילת החודש ואני שואבת לה, יש ארוחות שהיא אוכלת 70 cc ויש ארוחות שהיא אוכלת 130cc, וזה נראה לי מעט. כרגע יש לה כמה יציאות ביום, אבל שמעתי שאם צבע היציאה ירקרק זה מעיד שהחלב לא עשיר או ללא ערך תזונתי מספיק, האם זה נכון? תודה

אפרת_ח

New member
בגיל 5 חודשים צריכה לעלות פחות

בגיל 5 חודשים צריכה לעלות פחות מבגיל חודש
תסתכלי בעקומות גדילה (יש בקישורי פורום הנקה 317) ותראי בעצמך. לפני שדואגים לעליה במשקל צריך להסתכל על כל השקילות לפי גילאים, וגם על הגובה.

מינימי2

New member
צבע הצואה

הירקרק לא מצביע על חלב לא עשיר. יש האומרים שצואה ירוקה מצביעה על כך שהחלב עשיר בסוכרים ולא בשומנים... אני מבינה מקריאה שאין זה נכון כיון שבמהלך ההנקה החלב הופך בהדרגה מחלב עשיר בסוכרים לחלב עשיר בשומנים. להגיד שאיננו מזין או אינו בעל ערך תזונתי זו טעות וודאית. מה היה משקל הלידה של ביתך?

מינימי2

New member
עד גיל חצי שנה

מצפים מתינוקות להכפיל את משקל הלידה, וכבר עמדתם ביעד. כך שלא נשמע שיש מה לדאוג מהמשקל. כמו שכבר כתבו לך תינוקות אכן ממתנים את העליה במשקל לאחר החודשים הראשונים וזה הגיוני וטבעי, אחרת בגיל שנה הם כבר היו שוקלים כמו ילד בן 3 :O) התחלתם כבר מוצקים?

fgtrew

New member
עוד לא

הבנתי שמחצי שנה..כלומר חודש הבא נתחיל בירקות.

מינימי2

New member
נכון מאוד

מגיל חצי שנה מתחילים בירקות... לפעמים כשמתחילים במוצקים (ירקות בעצם מכילים פחות קלוריות מחלב אם) העליה מתמתנת עוד יותר כך שאל תיבהלי :O) סך הכל לא נשמע שיש לה מה לדאוג...

o f r i k

New member
גם אנחנו כך בדיוק

בני בן 5 חודשים (אתמול) שוקל נכון ליום רביעי 6.080. נולד 2.800 . עלה בשבועיים 180 גר' . אחות טיפת חלב אמרה שזה לא הרבה, אבל נראה לי שזה בסדר כי הוא תינוק רגוע. בנוגע ליציאות הירוקות - גם אצלנו יש כאלה . שאלתי רופאה והיא אמרה שזה בסדר גמור ושאלה אותי אם אני אוכלת הרבה ירקות שיכולים להשפיע על הצבע.

למעלה