מזה לציטין?

מעוברת

New member
../images/Emo4.gifמזה לציטין?

איך יכול להיות שבמוצרים מסוימים יש לציטין והם פרווה(למשל עוגיות חגיגה) ובגבינה צהובה לא מהחי(לא זוכרת את שם החברה)יש לציטין והיא חלבית. אני כטבעונית חדשה צריכה לבחון את המרכיבים? או רק לראות שזה פרווה ולאכול?רשום שלציטין זה מתחלב, מה זה אומר?

WTR

New member
תשובות :)

מועתק מ"שאלות נפוצות" - "זה חומר שמיוצר בעיקר מסויה ולפעמים גם רשום "לציטין סויה" כשרוצים להדגיש את זה. ב95% מהמקרים לציטין הוא מסויה, ב4.5% אחוזים הוא מחלב (ואז ההכשר חלבי) וחצי אחוז בערך הוא מביצים. למרות שהוא מוגדר כ"עלול להיות מהחי" בכל חיי הטבעוניים נתקלתי רק פעם אחת בלציטין שלא היה מסויה. יותר זול לייצר לציטין מהצומח ולכן כמעט תמיד הוא באמת מסויה. אני באמת לא רואה סיבה להמנע ממנו אם ההכשר הוא פרווה, זה בזבוז של טלפון ודאגה...." בתור טבעונית, את צריכה לבדוק 3 דברים ע"מ להיות בטוחה שהמוצר אכן טבעוני: 1. כשרות - אך ורק כשרות פרווה. "כשר בחזקת חלבי" - זו כבר בחירה שלך. זה אומר שהמוצר שאת אוכלת נוצר בקו ייצור חלבי. כלומר, המכונות שבהם עשו את המוצר הכילו משהו חלבי. יש טבעונים שכן יאכלו מוצר שהוא כשר בחזקת חלבי, ויש כאלו שלא. בחירה שלך... בבע"ח זה לא פוגע, בכל אופן. 2. כולסטרול - חייב להיות תמיד 0. כולסטרול מגיע אך ורק מן החי. 3. רכיבים - לבדוק האם יש רכיב חשוד. אם כן, לבדוק בטבלת הרכיבים (נמצא כאן בפורום, תעשי חיפוש). אם יש משהו ש"יכול להיות מהחי" אבל כל שאר הקריטריונים תקינים, כל מה שצריך לעשות זה פשוט להתקשר לחברה ולשאול האם זה מגיע מן החי (כדאי להגיד שאת אלרגית, כי בטבעונים בד"כ מזלזלים בקטע הזה...) שיהיה בהצלחה! והמון מזל טוב!!!

WTR

New member
לא התעצלתי וחיפשתי לך

חומרים בטוח מהחי: E120, E441, E542, E631, E901, E904, E910, E920, E921, E966 לא בטוח מהחי: E101, E153, E161, E236, E237, E238, E252, E270, E322, E325, E326, E327, E422, E430, E431, E432, E433, E434, E435, E436, E442, E470, E471, E472, E473, E474, E475, E476, E477, E478, E479, E481, E482, E483, E491, E492, E493, E494, E495, E570, E572, E585, E627, E635, E640, E1518. כמובן שיש רשימות ארוכות יותר, של רכיבים מן החי שכתובים באנגלית ולא במספרים. כמו כן, קיימות גם רשימות ארוכות של רכיבים מן החי במוצרי קוסמטיקה. את זה ניתן למצוא באתרי טבעונות למיניהם (יש אתר ספציפי שמכיל רשימות לפי הא"ב, אבל שכחתי את שמו
)

One Echoe

New member
../images/Emo31.gif

חוץ מE441, אין שום טעם לבדוק ולהחרים את כל הEיים הנוספים, להיפך, זה אפילו גורע. אני מעתיק מאלון: "ישנו מחקר מאוד מעניין של ק' נוריס ומאט באל מ Vegan Outreach, שבחנו את השאלה "מיהו טבעוני". לפי באל, אין בעולם אדם שהוא טבעוני לחלוטין, משום שמנגנוני ניצול בעלי-החיים והפגיעה בהם מוטמעים כה עמוק בהוויה ובתרבות האנושית, עד שלא ניתן להתנתק מהם. לדבריו, המאמצים הרבים שמשקיעים פעילים מסוימים כדי לעלות מ"99.5% טבעונות" ל"99.7% טבעונות", הם שגיאה חמורה. למאמצים אלה אין השלכות מעשיות חיוביות, ובו-בזמן הם פוגעים בערך ההסברתי של הטבעונות, שהוא, בעיניו, החשוב ביותר. עלינו לזכור, שאנשים רבים לא יהפכו לטבעונים אם יחשבו שמעתה עליהם לבחון כל צבע מאכל או חומר משמר שקיים במזונם כדי לוודא שאין בו ולו מולקולה אחת מן החי. לדברי נוריס ובאל, המסר של התנועה צריך להיות הפוך: לא זו בלבד שהטבעונות טובה לבני-האדם ולבעלי-החיים, אלא גם מדובר בצעד פשוט, הודות לאופציות המגוונות והעשירות שמציע המטבח הטבעוני. (לקוח מתוך אסף עמית, כנס זכויות בעלי-חיים ארה"ב 2003, בתוך: שבועון אנונימוס לזכויות בעלי-חיים, גיליון 106)"

One Echoe

New member
אין ספק, אך

דווקא חשוב לי להעביר את המסר הזה. כמו שאמרתי, לדעתי זה פוגע בטבעונות... וזה יכול לתסכל גם אנשים שיפסיקו להיות טבעוניים בגלל כל הבדיקה המטורפת של הEיים.

אני אישית

לא בודקת Eיים. לדעתי אין לכך תועלת כה רבה. יש כאה שכן בודקים וזה בסדר גמור. כשאנשים מסבירים על טבעונות תאמין לי שהם בכלל לא מכניסים להסבר את כל הקטע של הE הזה והE ההוא, לא חסר (לצערי) דברים אחרים ורבים להסביר עליהם.. ואם כבר אדם השתכנע, הבין, הפנים, את גודל הפגיעה שהוא עושה ואת הכוח שיש לו לעצור את זה ולהיות טבעוני, אחרי כל זה, אני לא חושבת שעניין הEיים בכלל יזיז לו. אנחנו לא טבעונים בשביל ההגדרה, עובדה, יש טבעונים שאוכלים דבש. הם לא טבעונים? הם טבעונים. כל עוד זה בא מבחירה אידיאולוגית לכל אחד יש את הבחירה שלו איפה הוא שם את הגבול שלו, על פי השיקולים שלו של מה יצמצם פגיעה, ומה לא. ככה שלדעתי בכל אופן, אין טעם להתעסק ב"קטנות" מה שנקרא..

One Echoe

New member
כמו שאמרתי...

ברור שכל אחד והבחירה שלו, לא אמרתי שלא... כלומר, זה מובן מאליו. אבל לדעתי זה יכול לתסכל אנשים ובהרבה מצבים אנשים יכולים להפסיק להיות טבעוניים בגלל זה... אנשים מרגישים שאם הם לא בודקים את הEיים, הם לא " באמת " טבעוניים... המחקר ששמתי למעלה ממש נכון, ולדעתי אין טעם לבדוק את הEיים...כמו שאנחנו אוכלים ירקות שריססו... כאשר מספר הטבעוניים יגדל משמעותית, יהיה לנו את הכוח לבקש מחברות שייצרו לנו מוצרים בלי Eיים מהחי גם...

miss bobby

New member
אממ....

יש לי נמס בכוס של קנור בשיתןף עם אוסם ואני מתלבטת אם לאכול. יש שם E471 וגם את המלטודקסטרין הזה...

miss bobby

New member
כן אני יודעת....

אמרתי לאמא שלי לא לקנות אבל היא שכחה וקנתה דיי הרבה. אני עדיין לא בטוחה אם לאכול. כבר שבועיים זה ככה. עצה? ותודה על התשובות המהירות שלכם עד עכשיו!!!

למעלה