זקוקה לעזרה...

תושתוש22

New member
../images/Emo4.gifזקוקה לעזרה...

בני 3.5 ,עדיין מרייר המון. הוא פשוט לא בולע את הרוק, וכל החולצה שלו רטובה. משהי יודעת למי אני צריכה לפנות? אולי לקלינאית תקשורת? ואם כן, איך אפשר להגיע למשהי כזו,אפילו באופן פרטי (הרופאה אמרה שהיא לא מפנה לקלינאית...) תודה...

הוא עם מוצץ?

לפי מה ששמעתי מדובר על שרירי פה-לסת חלשים. הרופאה שלך צריכה להפנות אותך לרופא המתאים,אולי פה ולסת?

אני חושבת שאת צריכה לפנות למרפאה בעיסוק.

היא תעשה לו אבחון, ותאמר לך איך להמשיך הלאה. כשיש לילד חולשה של שרירים, גם אם זה חגורת כתפיים, אז הוא "מוותר" על הדברים הפחות חשובים כמו לבלוע. שימי לב אם הריור מתגבר כשהוא מתאמץ (פיזית או מנטלית - כשהוא מאוד מתרכז במשהוא). אם את צריכה המלצה למרפאה בעיסוק באזור רעננה, תשלחי לי מסר.

לי אמרו לפנות לקלינאית תקשורת

כאשר הריור מוגבר. באיזו קופ"ח את? לדעתי רופא הילדים צריך לתת לך הפניה לכל טיפול פרארפואי: קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה. (לפי הצורך כמובן)

אני לא חושבת שזה דרך רופא, אם כבר דרך התפתחות

הילד, אם לא רוצים באופן פרטי. בכל מקרה, במכבי התורים לקלינאית ומרפאה בעיסוק דרך התפתחות הילד הם מאוד ארוכים, של חודשים. כדאי לברר, ולפעמים שווה לפחות את האבחון הראשוני לעשות באופן פרטי ולקבל ייעוץ מה לעשות בינתיים עד שמגיע התור.

תאירעות

New member
אבל גם על מנת להגיע להתפתחות הילד צריך

הפניה מרופא המשפחה,לפחות ככה זה אצלנו(מאוחדת)

ילקוט כן, אפילו ספרים, אל תשאלי, אין לי את כל

המסביב... מחברות, תיקיות, עטיפות... נו, את לא קוראת על הקיטורים שלי בפורום?

תאירעות

New member
האמת שלא יצא לי להכנס כל כך

(את יודעת חופש/סיוט גדול אצלנו בבית...
) אצלי אומנם לא עולים לכיתה א' אלא לכיתות גבוהות יותר ועדיין לא התארגנתי כמעט על כלום... יהיה בסיידר,בסוף לכולם יהיה את כל מה שצריך. בהצלחה!

יהיה, יהיה, ואחרי זה את יודעת מה יהיה?

חופש... לי... (עד שאני אצטרך להתחיל לעכל את המחשבה שהשוודית נכנסת לגן - כרגע התאריך עומד על 1/11/08)...

תאירעות

New member
אחחחח חופש....חלום!

חופש לנו זה הכי הכי...
לא יודעת איך אצלך אבל אצלי כבר יצאו מהכלים(כולל האמא), יחי ה-1.9!~!

תשובה לגבי ריור

ריור כל כך רציני בגיל 3.5, מצריך בדיקה. יש לכך כמה סיבות אפשריות: קודם כל הייתי הולכת לרופא אא"ג, לפעמים יש שקדים או אדנואידים מוגדלים,או נזלת כרונית, שגורמים למצב שהפה פתוח רב הזמן, ואז יש ריור. כמו שכתבו לך, לפעמים זה קשור לחולשה של שרירים-, אם הוא גם מסורבל מוטורית0- מתקשה לקפוץ, לרוץ,לעלות מדרגות, לשבת זקוף ואז הכתובת היא פיזיוטרפיה או ריפוי בעיסוק. לפעמים זה קשור לתחושה- תת רגישות, ואז לא תמיד מרגישים את הרוק המצטבר- ואז זה גם קשור לריפוי בעיסוק. אם התחומים האלה בסדר, וזה קושי רק באיזור של הפה- צריך לפנות לקלינאית תקשורת... וכמו שכבר כתבו לך- אם יש לו מוצץ...אולי זו הסיבה... אני מקווה שלא בלבלתי אותך יותר.

תושתוש22

New member
תודה על התשובות...

ב"ה הוא לא מסורבל מוטורית בכלל. וכן הוא עם מוצץ, וכשהוא עם המוצץ זה מתגבר יותר. מה זה התפתחות הילד? ואיך קובעים תור לקלינאית תקשורת באופן פרטי. אפשר דרך המושלם?

תשובה לגבי ריור

ריור כל כך רציני בגיל 3.5, מצריך בדיקה. יש לכך כמה סיבות אפשריות: קודם כל הייתי הולכת לרופא אא"ג, לפעמים יש שקדים או אדנואידים מוגדלים,או נזלת כרונית, שגורמים למצב שהפה פתוח רב הזמן, ואז יש ריור. כמו שכתבו לך, לפעמים זה קשור לחולשה של שרירים-, אם הוא גם מסורבל מוטורית0- מתקשה לקפוץ, לרוץ,לעלות מדרגות, לשבת זקוף ואז הכתובת היא פיזיוטרפיה או ריפוי בעיסוק. לפעמים זה קשור לתחושה- תת רגישות, ואז לא תמיד מרגישים את הרוק המצטבר- ואז זה גם קשור לריפוי בעיסוק. אם התחומים האלה בסדר, וזה קושי רק באיזור של הפה- צריך לפנות לקלינאית תקשורת... וכמו שכבר כתבו לך- אם יש לו מוצץ...אולי זו הסיבה... אני מקווה שלא בלבלתי אותך יותר.

למעלה