התייאשות?

tinkerbelly

New member
../images/Emo4.gifהתייאשות?

היי, שמי מוריה, אני מתעניינת בעיצוב אופנה כבר שנים-מאז ומתמיד זה מה שאני רוצה ומתכננת לעשות באופן מקצועי ורציני, הבעיה היא שלא תמיד הכל הולך לפי התוכנית-מאז שהתחלתי לעבוד אני חוסכת ללימודים, הלימודים מתייקרים מדי שנה. האפשרויות ללימודים גבוהים בתחום הזה בארץ-מצומצמות מאוד, ובשנקר הבנתי שלא רק קשה להתקבל אלא קשה להחזיק מעמד.. תמיד תכננתי ללכת ולנסות להתקבל שם למרות הכל אבל אחרי שנה ומשהו של לבטים אני חושבת שעדיף שלא. אני לא רוצה ללמוד באויוירת לחץ של זמן ולחץ של-יעיפו אותי או לא? אני מספיק טובה או לא, (והבנתי שגם אדם לאדם זאב שם..) חשבתי גם על לימודים בחו"ל אך זה גם יקר מאוד וגם יש את מכשול השפה... בכל אופן העליתי את הנושא כדי לשאול את דעת המנוסים שבינכם-האם יהיה נורא ללמוד עיצוב אופנה במקום שהוא לאו-דווקא מעניק תואר בארץ? אם אלך ללמוד עיצוב אופנה במכללה-האם יהיה לי עתיד מקצועי בתחום? (אל תגידו לי הכל כישרון/אי אפשר לדעת-->זה ידוע, השאלה מהן העובדות הקיימות בשוק) תודה מראש..

האם יהיה לי עתיד מקצועי בתחום?מנסיון ממש לא

לא מאמינה שהמצב יהיה טוב יותר כל עוד יהיה סחר חופשי עם המזרח .ושיכעסו כל הקשקשנים שמספרים על הצורך בהגשמה עצמית ובמימוש חלומות תיאוריות שמתאימות היום רק בספרים אני הגשמתי חלום ועובדת ושורדת ולא חייבת שקל לאף אדם לא בזכות כישורי אלא בזכות שמצאתי לי נישה שלא מתחרה ב רשתות האופנה .המציאות בענף האופנה קטסטרופלי ...כשמוכרים חולצה ברשתות כמו המשביר לצרכן במחיר 40 ש"ח,חולצה מעוצבת עם שרוול ארוך סלסולים תפרונים וכפתורים שעבור מעצב ישראלי זה לא מכסה עלות הבד מה את חושבת שאת תוכלי להתחרות איתם? בכל שנה מסיימים בוגרים את שנקר מתי לאחרונה שמעת על מעצב שהצליח ?ואיפוה הם כולם במה הם עוסקים? תטיילי אצל הסיטונאים הגדולים של הבדים ו בנחלת בניימין ,תתענייני מה המצב בשוק והם יספרו לך ... כדי לעמוד בתחרות עם הרשתות ולשרוד את צריכה להיות מאוד מיוחדת ובעלת מזל עבור זה לא צריך להשקיע 4 שנים מספיק כמה קורסים תופרת תדמנית וחוש מסחר והעיקר שיהיה לך

tinkerbelly

New member
תודה רבה אבל../images/Emo27.gif

בשיטוטי באינטרנט אני רואה שאת עונה כך לכל מי ששואל או מתעניין באופנה, בכל מיני פורומים- למה?
סכ"ה שאלתי היכן כדאי ללמוד, אני לא מתכוונת ללמוד בשנקר מכיוון ששמעתי ביקורות מאוד לא טובות עליהם ואני סוקרת אותם כבר כמה שנים. אני מעוניינת שפעם אחת מישהו באמת יתייחס למה שאני שואלת ויענה אם הוא יכול לעזור. מעריכה שאת מראה לי את המציאות כביכול אבל אני לא ארד מהנושא רק כי זה לא הולך כי זה מה שאני רואה את עצמי עושה-גם אם זה לא לפתוח עסק (לא כל מי שלומד פותח עסק או בכלל מתכנן לעשות כך) אני רק קוצה למצוא מוסד טוב שמלמד את הנושא, לא שנקר, לא ויצו ולא בצלאל, יש דבר כזה? אם יש מישהו שכן יכול לעזור לי אני אשמח.

עצוב אבל זו האמת מה רצית שאני אענה ?

את כתבת בפירוש "זה מה שאני רוצה ומתכננת לעשות באופן מקצועי ורציני,"כמו כן בהמשך ביקשת "דעת המנוסים שבינכם-האם יהיה נורא ללמוד עיצוב אופנה במקום שהוא לאו-דווקא מעניק תואר בארץ?"ואני השבתי לך כבעלת ניסיון שלהיות מעצב אופנה מצליח " עבור זה לא צריך להשקיע 4 שנים מספיק כמה קורסים תופרת תדמנית וחוש מסחר והעיקר שיהיה לך בהצלחה "סה"כ עניתי לשאלתך אבל הרגשתי צורך להאיר את עינייך בהערות שכתבתי . הן אולי לא נעימות לשומע אבל אמיתיות ונובעות מתוך אהבת הזולת ולא מתוך כוונות זדוניות . איפוה ללמוד? אני ממליצה על קורסי ערב בשנקר כי זה מוסד רציני אוהבת חולמת על עיצוב ותפירה ? איך כמוני שמבינה ללבך שיודעת מזה לאהוב לתפור.אני יכולה לעבוד יום ולילה ללא הפס קה ,כילדה אהבתי לתפור והורי נלחמו בי כיון שתפירה היה מקצוע לא מכובד . אני גם נותנת עצות כששואלים למעצבים מתחילים כיצד להצליח ולא ליפול כך שבכל השירשורים שלי המסר לא יכול להיות שונה .

משיטוטי באינטרנט

מפורום פינגר פרינט מה עושים עם המצב המבעס הזה?? לכל המעצבים. עוד מעצבת,, 22:04 22/1/2009 הי לכולם , רציתי לשתף ולהשתתף איתכם בחששותי : אני מעצבת בגדי ילדים ומוכרת למספר חנויות ,מאוד מוטרדת מהמצב כרגע ,הקולקציה האחרונה לא ממש הלכה כי החנויות פחדו לקנות סחורה חדשה בגלל המצב ושמעתי את זה מעוד מעצבות ,וחוץ מזה שהחנויות תופסות תחת ומתנשאות כאילו שאנחנו המעצבים צריכים אותם והם לא אותנו, ואני ממש מתלבטת אם להוציא קולקציה חדשה לפסח בתקווה שעד אז המצב יתאושש קצת או פשוט להמתין לראש השנה ?? ועוד דבר ,פנייה לי לכל המעצבות שתלויות בחנויות ולא בעלות חנויות משלהן : בואו נחזיר לעצמנו את הכבוד שמגיע לנו על הכישרון והיצירתיות שלנו ונשים סוף לקונסיגנציה (אני אישית עובדת ע"פ מכירה בלבד) וסוף לרדיפות אחרי הצקים שלנו ,הרי בלעדינו החנויות לא שוות כלום!!! אך יש מעצבות שמתפשרות באמצעי התשלום כדי שיוכלו לעבוד במיוחד אם הן בתחילת דרכן (מסוגלת להבין אותן) ומסכימות להרבה דברים לא פיירים ואז נוצר מצב שהחנויות נהיו מפונקות וחוצפניות ,,, וכמובן שיש היצע גדול של מעצבות אז בכלל אומרים לך יש עוד הרבה במקומך,,, בקיצור מה שאני אומרת בואו נתאחד ונחליט שהגיע הזמן שייתייחסו אלינו כראוי ושאף אחת לא תסכים לקונסיגנציה וניתן לחנות לבחור לקנות ממעצבת בגלל הייחודיות שלה ולא בגלל ההתפשרות שלה או התנאים שהיא מסכימה אליהם, לנשמות הטובות אני בטח נשמעת מעצבת מתוסכלת שלא קונים ממנה ורק מתלוננת ,אל תטענה אני עובדת יפה אך קשה וחושבת שמגיע לנו יותר! ושהאומנות שלנו והכישרון שניחנו בו יקבלו את הערכה שמגיעה לנו ושלא נתפשר או נוזיל את ערך מרכולותינו כאילו היינו בסטה בשוק !! עיצוב בגד והרעיון שמאחוריו שווה כסף והרבה!!! מצטערת על הקדיחה נכנסתי לזה,,,,

לילך156

New member
כל הכבוד אטי

אני בעלת מיפעל יצרני לביגדי נשים ומעצבת כבר 25 שנה,לפני 3 שנים עדיין ייצרתי 3500 פריטים בחודש. לאחר מילחמת לבנון 2 ולאחר סגירת המעברים לקבלת סחורות תפורות ממתפרות בעזה ולאחר ההצפה של השוק בסחורה מהמיזרח ובזול,התחלתי במקום לעצב ולמכור להלחם מילחמת הישרדות שלא קשורה לכישורי וליכולת הניהול שלי. כל שיטת ההחלפות והקונסיגנציה גם תרמה לכך . בקיצור ,מאד קשה להצליח בארץ,וזה לא קשור לכישרון או ניסיון,בשורה התחתונה מי שלומד רוצה ,להיתפרנס בכבוד מכישוריו,וזה לצערי ממש בלתי אפשרי. לפני חצי שנה התחלתי בסגירת המיפעל,אחרי שבימים טובים שיוקתי ליותר מ - 50 חנויות. כך שכל בעלי החלומות שהולכים להשקיע כסף וזמן,הייתי מציעה לכם ללמוד להנאתכם בחוגים שונים עיצוב ותפירה כתחביב ולהנות. דרך אגב לידיעתכם מהרגע שסיימתי את לימודי,ועד שהייתי מעצבת תדמיתנית בעלת ניסיון ושם ומבוקשת במקומות עבודה לקח 9 שנים!!!!!! כל טוב ובהצלחה.

לא צריכה כבוד רוצה שיתנו כבוד לבגד

כמו שהיה פעם לפני שיוצאי פרס כבשו את דרום ת"א בשנות ה80 ,התחילו להעתיק דגמיםשל מעצבים ,ייצרו בכמויות ,הפילו מחירים ופתחו בזארים אבל בהם אפשר היה להתחרות כיון שאיכות הבגד הייתה ירודה והייתה סטיגמה של בגד זול שהוא אינו איכותי .זה עוד היה לפני היבוא הגדול מהמזרח אבל כיום ............ בגדים איכותיים מאוד נמכרים במחירי רצפה כיון שהמחיר ההתחלתי של הבגד נמוךכיוון שמזמינים באלפים וכשרוצים להיפטר מהסחורה כמו היום שהסחורה של הקיץ כבר בפתח מפילים מחירים שאני המעצבים הישראליים מוכשרים נהיה עד כמה שנהיה לא נוכל לעמוד בתחרות במחיר . .

אף -אחד לא יכול להבטיח לך העתיד ,

בכל תחום . וזה לא יהיה נורא עם לא תלמדי באחת מהמיכללות שמעניקות תואר . להיות מעצב- אופנה זו אומנות כמו בכל תחום אומנותי אחר, וכדי להיות אומן אתה צריך להוולד עם זה , או שלא . עיצוב אופנה מתחלק למס' תחומים (עיצוב ,איור אופנה, תדמיתנות , תפירה וכו'), את יכולה לקחת קורסים בלימוד חוץ (ככל הידוע לי ויצ"ו ושנקר ) או שיעורים פרטיים והרבה תירגול ומשמעת עצמית , כך שהעלות לא תגיע לסכומים שדורשים עבור המיכללות לשנת לימודים והכל יהיה בקצב שלך . היתרון של המיכללות הן הקשרים שלהן בתחום ויותר קל להשתלב בתחום דרכם ובעזרתם . לפי דבריך , ניראה כי יש לך חלום גדול מאוד , אבל לפי השאלות שלך ניראה כי אינך שלמה עם עצמך . מותר ובריא לחלום , זה מה שמניע אותנו לפעול , השאלה מה אנו עושים בשביל להגשים חלום זה .

אבל את מהניסיון שלך יודעת את מצב השוק

אז למה שהחולמת תגיע למצב שאת נמצאת אם אפשר לא ? ללמוד להנאה בודאי ובכף ואפילו בחוגים איתך אם היא צפונית אבל במכללה,4 שנים לא חבל ?

ומה את יודעת על המצב שלי??????????.

לא המלצתי על לימודים במיכללה 4 שנים . לא מאמינה בתארים . אהפך רק בעשייה , כישרון ו"קצת" מזל . ולפי המלצתך, מה כן עדיף? להגיע לגיל 50 עם תחושת פיספוס נוראה של "למה לא עשיתי " או לעסוק במיקצוע מישום "שזה מה שלמדתי" ?

כשיש עבודה אין זמן ללמד תדמנות וגזרה תלמיד

כי אין זמן לנשום ולעשות פיפי .לכן, לדעתי לא צריך להתיפייף ,צריך לומר את האמת לגולשות ולא את האמת שהן רוצות לשמוע כי זה לקחת אחריות גדולה מידי .

אטי , יקירתי ,

זו העבודה שלי - ללמד ובכיף ומבחירה .(ולא מצורך כלכלי). לעצב ולתפור מתוך הנאה נטו . לא כולם במצבך (מקווה שסביר) ולא כולם חושבים כמוך , עם כל הכבוד לניסיונך. ונכון , כשיש עבודה אין זמן לעשות פיפי וגם לא לשוטט ........

אסף 212

New member
אני יודע שיש מעצבי אופנה שבאו מתחום

העיצוב הגרפי או העיצוב טקסטיל, איכשהו הם התקדמו לבד רק צריך את ההזדמנות הראשונה

למעלה