הייתכן ?

ניקולי

New member
../images/Emo4.gif הייתכן ?

בת שלוש אוטוטו - מגיל קטן לא אכלנית במיוחד.. מטרנות אכלה ללא גבולות.. עד שנכנסה לגן בגיל שנתיים , מחר בדיוק שנה.. בגן אוכלים סויה , מה שאומר לא נוגעים בבשר !! בימי שישי בבית אוכלים בשר אך היא לעולם לא הכניסה לפיה סירבה !! השבוע אמא שלי החליטה לנסות לתת לה קציצות סויה (לתת לה משהו לאכול), היא אכלה יפה מאוד 3 קציצות בארוחה. ואז עלתה המחשבה שאולי היא בעצם צימחונית ? הייתכן ?

../images/Emo13.gif

יכול להיות שסתם כי היא רגילה מהגן, אז היא יותר מתחברת לטעם... השאלה היא אם אין לך בעיה עם כל הסויה הזו? וגם, אם את "משלימה" לה חלבונים מן הצומח (שילוב של קטניה ודגן נותן הרכב חלבונים דומה לזה שמתקבל מהבשר - אז מג'דרה למשל יכולה להעשות את העבודה)

shani74

New member
אני לא חושבת שיש כזה דבר

היא כנראה אכלה קציצות סויה כי זה דומה למה שאוכלים בגן. אם יש משהו שאת רוצה שהיא תאכל, את צריכה למצוא את הדרך להכין אותו כך שהיא תרצה לאכול (מבחינת הטעם, המרקם, הגודל, הכל - ותוך ערבוב עם דברים אחרים, אם צריך). תציגי לה כל מיני אפשרויות, רצוי גם כאלה שדומות למה שהיא מכירה - למשל, אם היא אוהבת את הקציצות האלה של אמא שלך, נסי אולי לעשות משהו דומה מבשר כלשהו או מבשר מעורבב עם סויה, וכו'. וכל אפשרות תתני לה לנסות כמה פעמים, ותאכלו גם אתם - כך שהיא לא תירתע רק מהחידוש (כמו שלתינוקות צריך לתת 10 פעמים לטעום לפני שאפשר לקבוע אם הם אוהבים את זה או לא), ואולי תשתכנע לאכול כי אתם אוכלים (אולי שווה להזמין חברים בגילה הביתה - הרבה פעמים ילדים משתכנעים לאכול מה שהילדים בסביבתם אוכלים - ובגלל זה הם אוכלים יותר טוב בגן).

ר ע נ נ ה

New member
היא כרגע צמחונית

זה לא אומר שזה לא יכול להשתנות בגיל מאוחר יותר. היא פשוט רגילה לטעם של סויה. עם זאת הייתי מציעה לך לקרוא קצת על סויה, בשנים האחרונות נורא משמיצים אותה בגלל הטענה שהסויה בה משתמשים במערב עברה שינוי גנטי (GMO) ומכילה רמות גבוהות של הורמונים.

ניקולי

New member
תודה אז הנה קצת תשובות

בגן הם אוכלים סויה ונראה לי שהטעם מוצא חן בעיניה... מה שגם נסתי לתת לה בשר/עוף/שנצלים בכל מיני צורות טעמים והיא פשוט לא מתחברת כרגע לטעם... היא ישר מוציאה ולא רוצה לאכול וכן יש לי בעיה עם הסויה לא ממש מוצא חן בעיני שהיא אוכלת רק סויה.. כמו כן היא אוכלת דברים אחרים בבית כגון ספגטי, ביצים (קשה בעיקר) ..לחם, גבינות...פתיתים. ירקות למשל רק מלפפון.. מרק ירקות לא ... קשה מאוד באוכל ...

polegra

New member
זה נשמע כמו כל מה שדור אוכל , מתסכל לחלוטין

אני יכולה להבין אותך טלי

shani74

New member
נראה לי שיתכן שהבעייה עם הבשר

היא לא הטעם אלא המרקם - בשר הרבה יותר קשה ללעיסה מסויה (הבת שלי לועסת ולועסת ובסוף יורקת - כי היא כנראה כן אוהבת את הטעם, אבל עדיין לא מצליחה ללעוס כמו שצריך כדי גם לבלוע). תכיני עוף ממש רך וקל ללעיסה, קציצות רכות (כאמור, את יכולה להכניס גם סויה לתוכן בהתחלה), וכו' - ותראי איך זה הולך.

אילתית 2

New member
נראה לי פשוט שהיא רגילה לכך מהגן

פשוט לנסות בבית, לא בלחץ, להמשיך להציע לנסות מתכוני בשר/עוף/דג שונים שיהיו במרקם/צורה כמו מה שאוהבת מסויה לא להראות לה שזה מפריע לך או שאת בלחץ מזה...בעדינות להמשיך לגוון ולהציע בבית

polegra

New member
הגדול שלי לא נוגע בבשר וגם לא בסויה בגן דווקא

מכינים בשר כל יום והוא אוכל שם יפה בייחוד אוהב קציצות...מעבר לז הלפעמים מוכן פסטרמה ופה זה נגמר הקטן שלי רק מריח בשר ונכנס לאקסטזה... עניין של אופי וטעם אגב..אולי תנסי להכין לה קציצות בשר רק עם יותר פרורי לחם ...יוצא קצת דומה לסויה מנסיון של צמחונית 13 שנה :) טלי

ניקולי

New member
גם את זה אני שמה

אגב הגדולים שלי בגנים גם גדלו על סויה...אבל בבית היו אוכלים בעיקר בימי שישי קציצות עוף וכיו"ב נראה לי שנאלץ להמתין ולראות מה הלאה. ועוד שאלה.. זה דבר שצריך ליידע את הרופאה ? יש תחליפים (מה שממש אני לא מתלהבת)

polegra

New member
אנחנו אמרנו רק כי אנחנו שם כל הזמן..לא ממש הז

הזיז לו :) עשינו בדיקות דם הכל תקין גם הברזל בעיקרון יש תחליפים לבשר פיטריות שקדים ואגוזים גבינה צהובה חשוב להאכול קטניות וסיבים אבל אישית אצלי מכל מה שרשמתי רק גבינה צהובה הוא מוכן לאכול וגם זה לפעמים... בגן הוא טורף את האוכל...רק בבית לא אני לא חושבת שהיא התרגלה לסויה פשוט בגן עם כל הדינמיקה של האכילה היא אוכלת טלי

b o t t e n

New member
לא. קוראים לזה מונוסדיום גלוטומט

זה חומר משמר שיש בכל האוכל התעשייתי והוכח כבר שמתמכרים אליו ושהוא מקהה את בלוטות הטעם.

לימיצ

New member
ואני ממשיכה את הקו הזה... תנסי לתת לה עוף

או שניצל מוכן משקית, עם תיבול של קנור ששם לדעתי עדיין יש מונוסודיום גלוטומוט ותראי אם היא אוהבת (בקוביות התיבול בטוח יש)..... בוטן, יש היום מאכלים שאין בהם מונוסודיום גלוטומט, אבל אני לא בטוחה שבגני ילדים זה מענין מישהו אם יש או אין אז יכול להיות שאת צודקת...

למעלה