בעייה קשה

• פותח הנושא n k
  • פורסם בתאריך

n k

New member
../images/Emo4.gif בעייה קשה ../images/Emo4.gif

הרבה הרבה הרבה הרבה זמן לא כתבתי פה... (אפי את לא כועסת, נכון??
) חזרתי עם בעייה
- אחי הקטן
זאת לא בעייה חדשה אבל... מה עושים עם אח מציקן ומעצבן במיוחד? אבל - לא סתם מעצבן - אלא מעצבן ממש - ובסדרתיות - כאילו זו המטרה שלו בחיים! כאילו הוא כל הזמן חושב רק איך להרגיז! (למה כאילו?!... באמת!) וזה לא שהוא ממש קטן - הוא כבר עולה לכיתה ד´! מה עושים
(אני מתכוון חוץ משיטות העינויים המסורתיות של המוסד - את רובן כבר ניסיתי
) ואפי- שוב סליחה ש"נעלמתי"... *בורח בזעקות אימה*

Hole In The Sky

New member
עמיתי..

אין ה לעשות... ואני מדברת מנסיון בתור אחת עם עוד 3 אחיות אני אומרת לך שפשוט אין מה לעשות לסבול ולחכות שזה יעבור עוד כמה שנים תיזכרו בהצקות האלו ותצחקו ככה זה..

אושר מ

New member
הכל עניין של חינוך.

לי יש 4 קטנים ממני בבית. אין סיוט כזה בשום מקום אחר. בעיקרון, באמתש אין מה לעשות. תסתכל על היתרון באח קטן. תמיד אפשר להפיל עליו כל מיני דברים.

d@r121

New member
הנה טיפ....

יש לך אח מעצבן
גם לי
במקרה שמרתי על בן דוד שלי הקטן והוא ממש אבל ממש התעלק לי לוורידים ואז הגעתי למסקנה שאח שלי הוא פשוט מלאך (במקרים מסוימם גם המוות) אז חפשי איזה מישהו נודניק במשפחה שלך תעשי עליו ביביסיטר די מעודד לראות שיש עוד אנשים שזה קורה להם

zimes

New member
יש לי רעיון בשבילך

אבל תספר לי אם זה עזר. המטרה שלו בחיים היא לא איך לעצבן אותך, אלא איך להיות במחיצתך. הוא מעריץ אותך, אוהב אותך, רושה תשומת לב. אולי תנסה כן לתת לו קצת יחס? לא כל הזמן, אבל שידע שאם הוא רוצה ממך איזה טיפ - אתה שםץ אולי בהתחלה תצטרך להשקיע בו הרבה זמן, אבל כשהוא ידע שאתה לא כל הזמן בורח ממנו, סוגר את הדלת, מתחמק, אומר לו "עזוב אותי עכשיו" וכו´, סביר שהוא יוריד את הלחץ, ויגש אליך רק כשהוא באמת צריך, ולא בכל הזדמנות שהוא מעט משועמם. המנטרה: "צרכים שמסופקים - נעלמים" מה דעתך?

מסכימה לחלוטין

וכשאנוכי מעלה באוב את זכרונות ילדותי העשוקה, התמונה שאתה מצייר נשמעת לי מציאותית לחלוטין: בתור השלישית מבין 3 אחיות, הקרציתיות שעליה אתה מדבר מוכרת לי עד מאוד, ודבריה של צימס אכן הולמים את הפתרון המבוקש: הרי אח קטן, אין סיכוי שבעולם שהוא מציק לאחיו בגלל שנאה או יצר קנטרנות לשמו, אלא כדי לזכות בתשומת לב מהאח הגדול, הנערץ והמושלם. אם תסתכל על עצמך ככזה בעיניו, תוכל לשנות את המצב ליתרונך: תוכל להקדיש לו מעט זמן, כשבתמורה הוא יסכים לעשות הכל בשבילך: לעזור לך לסדר את החדר, לסחוב לך דברים, ואולי, אפילו אולי, תוכל להעביר מקצת מהכשרון ששמתי לב שיש לך (עוקבת ועוקבת, אפילו אם אתה משתמט בצורה חוצפנית מכתיבה בפורום), ואולי תגלה שהאח הקטן והמעצבן, הוא גאון קטן, די דומה לך !!! ואל תשכח שעוד כמה שנים, מי יזכור את הריבים המטופשים האלה?

../images/Emo45.gif ../images/Emo31.gif...

אם במקרים שלך בסוף זה "מי יזכור את הריבים המטופשים האלו", זה לא אומר שזה תמיד ככה! רוב האנשים שלהם יש אחים/אחיות, לא שומרים איתם על קשר בגלל זה! וזה מה שאני מפחד שיקרה לי ולאחותי... אני מפחד שהמשפחה שלי תהרס, ולכן אני ממש רוצה לשמור איתה על קשר! מצד שני, אני ממש ממש בוא נגיד, לא אוהב אותה, והיא לא אותי... והריבים שקרו בינינו היו קללות, התקטטויות, קצת דם אפילו, וטריקות דלתות נוראיות! מה לעשות, לפעמים זה קשה לשמור על קשר עם אחים ואחיות...

De-Panther

New member
את לא מכירה את האחים החורגים שלי!!!

הם הדבר הכי נוראי שקיים הם כל הזמן רבים ביניהם ואחרי זה גם עוברים לריב איתי כל הזמן רק צועקים וכועסים על כולם ואם אני מבקש מהם משהו הם בכוונה לא עושים אותו והם עברו את הגיל של הדווקא הם בכיתה ו ו-ג הם פשוט אוהבים לעצבן והכי מרגיז זה שהם משאירים את הטלויזיה דלוקה למטה ועולים למעלה ואחרי זה ההורים צועקים עליי למרות שאני בכלל לא רואה טלויזיה וכשאני מבקש מהם לכבות הם לא יכבו את הטלויזיה וכשאני מנסה ללמוד ואני צריך שקט אז הם בכוונה מגביהים את הווליום ולא מוכנים להנמיך ואז כשאני לוקח להם את השלט של הטלויזיה ומכבה אותה כי זה מה שאמרתי שאני יעשה אז הם הולכים לחדר שלהם נועלים את עצמם שם ושמים את הטלויזיה שלהם על הכי גבוה ואי אפשר לפתוח להם תדלת הם עושים הכל רק כדי לעצבן ואם אני מדבר עם מישהו בטלפון הם כל שניהם מרימים את הטלפון ומקשיבים למה שאני אומר וזה ממש מעצבן יש לי אחים סיוט ותאמיני לי זה ככה עם כל האחים גם אני כזה לאח הגדול שלי ולא זה לא בשביל צומי זה כי כיף לראות אותו מתעצבן אבל גם הוא עושה לי את זה וגם לאחים האחרים זה פשוט ככה אנחנו נהנים לעצבן אחד את השני

חצי מסכים איתך ../images/Emo45.gif ../images/Emo128.gif ../images/Emo4.gif

זה תלוי מה שאתה אומר, לא תמיד זה בגלל בגלל "אהבה והערצה", כמו שחושבים שזה כך, אלא שהם, האחים הקטנים, מתייחסים לזה כאל משהו קליל ולא יודעים שזה מעצבן, ולעומתם הגדולים העסוקים והרציניים "סובלים" מ"ההערות", "גיחוכים" וכאלו... אבל בעניין השני אתה בהחלט צודק! אם תתייחס אליו יותר יפה, סביר להניח שהוא מאוד יהנה מזה ולא ירצה "לשבור" את ההנאה...

אמממ... ../images/Emo12.gif

טוב, אני מתאר לעצמי שלא ממש אפשר כבר לומר המ צריך לעשות כי לא הכי נתת פירוט איך הוא מציק לך. ולא יודעים ממש בגלל מה, כך שיותר קשה לחדור למחשבותיו ולהבין מה הגורם להצקות ולהפרעות... אבל אני, בתור אחד שנחשב אצל אחותי כאל "פרחח קטן ומעצבן!!!", יכול להבין שזה באמת קשה... אבל לעיתים, האחים לא חושבים שזה ממש "ביג fucking דיל", ולא יודעים עד כמה זה מציק ופשוט ממשיכים... במקרים כאלו אין מקרה של "אהבה וההערצה" של האח, אלא להפך! אני תמיד הייתי מעיר לאחותי הגדולה על נימוסים, והיא "די כבר!!! נמאס לי ממך! אל תגיד לי מה לעשות, יא צוציק!!" ו... בוא נגיד - אני תמיד חשבתי שזה חשוב לדעת, אבל לאחר כמה שנים טובות הבנתי ש"אפשר ללמוד לבד"...

אז ראשית

הרשנה לי להעניק לך אייקון דביק במסגרת המבצע "חבר חדש אייקון משומש". ושנית: הרשנה לי בנוסף לחלוק עליך קמעה בנוגע ל"לשמור קשר עם האחים". בגילאים צעירים איני חושבת שהמונח "לשמור קשר" הוא רלוונטי, היות ושניכם עדיין צעירים, עדיין חיים תחת קורת גג אחת, והרי מריבות בין אחים זהו הדבר הטבעי ביותר שקיים. שלישית: ברבות השנים, כשהאחים גדלים והופכים להיות אנשים עצמאיים, ללא תלות בהורים ובגרעין המשפחתי, אז נעשית הבחירה מרצון אם להיות בקשר או לא. ולמריבות הנעורים בדרך כלל אין השפעה על ההחלטה הזו, אלא האם אתה מחבב את אחיך (אחותך) האם נעים לך בביתה, האם ילדיך (ברבות הימים) יהיו בקשר עם בני דודם, וכן הלאה. אני מאמינה שמי שאינו נמצא בקשר עם אחיו/אחיותיו, עושה זאת באמת מסיבות של חוסר חיבה או חוסר בקומוניקציה, ולא בגלל שבגיל עשרה הוא היה חוטף/מחטיף מכות. אה, שכחתי, להלן האייקון:
וברוך בואך לפורומנו הקט.

De-Panther

New member
אני כבר עכשיו בוחר בלא להיות בקשר..

עם האחים החורגים שלי בעתיד הם פשוט מעצבנים ונצלנים

תחושת אהדה שוטפת אותי

בתור הבכורה מבין 4 ילדים... קשה קשה. אז יש לי כמה רעיונות בשבילך, חלק בעד ובשבילי, חלק לא, שיהיה בהצלחה בכל מקרה.
ת-ע-ס-ו-ק-ה. אם מעניין לאחים הם פחות מציקים. אתם יכול להביא לו קלטות וידאו חדשות בהשאלה מחברים, לתת לו איזה משחק מחשב (רצוי כזה שדורש הרבה זמן) ללמד אותו לבנות מגדלים מקלפים וכ´.
אתה יכול אף לשכלל את הרעיון הראשון ולפתוח בשבילו קבוצה של כמה ילדים בגילו שיפגשו כל יום (בבית של מישהו, בגינה השכונתית, ירכבו על אופניים) ויעסיקו אחד את השני. זה גם יפצה על הצורך בתשומת לב.
אתה יכול לעשות איתו הסכם, שאם הוא לא יציק לך במשך היום, אז כל סוף שבוע תעשו משהו ביחד. מנסיון, זה לא עבד אצלי... אבל אולי זה יעבוד בשבילך.
ולסיום, אני אחזור על מה שנאמר ואומר שאם תיתן לא קצת תשומת לב, הוא יירד ממך. זה נשמע כמו קלישאה מעצבנת, אבל זה נכון...

למעלה