אשמח לשמוע דעתכם

• פותח הנושא Owsh
  • פורסם בתאריך

Owsh

New member
../images/Emo4.gif אשמח לשמוע דעתכם

פתחתי לידיד בשאלת מסר בשלושה קלפים (ותודה לאורלי רונה מהפורום השכן) "מה עלי לדעת על רגשותיה של X" (רקע - הבחור נשוי אך מתחיל בתהליכי פרידה, הבחורה רווקה - הם בקשר זמן מה). יצאו הקלפים הבאים מימין לשמאל: מיזוג, מלך הגביעים, 8 מטות. למרות שמיזוג ומלך הגביעים הם כביכול קלפים המעידים על רצון בזוגיות ומשפחה ומעידים על רגש שלה אל הבחור לא יכולתי להתעלם ממשהו שלא ממש שמתי לב אליו עד כה - שיש לשניהם רקע אפור. 8 המטות לדעתי קשור לעובדה שהיא החליטה לנסוע לחו"ל להתנתק קצת... מה דעתכם?

קודם שיסיים זוגיות אחת...

ואח"כ "יקפוץ" למחוייבות שנייה... זו דעתי באופן כללי לגבי הסיפור שלך. וכעת לעצם העניין... עפ"י הפרוש שלי נראה שצריך המון סבלנות בזוגיות זו לפני צעדים רגשיים והמון עשייה לכיוונים שונים... (איך אמא שלי הייתה אומרת - כל דבר בעתו... ) למה למהר ? וכך גם הקלפים משדרים... שהחברה תיסע לחו"ל כמו שהיא מתכננת שיהיה לה הרבה זמן לעשות חושבים... לפני שהיא מתחייבת לזוגיות מורכבת... יום טוב - דפנה רזיאל

אני לא כל כך מתחברת לאופן השאלה

מה עלי לדעת על רגשותיה של X ואני לא מתחברת בנוסף למסר בשלושה קלפים... אני באופן אישי אוהבת עמדות לקלפים. אני כשלעצמי הייתי עושה אחת משתי פריסות: קלטית התפתחותית ו/או פריסת מערכת יחסים - ואז אני רואה את הרגשות מיזוג מראה שהוא אכן במערכת יחסים נוספת. עדיין לא פנוי. מלך הגביעים קשור לבית ו/או לרגשות פנימיים עמוקים. 8 מטות חיפזון ו/או גירושין ו/או כפי שכתבת נסיעה לחו"ל. אם אני אסתכל על שלושת הקלפים אז אפשר ל אמר שהיא רוצה במערכת יחסים איתו אבל כנה ומשוחררת ועד שלא יתבצעו גירושין אז לא. אני לא מצליחה לראות כאן מה הרגשות שלה אבל כאמור לא מתחברת לשאלה ו/או לפריסה.

escorpion13

New member
לגבי הפתיחה

עם כל הצניעות ..... היות שאיני מקציעי אלה חובב לדעתי כאשר פותחים עדיף לתת לכל קלף בעמדתה את תפקידה התאורי הכוונה אם פותחים 3 קלפים אפשר לתת 1)מה עלי לדעת על היחס שלו אליה? 2) האם כוונותיו רציניות 3)כיצד תתפתח מערכת זו ב פרק זמן של ........ ולאחר מיכן אני אוהב לפתוח קלפי הבהרה לכל אחד שנחוץ לי לפי הצורך לדעתי קשה לפתוח ללא עמדות היות שהפירוש יותר מידי נתון לספקולציות זו דעתי

../images/Emo45.gif אלא אם משתמשים בשלושת הקלפים

הללו כאמצעי לתקשור ולא פרשנות של קלפי טארות ותו לא.

הפריסה שבחרת נכונה ומתאימה

מכיון שהיא נושאת עמה מסר עבור הבחור מההדרכה העליונה. הייחודיות בפריסה שהראייה היא לא ראייה סכמטית את מקבלת מסר שאותו את מעבירה לשואל אני מוצאת שהפריסה משלבת מימדים רבים ולא מקבעת בראייה לימודית. יחד עם זאת, אני מרגישה שיש לך באופן אישי מעורבות ואו אכפתיות ממשית בנושא וזה מקרין על הפריסה. לא הייתי מפרשת החלטות שלה בנושא אלא כיצד היא רואה את הדברים כרגע ומה היא חשה יש בה רצון רב תוך הבנה של המצב הקיים מבחינתו. הייתי אומרת שמעבר לפרידה הקיימת -הנפש סוערת ותקופה ארוכה מתוך דברים שמתחוללים זמן רב בתוכו הוא ניסה להראות לסביבה כי הכל בסדר וכל הזמן היה מצוי במאבק תמידי להקרין שלווה כשלמעשה הקרקע רועדת מתחת לרגליו. היא עצמה מבינה את התמונה הכוללת הקיימת אצלו. נראה שהיא קלטה את מה שרצה להסתיר היא נוסעת לחו"ל כדי להזיז דברים קדימה אצלו-ליצור דינאמיות אחרת. וזה יזיז אותו. הוא לא רוצה לאבד אותה.

Owsh

New member
../images/Emo51.gif לכולכם על התשובות

ואורלי, אני חייבת להגיד לך שאת מדהימה!!!

ב מ ב ו ש

New member
ואני מרשה לעצמי גם לומר משהו

אני לפעמים מתייחסת לאיזו שאלה ומה הסיבה לה. וכאן יש עומק כלשהו לדעתי. אולי הייתי מוציאה קלפים נוספים לדעת למה דווקא השאלה הזו נישאלה . אינטואיטיבית אני אומרת, כי הוא מפחד, מפחד לאבד את כל הקצוות. ואז כאן נישאלת השאלה, מה לומר לו. ואז בנימה אישית.. כשבאים לעזור לאנשים (ובעיקר חברים) צריך לקחת בחשבון שיש דברים עמוקים יותר והמסרים שאת או כל אחד מאיתנו יכול לעביר לחברים שלו הם קצת... מוגבלים ובעיקר אני חושבת בגלל הפחדים שלנו. אל דנה

למעלה