אני קצת אבודה

ונילה 100

New member
../images/Emo4.gifאני קצת אבודה

אני מסיימת הסמסטר תואר ראשון במדעי החברה, בנוסף סיימתי גם לימודי תעודה של "ניהול משאבי אנוש", ואין לי עדיין כיוון, אין לי מושג לאילו עבודות אפשר להתקבל עם התארים הללו (חוץ ממשרות מזכירות). אשמח אם תוכלו לכוון אותי למקצועות מתאימים. אני יודעת שהבקשה שלי היא די כללית ורחבה, אך אשמח לקבל כל עזרה אפשרית תודה

stkachov

New member
אני באמת לא מבין

כאילו סליחה על הטון... אבל לא חשבת על השאלה הזאת בדיוק לפני שלוש שנים? לא שאלת את עצמך מה תעשי עם התואר אחרי שתסיימי אותו? אניט לא מבין אנשים שהולכים ללמוד סתם שלוש שנים, ובסוף התואר פתאום נזכרים שאין מה לעשות איתו... ושוב, סליחה על הטון, אגב זה לא משהו אישי... אני מדבר בכלליות

g a v i

New member
לפעמים הולכים ללמוד משהו בכוונה

לעסוק בזה ואחרי זה מגלים שזה לא ריאלי. זה מה שקרה לי בכל אופן, הייתי בדרך לתעודת הוראה ועל סמך זה עשיתי את התואר בנושא קשור, ואז בעקבות שנה שלימדתי, גיליתי שזה לא מה שאני רוצה לעשות בחיים ולכן, לצערי, התואר באמת כבר לא שימושי לעבודה חוץ מהוראה שירדה מהפרק.

ונילה 100

New member
אז ככה...

כשבחרתי חוג לימודים היה לי ברור שבלי תואר שני אין מה לחפש בחוץ, אז בחרתי את מדעי החברה שממנו אפשר להתקדם לתואר שני בתחומים שונים (ואפילו בלי להשלים יותר מידי חומר) בזמנו היה לי בראש להתברג לחברת כוח אדם ומשם להמשיך למחלקת משאבי אנוש בגוף כלשהו, אך כיום כשיש לי ילד קטן בבית אני לא רואה את עצמי בחברת כוח אדם מפני שדרישות שעות העבודה שלהם הם רבות מאוד, וכאמא לתינוק אני לא יכולה לעבוד משרה וחצי, והרי כל משרת מנהלת/ עוזרת מנהלת משאבי אנוש בחברות שונות (או כל משרה בתחום) דורשים ידע ונסיון קודם של לפחות שנתיים, מה שאין לי! וכך החיים מתגלגלים מתפתחים ומשתנים, כך שלא תמיד אפשר להוציא לפועל החלטות שהחלטנו לפני מספר שנים... ...אין לי בעיה עם הטון ועם השאלה שלך, ואני מקווה שתשובתי הבהירה לך שלא הכל בחיים עובד לפי הספר.

stkachov

New member
אני מבין את מצבך

ברור שלא תמיד הכל מסתדר כפי שרוצים. בכל אופן שיהיה לך בהצלחה במציאת עבודה

מדעי החברה

במידה רבה תואר ראשון היום מהווה כרטיס כניסה לתפקידים רבים. בוגרי החוגים השונים במדעי הרוח והחברה, משתלבים בתפקידים מגוונים. חלק לא מבוטל מהם משתלב בתפקידים ניהוליים, הן במגזר הפרטי, והן בציבורי. אחרים מוצאים את מקומם במסגרות הדורשות השכלה אקדמית לאו דוקא מתחום אחד מוגדר, למשל צוערים במשרד החוץ. חלק ניכר מהעוסקים בתקשורת הכתובה והאלקטרונית הם בוגרי רוח וחברה ממגוון רחב של חוגים. למעשה ניתן למצוא אותם בכל מגזרי המשק.

ונילה 100

New member
תודה על הפירוט

אבל אני עדיין אבודה, נראה שמדובר בתחומים רבים, אבל לצערי בשטח לרוב התואר לא מספיק, אלא צריך גם "נסיון רלוונטי בתחום", ואני מחפשת כרגע תחום מעניין שלא חובה נסיון רלוונטי אלא מספיק התואר כדי לעבור אפילו רק את הסינון הראשוני של קו"ח. תודה רבה על העזרה

נסיון

במשק במיתון מסתובבים בעל נסיון המחפשים עבודה לאחר שפוטרו. למעסיקים יש העדפה לבעלי נסיון. אין מקצוע שמספק בטחון שללא נסיון עבודה מובטחת.

למעלה