שנות השמונים - המצעד

Sir Terry Wogan

New member
השיר הטוב ביותר שישראל שלחה

לאירוויזיון מאז ומעולם
ובכלל- הכל עובר חביבי להקה יוצאת מהכלל שעשתה אחלה מוזיקת אמצע-הדרך ישראלית.

razM19

New member
../images/Emo31.gifאני סבור אחרת...

את השיר הטוב ביותר שישראל שלחה לאירוויזיון מאז ומעולם אנחנו נפגוש בטוח ב-20 הגדולים
שנת 1983.. עם המילים של אהוד מנור ז"ל!

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 23 ../images/Emo23.gif

אפר ואבק – יהודה פוליקר
מילים : יעקב גלעד
לחן : יהודה פוליקר
אלבום: אפר ואבק (1988)
ואם את נוסעת לאן את נוסעת הנצח הוא רק אפר ואבק לאן את נוסעת לאן את נוסעת שנים וכלום עוד לא נמחק. קחי מעיל יהיה לך קר כסף כיס, גביש סוכר אם יהיו קשים הימים הזכרי בי לפעמים ואם זה עוד מסע נואש אל הצריף, אל המגרש במסילת העיר הישנה איש לא יחכה בתחנה
שיר הנושא מתוך האלבום שנבחר לפני מספר שנים לאלבום הישראלי הטוב והחשוב ביותר במשאל מבקרים של ידיעות אחרונות. יצירת מופת חזקה ומטלטלת של יהודה פוליקר ויעקב גלעד, שניהם בנים להורים ניצולי השואה.

razM19

New member
וואו גבוה מאוד..

שיר מצמרר, שלמען האמת קשה לי לשמוע אותו.. פעם אחת ביום הזיכרון לשואה ולגבורה מספיקה בהחלט.

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 22 ../images/Emo23.gif

סוף לסיפור – יהודית רביץ
מילים : יענקלה רוטבליט
לחן : יהודית רביץ
אלבום: באה מאהבה (1987)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1988: 39
גם האמת, גם הבדיה מה שהיה, כמו לא היה נמוג כהרף עין ורק אתה עדיין ושוב הדמעות על האיפור והחיוך שעוד תפור נפרם משפתותיך נפרד כבר מעליך וסוף לסיפור.
שיתוף פעולה מוצלח נוסף של רביץ-רוטבליט מהאלבום 'באה מאהבה'. בעקבות הצלחת האלבום יצאה רביץ לסיבוב פארקים שזכה להצלחה עצומה ולאחר מכן יצאה במופע משותף עם נורית גלרון שלכבוד צאתו הן חידשו יחד את השיר: "כשאת בוכה את לא יפה".

razM19

New member
הביצוע עם הפילהרמונית לשיר הזה

ש-ו-ל-ט!!!!!!! שיר מעולה

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 21 ../images/Emo23.gif

גשם – מאיר בנאי
מילים ולחן: מאיר בנאי
אלבום: גשם (1988)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1988: 21
גשם, רד כבר גשם כי צריך לשטוף הכל לא רוצה לראות הכל כשבא הגשם רד כבר גשם כי העיר כבר עייפה היא פוחדת מעצמה רוצה לנשום
בשנת 87' הוציא בנאי את אלבומו השני, 'גשם', בהפקתו המוזיקלית של מתי כספי. אלבום זה היווה את הפריצה האמיתית שבנאי ייחל לה והגיע תוך זמן קצר למעמד של אלבום זהב. להיטים בולטים מהאלבום: 'אל תלכי מכאן', 'הלילה של אתי' ושיר הנושא המצויין והסוחף.

ForeverMC

New member
../images/Emo47.gifלהקת העשור../images/Emo47.gif

זו הקטגוריה שלא היה ספק לרגע מי תהיה המנצחת הגדולה: במקום ה-3: הכל עובר חביבי. במקום ה-2: תיסלם במקום ה-1 (והרבה מעל כל השאר): משינה
הדיסקוגרפיה של משינה בשנות השמונים:
1985 - משינה
1987 - משינה 2
1988 - משינה 3
1989 - גבירותי ורבותיי

ForeverMC

New member
שלחתי לך מסר..

נראה לי עדיף בשירשור אחד, לא?..אפשר להגדיל את כמות ההודעות הנצפות בצד שמאל של המסך ב-אופן הצפייה.

Lirronia

New member
אז הם באמת היו טובים- אמנם הם פרשו

בשיא (בערך), אך הקאמבק שלהם מאז הופעות האיחוד ב- 2003 צולע ביותר

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 20 ../images/Emo23.gif

מישהו הולך תמיד איתי – עופרה חזה
מילים : רמי קידר
לחן : אפי נצר
אלבום: אדמה (1985)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1985: 19
החורף שוב היכה בי קור כחרב והמבט כה סגרירי בשתי עיני ומסדקי קירות ניבט העצב שאלתי, לחשתי, עד מתי? אך לעת ערב עם רוח ערב עלה נושר לו על גג ביתי, אני יודעת אני שומעת מישהו הולך תמיד איתי.
'הזמיר משכונת התקווה' ואחת המתמודדות לתואר זמרת העשור בבלדה נהדרת מתוך האלבום 'אדמה'.

razM19

New member
../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

אני חייב להתוודות שבפעמים הראשונות ששמעתי את השיר הזה , הייתה לי צמרמורת בכל הגוף! למעשה עד היום זה ככה, לקראת סוף השיר... איזה קול אלוהי יש לה.... מלאך!!!!!!!

Sir Terry Wogan

New member
../images/Emo47.gif שיר מדהים ומרגש

בעיניי השיר הכי טוב של עפרה חזה בפער עצום מהיתר. שיר ענק!

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 19 ../images/Emo23.gif

רגע פרטי – ריטה
מילים : אהוד מנור
לחן : רמי קליינשטיין
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1987: 16
ואני רק רציתי לשיר לעמוד מול מראה בעיניים עצומות לקרב תפוח עץ אל שפתיים אדומות ולשיר
ריטה בשיר מפסטיבל שירי ילדים, בימים בהם הפסטיבלים הביאו שירים שנשארים ולא שלל דוגמנים וכוכבי ערוץ הילדים. השיר הפך לאחד משיריה האהובים ביותר על קהל המעריצים.

למעלה