מעניין

REBURN

New member
../images/Emo39.gif מעניין

צעיר הביט באוקיאנוס מעל סיפונה של ספינת-משא, והנה פתאום הגיע גל בלתי-צפוי והשליך אותו לים. לאחר מאמצים גדולים, עלה בידיו של אחד המלחים להציל אותו. "תודה שהיצלת את חיי", אמר הצעיר. "זה בסדר", ענה המלח. "אבל תדאג לחיות אותם כמישהו שהיה כדאי להציל אותו -פאולו קואלו-

wee man

New member
מה לא הבנת....?

את המסר, את הסיפור, או להסביר מה זה אומר ספינת משא?
המסר בעקרון הוא שהצעיר קיבל הזדמנות שניה לחיים שלו. הוא ניצל מטביעה. והמלח שהציל אותו אומר לו שלא יזרוק את החיים שלו (יתדרדר לפשע סמים וכו' לדוגמא) אלא ינצל אותם ויקח אותם כמתנה, כי לא הרבה מקבלים הזדמנות שניה. עכשיו כשחושבים על זה... אולי בעצם לא הבנת פשוט מה הקשר למדיטציה...?! טוב, נחכה לתשובה ונדע :)

smile2life

New member
לדעתי

לא חייב להיות קשר ישיר למדיטציה. המדיטציה נותנת ערך מוסף לחיים כמו סקס, כמו ממתקים לילד, כמו ספר טוב, כמו טיפול בגינה או גידול אבן בעציץ. וכן. גם כמו צבירת כסף.

smile2life

New member
אבל מצד שני

אם אתה מתרגל מדיטציה רק לשם תרגולה - כאשר זו המטרה שלך החיים, הדרך שלך להארה או הערה רחוקה מכיוון שאינך עוצר ובודק את ההנאות הקטנות של החיים. זו דעתי....

KEiN

New member
לא הבנתי

כיצד אדם יכול לבזבז חיים, יכול להיות שהוא יתדרדר לחיי סמים קשים, שאחר כך יביאו לאיזה חזרה בתשובה מסויימת... לבזבז חיים זאת לא אופציה...

hary_i

New member
לבזבז חיים

לפי מהרישי, כל אדם שלא מגיע להארה מבזבז את חייו. למה? הארה הוא מצב של שימוש במלוא הפוטנציאל האישי שלך. כרגע אם אינך בהארה אתה מנצל בין 10 ל 15 אחוז מהפוטנציאל האישי שלך כך שבעצם אתה מבזבז את החיים שלך!

KEiN

New member
עזוב אותך מהרישי... ../images/Emo6.gif

מה בקשר לאמא שלי, או מה שדודה שלי אומרת? מה זה משנה מה ההגדות לבזבוז חיים? אם אני מרגיש בנח מה זה משנה?

KEiN

New member
חוץ מיזה

נגיד והוא צודק אוקיי... אם אני מגיע להארה בגיל 90, אבל כל שאר החיים שלי חייתי באופן לא מואר, האם אתה יכול לקרוא ל90 שנה האלה בזבוז? הריי בסופו של עניין הגעתי להארה... לא?

REBURN

New member
שלום בחור צעיר

מהי מטרת החיים בכללותה ? אינני יודע משום שלכול אדם יש מטרות ויעדים שונים בחייהם והשוני הוא אדיר ומהותי בין אדם אחד למשנהו ישנם אנשים שנולדים (חולים בילדותם ) וכול מטרת החיים שלהם היא פשוט לחיות -ולחיות כמה שניתן לפעמים חייהם קצובים מראש ולא תמיד הרבה ישנם אנשים שמטרתם היא להיות אנשים חופשיים כי הם עבדים כול חיהם וזוהי מטרתם וייעודים בחיים ישנם אנשים שמטרתם לטהר את גופם ומחשבתם כקרקע לעולם הבא ונאמר שאין משמעות לחיים האלו רק כהכנה לעולם הבא שלושה מצבים שונים והמותיים כול כך ובכול זאת מהי מטרת החיים מהי יעדינו ניסיתי לחשוב על כך כמה דקות וזה מה שנראה לי (באופן אישי) יש מטרה לחיים ויש אמצעים להגשים את המטרות בחיים (ועדיף להבדיל בינהם) לדוגמה אתם רוצה להיות רופא שתגדל האם זה הייעוד שלך בחיים להיות בחלוק בלבן לקבל הרבה כסף ושאמא שלך תהיה "מאושרת" או האם להיות "רופא" זהו אחד מהכלים שהטבע נתן לנו בכדיי שתבין את מהות החיים את האוצר של המהות חיים בכדיי שתהיה רופא בלב ובנפש לעזור לאחרים ייעוד אמיתי של הבנת המושג זוהי דוגמה בלבד לפעמים גם פשוט צריך להיות לדוגמה עכשיו אתה נער מתבגר מהם רצונתיו של נער? להכיר חברים חדשים ללמוד על החים קצת אולי ללמוד וקבל השכלה החשוב הוא תהיה נער תהנה עם חברים תשתולל תהנה תלמד תרגיש נער תתאהב בפעם הראשונה תרגיש פרפרים בבטן תרגיש השלמה שלך עם האחר זוהי דוגמה להוויה בכול רגע נתון שוב בכול מיני שלבים בחייך הדבר שונה בעוד כעשור או שניים אולי תבין את החיים דרך ילדיך תקדיש להיות עימם לחוות את החיים דרכם תקבל אולי גישה שונה לחיים חי משפחה -שלמות עם שותפה לחיים תא משפחתי תחווה זו בהוויה הטובה ביותר שניתן בכול שלב חיים פשוט תחוה אותם בדרך הטובה שאתה יכול תגשים את יעדיך הפנימיים תבדיל בין אמצעי לבין יעדים גם סבים מגלים משמעות חדשה לחיים דרך נכדים ודרך חיים שונה משחיו כול חייהם בלי ילדים בבית בלי עבודה מתחילים דרך חדשה קבל אותה באהבה תלמד לחוות את הרגע בהנאה בכול שלב בחייך זוהי דעתי ישנם המון דרכים כיצד ללכת בנתיב של הגשמה עצמית וייעוד החיים תקרא להם הארה או הערה אלו כלים הטבע נתן לנו מקווה וחשוב שתחייה בדרך זו מאחל לך שתהנה בדרך בהצלחה דודו

REBURN

New member
טוב חידודון

שוב אני חושב שכול הודעה שלי לא תהיה מושלמת מכיוון שזו הודעה שלי ויש מגוון דעות ורעיונות לדבר מהותי שכזה נחקק בי דבר מסויים שפעם שמעתי מה שאתה לוקח איתך לעולם הבא זה מה שחשוב זוהי המהות שלנו שוב אני לא כול כך מאמין בעולם הבא ומעוניין יותר בעולם הזה - ----תן לחיות עכשיו טוב--- ולמה אני אומר את זה יש איזה מהות מסתתרת מאחורי דברים אלו לעולם הבא שמדובר עלייה בכול הדרכים שאני מכיר ביהדות נצרות איסלאם בודהיזם הינדוניזם(כולם בדרכים שונות ומדוונות) יש ערך עליון ומזכירים זאת רבות שוב אני לא ממש שייך לדרכים אלו אבל בגישה זו אני מאמין מאוד שוב חידודון אנחנו לוקחים איתנו רק את הנפש את את הרוח שלנו ומה מכילה הרוח שלנו היא לא מכילה את הכסף שלנו אין לו משמעות היא לא מכילה את כמות הבתים והמכוניות שיש לנו היא לא מכילה את העבודה ואת המשרה שיש לנו ובקיצור היא לא מכילה חומרניות(חומר) אלה דברי נפש אם זכית לאהבה-- האהבה נשארת תמיד היא יצרת דור המשך של חיים ---אז יצרת חיים ומילאת את עולמך אם הגשמת את יעדייך חברים טובים ונהנת מכול רגע זה נשאר איתך תמיד שוב אנשים מגשימים הרבה דברים מגוונים ומעניינים בתחום הרוח וההויה אלו הם הדברים המהותיים שצריך לשאוף אליהם הם המהות שלנו אלו הדברים שנשארים איתנו תמיד ללא תלות ונמצאים בפנימיות שלו תמיד אותם אתה לוקח איתך לכול מקום שתלך בבית מחוץ לבית למעשה הדברים האלו הם ""אתה"" להם צריך לשים תשומת
מייתר האמצעים והכלים שהטבע נתן לנו

KEiN

New member
האם קיים מצב בו

הנפש לא עוברת לעולם הבא? אם לא... אז למה להתאמץ?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif זה מצב ידוע

כשרמת האנרגייה שלך ירדה עד הסוף ועל המסך כתוב Game Over. למה להתאמץ? כי אתה נהנה מהמשחק, לא?

KEiN

New member
שנינו יודעים

שגורמים פיזים כמו הנאה אינם פקטור במשוואה

אינקה

New member
../images/Emo20.gif שנינו? ../images/Emo8.gif

ובכל מקרה, מי אמר שצריך להתאמץ? חייה ללא מאמץ והייה כבודהא.

hary_i

New member
הנאה לא פקטור?

חבל, כי הנאה זה דבר חשוב. אני נהנה מהמדיטציה שלי כל יום מחדש

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הנאה זה פקטור

כי לא במקרה אנו נהנים מדברים מסויימים ומאחרים לא. בגדול ניתן לומר כי "ציות" לחוקי היקום אינו יוצרת חיכוך מיותר ולכן גורם הנאה. "אי ציות" גורם לחוסר הרמוניה ולכן לכאב וסבל. כמובן שציות ואי ציות הם הבנה ואי הבנה (מודעות ואי מודעות) של עקרונות שונים, באופן מודע או שלא. יש להפריד גם בין הנאות חושיות טבעיות, לדור שני של "הנאות" שהן בעצם הקלה על כאב או סבל קיים. הדור הראשון של הנאות חושיות הוא פקטור כי זהו ביטוי טבעי של כוחות וחוקי היקום. הדור השני של ההנאות אינו פקטור כי כבר קיים בלבול פנימי.

למעלה