טאי צ'י והריון?

• פותח הנושא tyia
  • פורסם בתאריך

tyia

New member
../images/Emo39.gifטאי צ'י והריון?

שלום! רציתי לברר איך הטאי צ'י משפיעה בתקופת ההריון? אם זה מזיק או להפך? איך להתאמן?האם להמשיך בקצב הרגיל או "לרדת" ? נורא אשמח אם תעזרו לי... בתודה!!!

orii

New member
יש רק כתובת נכונה אחת לשאלתך

המורה שלך. יש כל מיני גישות ורק המורה שלך צריך לדעת מה עושים בהריון. אני יודע שלא ממליצים להתחיל ללמוד טאי צ'י בהריון (אבל אני מבין שזה לא המצב כאן). מה שבטוח, כדאי תמיד ובמיוחד בנושאים אלו, להיות רגישים מאוד למה שעובר על הגוף ולהפעיל הגיון פשוט בריא.

WhiteBear

New member
כמה מילים

ראשית: לשאול את המורה. (ואם אפשר, לחזור ולכתוב לנו מה הייתה התגובה של המורה). בשיטה של המרכז הישראלי לטאי צ'י, היו כמה וכמה התייחסויות של המאסטר וונג פו לאי לנושא. הטענה היא שבגדול אפשר להמשיך לתרגל טאי צ'י בזמן הריון ולאחריו. אישית, ידוע לי על לפחות אישה אחת שאחרי ימים ספורים מההריון חזרה לאימונים. אבל, יש צורך להבחין במגבלות חדשות שההריון דורש. לדוגמא, שבתנועות של צעדים בקאטה אומרים שלא צריך להרים את הרגל גבוה (כמו נגיד אדם רגיל ובריא). בקיצור, לשאול את המורה ולחזור אלינו

אורי וטל

מה אם הבחורה הנ"ל, סתם שואלת שאלה על ההשפעות הבריאותיות של טאי צ'י בתקופת ההריון? מה אם הבחורה רוצה לסגל לעצמה אורח חיים בריא לתקופת ההריון שאליו היא מתעתדת להיכנס בקרוב? לא על כל שאלה צריך לחזור על המנטרה הקבועה - שיותר מתאימה לתלמידים חדשים או צעירים ששואלים בפורום שאלות שצריכות להישאל בשיעור...

orii

New member
סלבו, דווקא כי זו משתתפת חדשה כאן

ומכיוון שנשאלה שאלה לגבי פעולה שעלולה להיות מסוכנת, יש צורך להסתייג ולהוסיף את המנטרה -לשאול את המורה. ואם כתבתי על הסכנה (לא מומלץ להתחיל ללמוד טאי צ'י כשנמצאים בהריון) אז הנה מהצד השני- מאוד מומלץ ללדת לאחר אימונים בטאי צ'י של כמה שנים. הפעילות עם האגן גורמת לו להפתח, דבר שמקל מאוד על הלידה. אשתו של המורה שלי הלכה לטייל בים כמה שעות לאחר הלידה. כשאני אומר שהאגן נפתח - זו לא מטאפורה. חיים יכול להזיז את עצמות האגן בתנועה של פתיחה וסגירה (המרחק ביחס לעצמן קטן וגדל). טוב לו זה לא יעזור בלידות...

אבל סלבו, היא שאלה אם אפשר להמשיך

בקצב הרגיל, משמע יש לה קצב רגיל כלשהו, נכון? משמע יש לה מורה, נכון?

לאו דוקא

מבחינתי, ניתן להמיר את השאלה הזו ב: "טאי צ'י/קראטה - מפתח גמישות/מעלה את הכושר/ישעה אותי מרוכזת יותר/מלמד שליטה עצמי".

gafni

New member
למיטב ידיעתי -אפשר לתרגל טאי צי

בהריון רק יותר לאט... סתם - תשאלי את המורה.

ohad kedem

New member
טאי צ'י והריון

למיטב ידיעתי ונסיוני טאי צ'י והריון הולכים מצוין ביחד. מעבר לתרגול הפיזי, הנפשי והאנרגטי שתמיד מועיל, ובוודאי בהריון, בהריון משתנה מרכז הכובד בצורה משמעותית. מרכז הכובד נע קדימה ולרוב לגוף קשה להכיל את השינוי והדבר מתבטא בכאבי גב ובעיות יציבה. בעת תרגול הטאי צ'י הגוף חוזר ומתאזן במידת האפשר מסביב לקו האמצע שלו, ומתאפשר לגוף להסתגל בקלות רבה יותר לשינוי. מה שלא מומלץ בהריון זה מיקוד המודעות בטאן טיאן (האיזור שמתחת לטבור), וכאן הכוונה בעיקר בזמן תרגול מדיטציה בעמידה. דבר נוסף שיש להמנע ממנו, ושמן הסתם פחות רלוונטי לך, הוא תרגול נשימה הפוכה. גם מתרגול פה ג'ינג (שחרור אנרגיה בתנועה פתאומית), במידה והתרגול כלול בשיטה שאת מתרגלת אני ממליץ להזהר. בכל מקרה אשתי תרגלה טאי צ'י עד לסוף ההריון והרגישה שזה עוזר.

למעלה