חדש - דפי חופש d.hofesh.org.i

oren*

New member
רעיון נהדר ../images/Emo20.gif אשתדל לפנות לעסקים

הללו

ofir_y

New member
בס"ד באתר חופש אף אחד לא טען שהוא

בורא עולם ועשה ניסים לכל העם והתגלה אליהם במעמד הר סיני והראה להם שהוא אכן שולט על העולם ולכן הוא בורא עולם

begone

New member
הלך לך פעם אחת

תתענג על ההישג, ואל תנסה לשחזר אותו באופן מלאכותי

ofir_y

New member
מה רע בפעם שניה?

זה מצחיק אותי... אם אין אני לי מי לי..? אלוהים?

begone

New member
זו היתה הברקה, זה נכון

אבל החזרה על ההברקה רק מעמעמת אותה... בכל מקרה, זה שיקול שלך. זו רק המלצה מצידי.

chan

New member
נורא משעמם לכם

כבר מספר פעמים הראתי שכל הדברים שאתם מנסים לומר בקשר לכשרות הם שקרים גרועים במיוחד, אבל אם כל כלך משעמם לכם אז תעשו רשימה של המקומות הלא כשרים.

להטיח האשמות שוא פותר לך את השעמום?

כל מה שכתוב באתר חופש על כשרות נכון. להטיח האשמות שווא זה קל. ולדעתי מוזר שזה פותר לך את בעיית השעמום. זה גם קל להפריך האשמות שווא, אם שמת לב. אתה אומר שמדובר בשקרים, ואני אומר שזו אמת. כשמפריחים מילים באויר סתם אז אפשר להגיד הכל. אגב באתר חופש הכל מגובה בהוכחות. תיקון: אלה לא מקומות לא כשרים, אלה מקומות ללא תעודת הכשר של הרבנות. זה הקריטריון. מצידנו שיהיו שם מקומות שמגדירים את עצמם ככשרים למהדרין. וגם כדאי לדעת: 1. בשר שהוכשר מכיל יותר מלח -> לחץ דם גבוה 2. שחיטה כשרה אכזרית ביותר לבעל החיים 3. השגחת הכשרות היא עול כלכלי כבד על המשק, שכן מדובר באלפי עובדים שאינם מגדילים את התל"ג באגורה אחת 4. אסור לאשה או לאדם שאינו דתי לעבוד ביקב כשר 5. מפעלים המכשירים בשר הם בין הגורמים העיקריים להמלחת מי התהום בישראל 6. דובק קיבלה מהרבנות תעודת כשרות לסיגריות 7. משגיח כשרות יכול לפטר עובד כרצונו כמעט 8. הסופרמרקטים הגדולים מעסיקים משגיחי כשרות, ואינם מוכרים מוצרים ללא כשרות (למעט רשת "טיב טעם") 9. הבד"צים הם מערכות משפט פרטיות של החרדים, תחליף לבתי המשפט של המדינה 10. מזון שאינו כשר הוא איכותי ובריא לפחות כמו מזון כשר, ולעיתים יותר

chan

New member
תשובה

נכון זה נורא קל להטיח אשמות שווא, אבל זה בדיוק מה שעשיתם בנושא הכשרות. 1) המלח נועד להוציא את הדם והוא נשטף, תגיד אכלת פעם בשר בכל צורה שהיא לא הומלח וטובל לפני שאכלת אותו ?, לכן לקחת נתונים על זה שמלח מזיק ונתונים על זה שמכשרים עם מלח וסתם לסלף אותם זו ממש טענת שווא. 2) שחיטה כשרה אינה אכזרית לבע"ח ההפך הוא הנכון בהלכות שחיטה יש הלכות לגבי הסכין, אתה צריך להרוג את בע"ח מאחורי הצוואר במכה אחת, ככה הוא הכי פחות מרגיש כאב לפני שהוא מת. 3) בסה"כ ההוצאה על השגחה על כשרות של המזון היא בטלה ולא מתבטאת כלל במחיר הסופי של המוצר (למשל על פירסום עיצוב אריזה וכדו´ דברים אשר אינם תורמים לאיכות המוצר שאתה קונה, עולים המון כסף ואתה לא מתלונן עליהם) 4) אני לא יודע נתונים לגבי נושא זה 5) אין שום קשר בין הכשרות להמלחת מי התהום. קישור בנוגע להמלחת מים 6) מה הקשר ? (אני מסכים שהעישון מזיק לבריאות) 7) הוא יכול לפטר עובד כאשר הוא עובד כאשר הוא פועל בניגוד לחוקים ועלול לגרום להכשלת הרבים בכשרות הוא לא יכול לפטר עובד סתם כך. 8) ברור שבמקום כשר המוצרים בו יהיו כשרים, מה אתה רוצה לומר בזה ? 9) הבד"צים הם השגחות לענייני כשרות אין שום כשר לשיפוט, ברור שאין קשר בין מערכת המשפט לדיני כשרות. 10) דווקא מזון כשר הוא איכותי ובריא יותר אולם לא חייב להיות קשר (למשל בשר הדגים בריא - במיוחד סלומון אולם פירות ים אינם בריאים הם מכילים המון כולסטרול)

תשובה לתשובה

ההודעה שלי קצרה. פשוט כי כל הנימוקים והנתונים שהדברים האלה מסתמכים עליהם נמצאים באתר חופש במדור כשרות. לדוגמא - לגבי הסבל לבעלי החיים אנחנו מסתמכים על עמותת אנונימוס. על מי אתה? לגבי ההוצאה על הכשרות שזה מאות מיליונים בשנה יש גם נתונים. ועוד.

אלי ו.

New member
על איזו שחיטה ממליצים באנונימוס?

זוהי אגודה שמרימה על נס את הצמחונות ונגד אכילת בשר בכלל. עליהם אתם מסתמכים? קראתי את הכתוב באתר, ממש לא רציני. באתר כתוב שלדתיים אסור לאכול לזניה. (אתם באמת מחמירים, מה לא כשר ברצועות בצק רחבות, ריקוטה, מוצרלה, ורוטב פסטה?) נראה לי שאתם פשוט מנסים "להכנס" בדתיים. תראה, היום על כל קופסת טונה יש סמל Dolphin Free שזה אומר שהשקיעו הרבה כסף בכדי לא להרוג דולפינים במהלך דיג הטונה. אתה יכול לטעון שזו כפיה, לך לא אכפת מהדולפינים ולמה אתה צריך לממן את נושא כשאתה קונה טונה. אני אענה לך שאם מספיק צרכנים דורשים שבטונה שלהם לא תפגע בדולפינים (מספיק זה לאו דוקא רוב הצרכנים) אז זו הוצאה סבירה של יצרני הטונה. יש לנו מספיק דברים לריב עליהם, כשרות באמת אינה נושא רציני. דרך אגב, גרתי בארה"ב שנים רבות, יש שם הכשר על המון מוצרים בחנויות, לא ראיתי שם תנועה צרכנית דומה. (והאמריקאים הם צרכנים קצת יותר מודעים מהישראלים)

פלסטיק

New member
כמה תשובות

1. המלחה לא שוטפת את הדם היא מוציאה מהבשר את כל הנוזלים. לכן הפעולות המבוצעות בבשר לאחר המלחה: הזרקת מים (כדי להחזיר לו את נפחו). מכיוון שהזרקת מים מעל 10% אסורה מוסיפים חומרים כמו ג´לטין. כמו כן מכיוון שהבשר המתקבל נראה אפור חולני מוסיפים בהזרקה צבע אדום. דרך אגב בשר שלא הוכשר נמכר לחרדים (כי מותר לצלות אותו באש) אבל לא לחילונים כל העולם אוכל בשר שלא הומלח (כם אני), אחרת למשל לא ניתן לאכול פילה בקר (ההכשרה הורסת אותו). אתה מחפש את עניין הבריאות? בבשר חזיר אין את מחלת ה"פרה משוגעת" ובבקר יש 2. לא יעזור מה שאמר לך הרבי - שחיטה כשרה בכל העולם נחשבת אכזרית. הימום החיה לפני השחיטה מונעת סבל ולא זה שבאים אליה בשקט מאחורנית בלי שתרגיש. 3. עובדתית ההוצאה על כשרות גבוהה. עובדה שכשניתן היה ליבא בשר (בקר) לא כשר ומוכשר הוא עלה זול יותר. הכנסת שינתה חוק יסוד כדי למנוע יבוא זול יותר זה (במסגרת הכפיה הדתית) 5. לפי מקורות ונציבות המים: כשמיחזרו מי ביוב לחקלאות (שכללו מי ביוב ממשחטות) שטחי החקלאות הומלחו. ניתן עדיין לראות שטחים כאלה בעמק יזרעאל. המלחה זו נוצרה בגלל המלחת הבשר במשחטות. אי לכך המצב כיום הוא שמי ביוב ממשחטות מוזרמים ללא טיפול והם גורם מזהם (לים או למי תהום לפי העניין). אני מקווה שזה הסביר לך את העובדות ולא את מה שהיית רוצה שיהיו העובדות. דרך אגב גם שאר ה"עובדות" שלך לגבי בריאות של מזון כשר (פרה משוגעת למשל) אינן נכונות כמו ה"ידע" שלך לגבי פירות ים.

chan

New member
תשובות לתשובות

1) אם ההמלחה מוציאה את הנוזלים, ואח"כ מזריקים לבשר נוזלים בחזרה מה הבעייה ? בכל מקרה הטענה על עודף מלח בבשר מוכשר דמגוגיה שקרית, מי אמר לך שבשר לא מוכשר נמכר לחרדים ? (דרך אגב גם בסופרים מוכרים בשר שעוד לא הוכשר). 2) הימום החייה לפני השחיטה = חישמול החיה, ראית פעם כתבה על השיטה להוצאה להורג שהייתה נהוגה בארה"ב - ע"י חישמול - שיטה זו נחשבת אכזרית ביותר והיא גורמת סבל רב. בנוסף סתרת את עצמך "ולא זה שבאים אליה בשקט מאחורנית בלי שתרגיש" - אם היא לא מרגישה היא לא סובלת. 3) עובדה מוצרים כשרים לא עולים יותר ממוצרים לא כשרים - שוב התעלמת ממה שכתבתי 4) כנראה לא קראת את הקישור בנוגע להמלחת מי תהום אין שם קשר להכשרת בשר ושאר העובדות למשל בקשר לפירות ים לקוחים מתוך העיתון של קופת חולים מכבי

begone

New member
לכבוד מר Chan

קרוב משפחה שלי עובד בחברת בשר. שאלתי אותו (בגלל כל החומר באתר חופש) על נושא הכשרות והעסקים שלו. הוא אמר לי חד וחלק: הבשר הטרף זה מעדן, הבשר הכשר זה התעללות באוכל. הוא סיפר לי איך מכשירים בשר (מעולם לא עשיתי את זה בעצמי, בגלל שהרבנות ניוונה את האזרחים לחלוטין - אגב, סבתא שלי ז"ל השתייכה לדור אבוד שידע להכשיר בשר בעצמו!) והוא הסביר לי כמה מלח דוחפים לבשר, ואיך זה הורס אותו. אחרי חצי שעה של הרצאה מטעם מומחה לבשר, הבנתי שאתר חופש צודקים לחלוטין. הוא גם סיפר לי איך כל סיפור הכשרות מפרנס בחור ושמו שלמה מחפוד, מעין רב שמתפרנס מהרס של בשרים. ואתה אוכל את כל הבלופים האלה בלי מלח! סליחה, עם הרבה מלח.

למעלה