חלק ב'
"היום יותר מאי פעם, אחרי שתחושת המוות הציפה את העורקים ויצרה לחץ פנימי על הנפש המועדת, על שרירי הלב. זמן רב לא ראיתי מבט הבוחן אותי בשל יופיי, רק רחמים וכאב וצער מראות לאחרונה העיניים, אבל לפחות אני בפנימיה, חצי נחמה. הפנימיה היא משהו מיוחד בשבילי, היא מעין מקום מפלט לאחר מגורים ממושכים בבית בעיר הקטנה, החממה, זו שלא תמיד מגנה, האזור היבש שלרוב מדמם על עצמו ומשיל את אבק המדבר מעליו. והעיר הקטנה שמתיימרת לא להיות מקופחת משאר ערי ישראל, בשל הריחוק הגיאוגרפי וההיסטוריה שמלווה את העיר מבחינת סטריאוטיפים חברתיים, אמונות ושמועות. העיר הקטנה שבה כולם יודעים הכול על כולם, כי גם אם לא תרצה, תדע את זה מפה ומשם, עיר שטוחנת באבני רחיים את חייהם של מאות תושבים, מאות תיירים, אלפי חוויות ואלפי נפשות, ששותקות, אך מתחננות למצוא נחמה במקום אחר, רחוק, גדול ורועש יותר. השקט של הבית בחגים, יכול לעיתים קרובות להוציא אותי מהכלים, השקט שלפני הסערה, הדממה שלפני הבכי קורע הלב, האבל ובעיקר הכאב. העיר הזו מסמלת את החופש, עיר התיירות, עם הים, ההרים והטבע שביניהם, והשקט שבחופשה, ופריצת הגבולות, הו אילו גבולות פרוצים, שפרצו סכר עמוק, שהטביע את התחושות ששחו עימי עד סוף הדרך. ובפנימיה נו, מה כבר אפשר לחדש על הפנימיה, מאות אנשים, שונים, משונים, היכולים לבטא את עצמם כאוות נפשם, שיכולים להחצין את מי שהם באמת, בלי סיפורי כיסוי, בלי לחוש אשמה, בלי להסוות ולנסות להתקבל בחברה המגובשת, צמאת הדם, הרעבה לבשר חי, נושם, ואף מחרחר, רואה את כולם רצים ממהרים, רודפים, דוהרים". "את אוהבת את ההמון"? ראובן מפסיק את הרצף שלה לפתע. היא חושבת לרגע, ועונה בחיוך, "אני זוכרת כשהייתי עוברת ברחוב בין המון אנשים, מגוונים, מיוחדים, יפים, מכוערים, נחמדים, אדישים, עדינים, טובי לב, מעורבים, שחורים, לבנים, צהובים, ישנם גם ירוקים, עם עלים באישונים, וגם כחולים עם סרטים במקום תאים אהבתי את זה. וכולם עוברים מולי כמו שאני עוברת מולם, ואולי חושבים כמוני על מהותו של העולם, על חיי ועל חיי הנוער שכמוני תוהה, לאן ילך ומה יעשה, ואני מנסה לרקום לכל אחד סיפור חיים, עם בית וגינה ושלושה חתולים, עם אימא מבשלת ואבא שאוהב, ובית ששקט בו ובלי כאב בלב, עם שמש בשמיים וציוצי ציפורים, עם ילדה מוגנת, שטוב לה בחיים". "וככה הרגשת באשפוז? בבית חולים?", ראובן מעז, ולא בטוח אם הוא עבר את הגבול. "בבית החולים הכאב השתלט וגרם לי לחשוב אילו חיים יכלו להיות לי אם רק אצא מהחדר המרגיע עד כדי בחילה, אעזוב את כל הרופאים ואת האחות החמימה שחושבת שאני לא מבינה שהיא רוצה שאפנה כבר את המיטה כדי שהיא לא תצטרך להתאמץ ולחייך אליי כל פעם מחדש למרות שהיא יודעת שאין לי עוד הרבה סיכויים ושחבל לה שגמרתי לי כל כך מוקדם את החיים, היא הסתכלה עלי מוזר, בטח בגלל שזו תקופת החגים".