התחרות

אופס- חלק ה' למעלה וזה חלק ו'

"ומה...ומה חוץ מזה את עוד זוכרת מהילדות שלך"? ראובן מנצל את הרגע ואת החשיפה, נדהם מכל מילה, מכל שריר וניע בפניה, היא מחזיקה את עצמה בכח, אבל היא ממשיכה.. "מה אני כבר כן זוכרת מהילדות, שהייתי שובבה, שטיפסתי על עצים, שניפצתי לשכנה את החלונות עם תפוזים, שקפצתי מהמרפסת שלנו למרפסת של השכנים", היא צוחקת לעצמה, "וגם שהיה לי מרבה רגליים בחדר ואבא חתך אותו לגזרים, עם סכין שבה בדרך כלל אוכלים, או מאיימים. גם אכלתי ענבים ששגדלו לנו מתחת לגינה בבניין ואת הערבי, כן, כן אני גם זוכרת את הערבי". הפנים שלה שימו את צבעם, החיוך בהלם ופרצוף כואב נחתם. "לערבי הזה אין שם אחר כי אף פעם לא עשינו היכרות כמו שצריך, מעולם לא שיערתי שהערבי רצה ברעתי, הוא היה נחמד, דיבר בנחת, אומנם עם מבטא, אבל הוא ליטף אותי ולא פעם אחת. הא החליט שילדות קטנות זו הנאה שאין כמוהה, גם אם הן בכיתה א' וגם אם אימא לא הרשתה במקום הזה לנגוע, הוא החליט שלו מותר, כי הוא לבוש יפה ומדבר בשקט, בסבלנות והוא נחמד, אז לו מותר להכניס לשם את היד, וללטף לי את הבטן, גם אם יש לי קצת בחילה, ולהתל בי שהוא בכלל מחפש את כתובת של איזו חברה. ופתאום שנכנסה השכנה לחדר המדרגות, וצעקה, והא ברח ואני התחלתי לבכות, כי למה היא צועקת, לא עשיתי כלום, ולמה היא נוגעת בי, בודקת ושואלת כל הזמן, "מה קרה? מה הוא עשה לך? איפה הוא נגע? למה את לא עונה?" … מה היא רוצה ממני? אני סתם ילדה קטנה, אני רק שיחקתי בחצר שמתחת לבית עם חברה "ולמה לא צעקת ואת בכלל שומעת אותי, את מבינה?" וברחתי ממנה כי היא מפחידה והיא נורא זקנה ואז הגיעה החברה שלי מהשכונה עם האח שלה, איתן, שאהבתי נורא, אבל עכשיו כשהוא נותן לי יד יש לי ממנו גם בחילה, והוא שואל למה אני בוכה ואני יודעת שאסור לי לדבר איתו כי הוא בן. ואני מבינה שאולי קרה לי מה שאני רואה רק בסרטים, בטלוויזיה, כשאימא חושבת שאני ישנה, בזמן שאני מציצה לה בסרט שהיא לא מרשה לי לראות. ואני יודעת שזה אומר שאסור לי לספר על זה לאף אחד אלא אם כן זו תהיה בת. והם לוקחים אותי אל אבא שלהם כי אימא שלי עוד בעבודה והם לא מבינים שגם אתו לדבר אני לא יכולה, כי הוא בן והוא גבר בדיוק כמו איתן וכמו הערבי וגם הוא יכול פתאום לרצות לגעת בי, ויש לי פיפי, וקצת שורף לי וכואבת לי הבטן וגם בא לי להקיא והכל ביחד עם הבכי מתערבב לי בסחרחורת ויוצר לי ערפל, ופתאום אני לא שומעת ורוצה ללכת לטייל רחוק מכאן, למקום אחר שיעזבו אותי כבר, אני לא יכולה לדבר, לא מצליחה לספר, עד שפתאום אני שומעת מישהי צועקת, קצת בלי קול "הוא אנס אותי". למרות שבכלל לא הבנתי מה היא צעקה ומה היא אמרה ומה המשמעות של זה, למרות שאני ילדה נבונה". ראובן זז בכורסא בחוסר נוחות, הוא לא רוצה להלחיץ אותה, אבל כואב לו מבפנים, הוא בין כמה כאב וצער היא אגרה במשך כל השנים, עכשיו הכל מתבהר לו, עכשיו הוא מבין. איילה ממשיכה, מתעלמת מהעובדה שלראובן לא נעים- הוא רצה שהיא תבטח בו- אז עכשיו הוא יקבל הכל בפנים!..."ואז התחילו הצרות כי אימא הגיעה והיא היסטרית כמו תמיד, ואני הילדה הבכורה שלה, והיא אימא צעירה שלא יודעת מה לעשות או מה להגיד, ואני לא אשכח את השוטרים שלא הבינו מה פתאום אני צוחקת, הם לא ידעו ששיעשע אותי לראות את אימא ככה נלחצת, בגלל שכבר פחות כאב לי, לפחות ככה זה נדמה כי כל השוטרים כבר הסתכלו לי בחור לראות מה שם קורה, ואם נפצעתי ואיפה הערבי נגע, ומה היה, ומה הוא עשה, ואיך אני מרגישה. אני לא כל כך מרגישה, ואז שמעתי מילה חדשה- בתולה. אימא שאלה את השוטר או יותר נכון אימא צעקה "תבדוק אם היא בתולה".. והיא הרימה לי את חצאית בית הספר הכחולה שיראה אם אני בתולה, והוא אמר שהוא לא יכול לבדוק ולדעת, ושזה לא התפקיד שלו והיא ניסתה לי שם לגעת, איפה שהערבי טייל. אבל מה זה בתולה ולמה זה כל כך חשוב? ואת מי זה בכלל מעניין. אני רק רוצה לישון, לשכוח שזה קרה ולהתעורר כמו שהייתי בחזרה. ובאמת איזה פלא, דבר לא השתנה, גם לא אחרי שהייתי אצל חבצלת הפסיכית-לוגית, שהחליטה שאם אני אצייר אותו ואתן לכל מי שיבוא הביתה להסתכל בציור, אז זה יעזור לי. והלכתי עם חבצלת מהמשטרה לטיול, יש לה בימבה צהובה, והיא מאוד נחמדה, עד שיום אחד היא פשוט נעלמה, אמרה לי שנגמר לנו הזמן ולא יודעים מי הערבי, כי אני לא זוכרת איך הוא נראה, מה שאמר לי פתאום שהציורים שלי לא טובים ולא יפים, אז זרקתי אותם לפח ויותר לא הראתי את זה לאורחים. גם ככה אימא לא אהבה שסיפרתי את זה לכולם, כי לא מגלים לכל אחד מה עברנו בחיים, כי צריך לשמור סודות בפנים… אבל אימא לא מבינה שזה לוחץ וכואב ומציק לי וכבר אין לי מקום בלב, וגם לא בבטן כי הבטן כל הזמן מקיאה ורוצה עוד להקיא, כי נמאס לה ככה עם הכל בפנים". הדברים מתחילים להתבהר לראובן, עכשיו הוא קולט, למה לא בטחה בו עד עכשיו, וחכתה לרגע הזה, לאחר האשפוז כדי לומר לו את כל האמת. איילה ממשיכה למרות שכבר נגמר לה האוויר, אם היא לא תוציא את זה עכשיו היא לא תוכל להמשיך יותר ובפנים להחזיק "ואחרי שבועיים או אולי קצת יותר כבר לא דיברו על זה בבית ולא הרשו לי לשחק לבד עם חברות בחצר של הביניין, כי זה מסוכן, אז רק בבית, עם הברביות, עד שתגדלי. ולא שאלו מה אני רוצה, חושבת, מרגישה, ואולי אני לא מסכימה? אבל תהיי ילדה טובה ותעשי מה שאומרים לך, ותפסיקי לנדנד, ותתחילי לקרוא ספרים במקום לבזבז זמן על חברים. בהתחלה גם חששתי מהשפה הערבית כי המבטא המוזר של הערבי התנגן לי בתאי הזיכרון של המוח והאוזניים לא שמעו יותר שום דבר והפה לא יכל לדבר ולריאות בקושי נכנס אוויר וכפות הידיים אוטומטית התכווצו לאגרוף והראש החל להסתחרר, ואז נשמתי עמוק וזה עבר. והרבה חשבו ששנאתי לערבים נבעה מפני שיש לי איזו בעיה אידיאולוגית, פוליטית, אבל אף אחד לא שאל ולא התעניין, הרי הצרות של אחרים, הן רק בעיות שתמיד יהיו בעדיפויות משניות". ראובן שותק, איילה מסתכלת על השעון, "אנחנו צריכים לסיים", היא אומרת בקצרה ויודעת שיותר היא לא תחזור.

../images/Emo39.gifהתחרות ../images/Emo106.gif

טיפולים לחגים תחרות כתיבת סיפור/תסריט תאריכי התחרות: 23.10-31.10 הסיפור/תסריט צריך לכלול סצנות טיפוליות - חובה שיהיה הקשר לחגים <לא את כל החגים, מן הסתם> כל משתתף רשאי להכניס עד 2 סיפורים כל יום תנעץ הודעה עם הסיפורים- נא לא להגיב לסיפור עצמו אלא לשלוח ניקוד רק לניק מיוחד שיואדם לצורך התחרות. יש אפשרות לתת 1-3 נק' לכל סיפור <שוב, לשלוח את הניקוד לניק המיוחד שייפתח> באפשרותי לחלק עד 30 נק' כוללות שני המקומות הראשונים יזכו בפרסים, מתנת תפוז רק שאלות/מענות/הערות ניתן לשרשר לכאן שיהיה בהצלחה ובהנאה

שני הסיפורים שלי שזורים אחד לשני

ממש אמיתי לצערי/ ולשמחתי שנגמר: האמא נכנסת במהירות לבית הפסיכולוגית. הפסיכולוגית אומרת לה, שהיא כבר באיחור של 10 דקות ושואלת אותה למה היא תמיד מאחרת בזמן האחרון, המטופלת [האמא] אומרת לה שקשה, בכל זאת שני ילדים לבד בבית, הפסיכולוגית שואלת אותך היא מתארגנת לחג והיא שותקת ובסוף בקול כבד היא אומרת שזה לא סתם חג, זה גם יום ההולדת של הבן, הוא מגיע לגיל 13, המטפלת מברכת אותה והאם מתחילה לבכות, המטפלת שואלת אותה מה קרה והאם ממש רועדת ואומרת שהיא לא יכולה לספר, המטפלת מבטיחה לשמור את זה בסוד, ואז מקישים בדלת הילד נכנס [בן ה-13] הוא מתישב והמטופלת שאלה למה איחר והוא לא עונה, הוא שקט ולא מדבר, היא מאחלת לו מזל טוב, אחר כך המטפלת שואלת אותו עוד כמה שאלות וקשה לו עם זה והוא קם והולך, המטפלת שואלתצ את האמא למה הוא ככה, והאמא מתחילה לבכות ומגוללת סיפור קשה של אלימות מצד הבן כלפיה וכלפי הבת, המטפלת מזועזעת ושואלת אותה איך את שותקת, והאמא אומרת שעכשיו לקראת החגים היא חייבת לספר, המטפלת שואלת מה הקשר לחגים, היא אומרת שבכל זאת, קשה לבוא למקום משפחתי ולחייך ולצחוק, כשיש לך סוד ענק בבטן, אבל איך היא תגלה את האלימות, היא מפחדת שינדו את הבן שישנאו אותו, היא מפחדת שהגילוי יעשה משהו רע, כי אנשים לא ממש יודעים איך לעזור למי שמכה, רק למוכה, המטפלת מבינה שהאם מגלה את תסמונת האשה המוכה ומבקשת ממנה תוך שבוע לעשות משהו כי אם לא כן, יש לה חובת דיווח. הסיפור השני: לפגישה הבאה מגיע הילד עם הילדה והאם כמובן. הבעיה כמובן של האלימות הגיעה לפתרון אחרי חצי שנה של אלימות קשה מצד הבן, הפסיכולוגית שואלת את הבן בזהירות, איך זה אחרי שמישהו התערב וגרם להפסקת האלימות? הוא לא עונה, היא שואלת אותו שאלות רגשיות שנוגעות לו ללב, הוא לא עונה ובוכה, כך אחרי כמה דקות הוא התחיל להוציא דברים מהלב, מה שלא עשה לעולם, הוא תמיד היה ילד שמן מאוד, וידע שהחגים מתקרבים, קשה לו כל פעם עם הערות הביניים של המשפחה המורחבת שהוא שמן ואז נכנס למשטר דיאטה והאם מרוב אלימות לא שמה לב שהוא אוכל פחות, והדיאטה גרמה לו לעצבים ולרעב, הוא החל להשתולל והבית היה בתוהו ובוהו והיה קשה לעצור, הוא בכה ואמר שהוא לא מאמין שהתנהג ככה לאמא שלו, ושהוא מאושר שאמא סיפרה את הסוד לדוד שבא והעמיד אותו על מקומו ואיים עליו שאם לא יפסיק הוא יאושפז בבית חולים פסיכיאטרי. הוא אמר בסוף הטיפול משפט חשוב :"כשהרבצתי לאמא ולאחותי, אני ראיתי שגם הקירות בכו, והיום אני רוצה להגיד שלראשונה נהניתי ממה שאנו שוללים בגלל סטיגמה חברתית "הפסיכולוג" את הפגישות עם הפסיכולוגית הגדיר הנער כעוגת קצפת טעימה ממנה עליו לנגוס בביסים קטנים שלא תגמר לעולם" וכמובן שהוא ממשיך לרצות לבוא לשם כל פעם מחדש, מאז הילד לא מרים קול, לא מקלל, וכמובן הוריד 10 קילו שהוסיפו ליופי שלו :) בחג שהיה, מויותר לומר שכל הנוכחים התבלבלו מהמראה שלו, מהמשקל שהוריד, אבל לו עצמו זה לא עשה משהו, עדיין בתוכו חבוי הכאב שהחברה גורמת לנו להרגיש מלאים. בהצלחה לעצמי :)

L L B

New member
הסיפורים צריכים להיות

קשורים איכשהו לסידרה
עוד שאלה - סִלחו לי על הבורות, אבל לא הבנתי איך מצביעים
. מותר לשאול מה הפרסים

היי

לסיפורים אמור להיות מוטיב של טיפול ושיוזכרו בהם החגים <איזשהו חג, לדוג' משבר של גבר גרוש שנובע מבילוי רהש הראשון לבדו.. > תרגישו חופשי לקחת דמויות בסדרה לכל סיפור מצביעים לניק האדום שנפתח. שולחים את שם הסיפור ונותנים נק' <מ1 עד 3> ההצבעה תערך בחשאי על מנת שלא יתביישו:) אני מסכמת את התוצאות ופרסים שווים :)

ענבץ בץ

New member
אבל לאן שולחים את הסיפורים?

אהה ועוד שאלה ~ואל תקפצו עלי אני יודעת שאסור~ האם יש בכל זאת דרך לראות את הסדרה אם אין לך כבלים ואם אין לך אמיול (המילה האסורה...) או דבר דומה לזה..... שיהיה יום טוב.. מקווה שאני אקבל תשובה מהר :)

S m e l l y Cat

New member
מה נראה לך ?../images/Emo108.gif

תחפשי מישהו שיקליט לך את הפרקים או משהו.. איזה עוד דרך יכולה להיות?!

ענבץ בץ

New member
זהו שעידן הוידאו כבר חלף

אצל רוב החברות שלי שלא תחשבי שאני לא מנסה.. וכל פעם שאני אצל מישהי שיש לה הוט (רק חברה אחת השאר במתחרה..) אז אני רואה והספקתי לראות רק את : 1 2 3 5..... וזהו..... ::_( יום טוב

עליסה מ

New member
אבל עידן ה VOD רק התחיל

תלכי לחברות ותראי אצלן ב VOD. לא נראה לי שהן יתנגדו לראות שידור חוזר יחד איתך

ענבץ בץ

New member
לצערי הן לא אוהבות את הסדרה :(

ויש רק אחת בהוט..:( למרות שפעם אחת הצלחתי להשטלת על הטלוויזיה ולא יותר...

עליסה מ

New member
ואין סיכוי

שתבואי לקפה, תשבו תדבר , היא תכנס להתקלח ואת תראי בינתיים? (חח אני מנסה להביא לך פתרונות יצירתיים) לי יש חברות עם הוט וחברות עם יס, ויוצא שאנחנו עושות החלפות , וכל פעם רואות אצל מישהי אחרת, וככה אנחנו מרוויחות את הסדרות המוצלחות משני הממירים. בכל אופן , אולי בקרוב זה ייצא לדיוידי (כשתגמר העונה), ואז תוכלי לראות בלופ.

ענבץ בץ

New member
אוו שפשוט

אני ייזכה בדיוידי של הסדרה שזה הפרס פה נכון אני לא טועה? חח אבל רעיון יצריתי נחמד אבל לא פרקטי חברה שלי לא סובלת את זה.......... חח אבל תראי את זה ככה 4 פרקים ראיתי.. חחחחחחחחחחח תודה ביבי

ענבץ בץ

New member
נתת לי רעיון

יש מצב שאולי תקליטי לי? ותשלחי לי בדואר? אניא שלם תדמי שליחה.. בבקשה!:)

עליסה מ

New member
אין לי

וידאו שמחובר להוט . יש לנו בקומה למעלה הוט ובקומה למטה יס.. :-\ אבל חברה שלי אולי (היא כזו מכורה להקלטות...) אני אשאל אותה אם היא תוכל להקליט לי. אם היא תסכים זה יהיה רק מאמצע הסדרה.. זתומרת מהפרקים הבאים רק..

למעלה