התחלנו שנה

• פותח הנושא ayagu
  • פורסם בתאריך

ayagu

New member
../images/Emo39.gifהתחלנו שנה

הפסקנו לשבות וחזרנו לעבוד ( יומיים). ונדמה שבכלל לא עזבנו את בית הספר. אנ י עוד קצת מבולבלת מהלם החזרה. המון כיתות, המון שעות וכל -כך הרבה בעיות. אני חושבת שמשנה לשנה אני יותר עירנית לבעיות שצצות בכיתה. ויש המון. קטנטונת התחילה את השנה ברגל ימין אני מקווה. התחלנו שחיה הפעם כאמון ומאד נחמד לה בקבוצה, למרות שבהתחלה היא התעקשה וטענה שהיא לא מוכנה להשתתף בחוג קבוצתי ( כי כולם יכולים לנצח אותה וחוץ מזה יש שם בנים) נתחיל גם ריפוי בעיסוק ( ולהפתעתי מגיע לנו החזר על כך מקופת חולים) ואמנות. אני מתענינת גם ברכיבה טיפולית עבורה אבל אני חוששת שזה קצת יותר מדי. מה דעתכם? המורה של קטנטונת התקשרה אלינו מיוזמתה אתמול, יש נכונות לשתוף פעולה ואני מקווה שהשנה זה באמת יתאפשר. כרגע קטנטונת הולכת ברצון לבית הספר וחוזרת עם מצב-רוח טוב. היא רק שקטה מדי. המינון החדש של הריטאלין לא עוזר לדעתי כי התיאבון שלה מאד מופחת והיא מתאוננת על כאבי- בטן. האם זו ההסתגלות המחודשת לכדור או תופעת לואי? מה עוד? הגעתי הביתה לשעה מבית הספר ( שעת חלון) ואני חוזרת ללמד עוד 3 שעות לצערי.

michal shahar

New member
../images/Emo140.gifשנה טובה לך,לקטנטונת ולכולם

שמחתי לקרוא שקטנטונת התחילה את השנה ברגל ימין. אני מקווה שיהיה לכם שנה של כיף. שקטנטונת תהנה מהלימודים ואת מהתלמידים וכמובן הרבה בריאות. גם אני חשבתי על רכיבה טיפולית אבל היקרה קטנה מדי לכך. מנסיון של קרובים ששלחו את ילדהם לרכיבה טיפולית זה מאוד עזר במיוחד לבטחון העצמי שלהם. בכל מקרה לא כדאי להעמיס על קטנטונת יותר מדי חוגים. שנה שעברה לבתי היה רפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, חוג מוסיקה וחוג ריקוד ולאחר כחודש היא דרשה לצמצם את מספר החוגים כי "אני צריכה גם קצת זמן לעצמי ולחברות שלי". האם אני מבינה נכון שעל ריפוי בעיסוק ותרפיה באומנות את מקבלת החזרים מהקופה? האם המימון של הקופה הוא לא רק עד גיל 6 ורק לריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה? שוב שנה טובה לכולם עם מעט דאגות והרבה חיוכים ואושר

ayagu

New member
החזרים אני מקבלת רק על

ריפוי בעיסוק. ( דרך קופת חולים מאוחדת) איך התחילה השנה אצלכם? כתה א? נכון. שנה טובה.

michal shahar

New member
כל ההתחלות קשות אבל אחר כך קל יותר?

דברתי עם המורה של "כוכב" בצהרי היום השלישי של הלימודים. את היום הראשון היא הגדירה כקשה, "כוכב" לא שיתפה פעולה בכלל. ביום השני כבר חל שיפור בהתנהגות היא אפילו רכשה לעצמה מספר חברות (שכמובן יום אחרי זה כבר היו ברוגז איתה) ואת היום השלישי הגדירה המורה כטוב מאוד, יחסית. היקרה כבר הפנימה שעליה לשמוע בקול המורה ולבצע את המשימות שהוטלו עליה. אין לי מושג אם זה ימשך כך. היקרה לא תמיד עושה מה שאומרים לה לעשות (בעצם בדרך כלל היא לא עושה זאת) כך שימים יגידו. מרכזת החטיבה ביקשה ממני להביא את ההערכות של מכון התפתחות הילד כדי שלאחר החגים תתחיל לעבוד איתה מורה מיוחדת. אולי מכאן תצא ישועתי (ואולי לא). ועד לאחר ראש השנה שיהיה לנו שנה טובה ומתוקה, מיכל

זהבה נ

New member
בהצלחה לכם

ושנה טובה לקטנטונת. פעם היה תלמיד אחד בכיתה רגילה עם ADHD היום יש חמישה כאלה בכל כיתה רגילה ועוד שלושה או ארבעה עם לקויות למידה וחמישה שהוריהם גרושים ויש להם קשיים רגשיים וכו.... אז מה לעשות שכל כיתה רגילה חייבת מורה לחינוך מיוחד, כי זו המציאות הקיימת. שוב שנה טובה.

../images/Emo24.gifשתהיה זו שנה של הגשמה עצמית

שתהיה זו שנה של הגשמה עצמית. שכל המשאלות ייתגשמו שנה טובה ומאושרת אתי

לגבי הריטלין

שלום רב. על סמך מה שכתבת לא ניתן לומר בוודאות אם הריטלין משפיע היטב או אם הוא במינון הנכון. כאבי הבטן הם תופעה שכיחה וחולפת, כאשר הדגש הוא על חולפת. אם הם ממשיכים להציק, ניתן להוריד מעט במינון לשבוע ואז לעלות שוב. התאבון לעומת זאת יישאר מופחת. כפי שנאמר כבר גם כאן, לריטלין שתי תופעות לוואי בלתי נמנ עות: הוא מדכא תאבון ומדכא שינה. לכן, אסור לתת אותו בסמוך לשעת השכיבה לישון, וצריך לקחת בחבשבון את נושא התאבון. המצב האופטימלי זה שהילד או הילדה, במקרה הזה, תאכל לפני שהיא לוקחת את הכדור, ואז לא להתרגש כשהסנדויץ של בי"ס נשאר יתום. שתהיה שנה טובה ומוצלחת. כיתה א זו התרגשות גדולה. איריס

דליה.ד

New member
../images/Emo74.gifשלום ד"ר מנור ושנה נהדרת לך!!

איך היתה הנסיעה? והכנס? מקווה שנחת ולמדת ונהנית..... אנחנו גם התחלנו כיתה א´, לפי עצתך התחלתי לתת לילדון ריטלין שבוע לפני תחילת הלימודים. התחלתי מרבע כדור והעליתי בהדרגה עד כדור שלם. סוכם עם המורה שהוא מגיע לבית הספר ללא כדור, מקבל מיד את הסנדוויץ ואז היא נותנת לו את הכדור. בכל מקרה הוא אכלן גרוע ומפונק מאוד באןכל! תופעות הלוואי (ריבאונד של בכי וקצת כאבי בטן נעלמו תוך מספר ימים). תודה על העצה המצוינת! אנחנו מחכים לתור לד"ר עדי אדר להתייעצות על נושא הsr, כפי שהמלצת.

למעלה