הפסקת הנקה

שוקי

New member
../images/Emo39.gifהפסקת הנקה

ביתי בת שנה ושלושה חודשים, ועד עכשיו היא ינקה לא מעט (בעיקר בלילה...) היא הולכת למעון, ואוכלת כמעט הכל (למעט מוצרי חלב). עכשיו אני בתחילת הריון- שבועות ראשונים, ואני רוצה לגמול אותה מההנקה. מהי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת? ולאלו תחליפי תזונה אצטרך לדאוג? אשמח לתשובתכם

batLaLeche

New member
גמילה מהנקה ../images/Emo77.gif

כל הכבוד על ההנקה עד כה! הדרך הטובה ביותר לגמול, לטובת שתיכן, היא מאוד בהדרגה: כל כמה ימים להוריד הנקה אחת, ולבדוק איך זה הולך. אם נוצר גודש, סימן שהורדת יותר מדי, וצריך להאט את הקצב. לנשים רבות נגמר החלב בחודש שלישי-רביעי, וגם הטעם שלו משתנה, כך שתינוקות רבים גומלים את עצמם בזמן הזה. אם לא דחוף לך לגמול מייד, את יכולה לתת לטבע לעשות את שלו. אפשר קצת לעזור לזה על ידי כך שאת מסיחה את דעתה ועושה דברים מעניינים בשעות שהיא בדרך כלל יונקת (לא אלה שבלילה), כך שההנקות יורדות באופן טבעי והחלב מתמעט עוד יותר. אחר כך, אם צריך לעזור גם להוריד את הנקות הלילה, אפשר לספר לה שהציצי הולך לישון, ועוד כל מיני רעיונות כאלה. אמהות רבות סובלות מרגישות מוגברת בפטמות בהריון. במקרה כזה, כל עוד את עדיין מניקה, את יכולה להגביל את אורך ההנקות. למשל, את אומרת לה "עכשיו כואב לאמא ב(תשתמשי במלה שאת תמיד משתמשת לתיאור השד). אז נינק רק קצת, עד שאני אספור עד עשר", ואז תספרי עד עשר והיא צריכה להפסיק. זה מין משחק כזה שמלמדים אותה. עוד אפשרויות: אורך ההנקה לפי אורך של שיר מצחיק, או כל מיני רעיונות אחרים, העיקר שזה יהיה נינוח, נחמד ועם צד מצחיק או משחקי. עכשיו קצת שאלות: האם יש סיבה מיוחדת שבגללה היא לא אוכלת מוצרי חלב? אם היא תאכל מוצרי חלב (כמובן מדובר על מוצרי חלב אמיתיים, כמו יוגורט, לבן, אשל, גבינה לבנה - לא על מעדני חלב, שאינם בגדר תזונה אלא ממתקים) והיא אוכלת יפה אוכל רגיל, אז מוצרי החלב יכולים להחליף בהדרגה את החלב שלך. אם לא - תוסיפי פרטים ונמשיך לחשוב.

למעלה