ביוגרפיה

Piece of Wood

New member
../images/Emo39.gifביוגרפיה../images/Emo124.gif

קיאנו צ'ארלס ריבס נולד ב-2 לספטמבר 1964 בביירות שבלבנון לאמא אנגליה ולאבא הוואי-סיני. משמעות שמו הוא בשפה ההוואית, פירושו הוא "רוח קרירה ונעימה מעל ההרים". ב-1966 נולדה אחותו הראשונה - קים, והמשפחה עברה לאוסטרליה למשך שנה. מאוחר יותר הוריו התגרשו וחצי אחותו השניה - קרינה נולדה ב-1976. לאחר הגירושים פנו שני ההורים לדרכים נפרדות, אמו והילדים עברו לניו יורק ואביו חזר למקום הולדתו - הוואי. קיאנו נהג לבקר את אביו מדי פעם, עד שהגיע לגיל 13, ואביו נידון ל-10 שנות מאסר בכלא על אחזקת סמים. זו הייתה הפעם האחרונה שראה אותו, כי מאז ששוחרר האב על תנאי לא המשיכו השניים לשמור על קשר. בניו יורק פגשה אימו במאי בשם פול אהרון, הם נישאו ועברו לטורונטו, אך נפרדו כשנה לאחר מכן. אימו המשיכה להחליף בני זוג לעיתים קרובות. מבעלה הרביעי והאחרון היא התגרשה ב-1994. קיאנו למד בבית הספר הציבורי "Jesse Ketchum" שבטורונטו מגן הילדים ועד כיתה ח', משם עבר לתיכון "De La Salle College" והיה גם ב"Toronto School for the Performing Arts", כל זאת לפני שנשר לגמרי מבית הספר בגיל 17. קיאנו עבד בהרבה עבודות שונות, כולל השחזת מחליקיים ברחבת החלקה (הוא היה חובב הוקי, ושחקן הוקי מקצועי בתקופת לימודיו), גינון והכנת פסטה (+ ניהול המקום), עד שהגיעה לידיו עבודת במה - "Wolfboy" ב-1984 - ההופעה המקצועית הראשונה שלו, ועוד כמה תפקידים קטנים בטלויזיה. השתתפותו הראשונה בסרט קולנוע הייתה בסרט "Dream To Believe" בקנדה, אבל כפי שנמסר היה זה סרט הטלויזיה "Under the Influence" שנתן לו את כרטיס הכניסה לעולם המשחק והקולנוע. סרט הקולנוע הראשון באורך מלא בו השתתף קיאנו היה "Youngblood" בו היה לו תפקיד קטן. ב-1986 שם קיאנו את פעמיו להוליווד, עם 3,000$, מכונית וולבו וכתובתו של אביו החורג - פול אהרון. כמה שינויים לשם "קיאנו" נשקלו ע"י המנהל שלו, הם החליטו על "K.C. Reeves" אך השם הזה לא החזיק מעמד יותר מידי זמן, וקיאנו נשאר קיאנו. תוך זמן קצר, באותה השנה, שיחק קיאנו בסרט "River's Edge". לאחר מכן הגיעה עוד שרשרת ארוכה של סרטים בהם הוא לקח חלק, כל פעם בתפקיד יותר משמעותי עד שהתחיל למשוך את תשומת ליבם של במאים ידועים, הוא הגיע לשחק בסרטים כמו "Dangerous Liaisons", "Bram Stoker's Dracula", "Much Ado About Nothing" ("מהומה רבה על לא דבר") ו-"Little Buddha". אבל הדבר האמיתי היה בשנת 1994, כאשר יצא הסרט "Speed" ("ספיד") בכיכובו ואף אחד לא יכול היה לפספס את קיאנו ריבס. היה זה הלהיט האמיתי הראשון בהשתתפותו, אשר גרף קרוב ל-300 מליון דולר בקופות, מה שמשך אליו לא מעט תשומת לב. הסרט הזה בהחלט הביא לכך שהרבה הצעות התחילו לזרום אל קיאנו, כאשר הוא מקבל כ-7 מילון דולר על כל סרט. צילומי הסרטים "Johnny Mnemonic" ("ג'וני נמוניק") ו-"A Walk in the Clouds" נשארו בהמתנה ונדחו על מנת לאפשר לקיאנו לחזור לקנדה ולהגשים חלום - לשחק תפקיד בהצגה "Hamlet" ("המלט") על הבמה. יותר מאוחר שיחק קיאנו בסרטים נוספים: "Feeling Minnesota", "Chain Reaction" ו-"The Last Time I Committed Suicide", שהצליחו לא רע בקופות. מכיוון שהסרט "ספיד" כל כך הצליח, הוחלט לעשות סרט המשך "ספיד 2". אך קיאנו הרגיש כי התסריט לא מוצלח במיוחד, והחליט לוותר על השתתפותו בסרט ההמשך. הרבה אנשים ומבקרי סרטים חשבו שצעד זה הייתה טעות נוראית מבחינתו ושהוא היה צריך לקחת את התפקיד. אולפני פוקס לא התלהבו לחשוף את הסיבה האמיתית לכך שקיאנו דחה את התפקיד (תסריט גרוע), ושחררו הודעה לעיתונות בה נאמר כי קיאנו סירב לקחת את התפקיד משום שרצה לצאת לסיבוב הופעות עם להקתו "Dogstar" - מה שכמובן לא היה נכון. לקיאנו הציעו תסריט טוב יותר לסרט "Devil's Advocate" ("מלכודת לפרקליט"), הוא לקח את התפקיד והסרט צולם בדיוק באותו הזמן שצולם "ספיד 2", מה שלא הוציא את אולפני פוקס מכל הסיפור בצורה טובה במיוחד. הסרט "מלכודת לפרקליט" היה להיט גדול בקופות, בעוד הסרט "ספיד 2" נפל בקופות. מבקרי הסרטים מצאו את עצמם חוזרים בהם ואומרים עד כמה חכם היה קיאנו כאשר ויתר על התפקיד ב"ספיד 2". המהומה נרגעה, וקיאנו נסע לאוסטרליה לצילומי הסרט "The Matrix" ("המטריקס"). אף אחד לא ידע למה לצפות מהסרט הזה, וכאשר יצא הסרט באביב 1999 זו הייתה פצצה ענקית. הלהיט הענק הביא את קיאנו שוב למרכז תשומת הלב וזרק הוא הישר לפסגת מעמד השחקנים המרוויחים ביותר עם משכורת של 20 מיליון דולר לסרט. בקייץ 1999 צילם קיאנו את הסרט "The Replacements" ("המחליפים") וסיים את השנה עם הסרט "The Watcher" ("המעקב"), שני סרטים אלו יצאו לשוק בשנת 2000. בשנת 2000 צילם קיאנו עוד שלושה סרטים "The Gift" ("רואה בקלפים"),"Sweet November" ("אהבה בחודש נובמבר") ו-"Hardball" ("משחק קשוח"). שיצאו לשוק בשנים 2000-2001. בשנת 2003 יצאו עוד 3 סרטים בכיכובו - "Something's Gotta Give" ("באהבה אין חוקים") ושני סרטי ההמשך ללהיט הענק והמצליח "המטריקס" - "The Matrix Reloaded" ו-"The Matrix Revolutions" לאחרונה יצא הסרט "Constantine" ("קונסטנטין") בכיכובו, וצפויים לו עוד סרטים נוספים לשנת 2005 ו-2006 כגון "Bill & Ted's Most Excellent Collection" ו-"A Scanner Darkly"

willo1

New member
הווווווווו

את מקסימה! איזה יופי! אני לא הייתי יכולה לרשום את זה טוב יותר
*נכנס כמאמר*

matrixtrinity

New member
../images/Emo12.gif ואוו ../images/Emo70.gif

לא הייתי יכולה לבקש יותר חח . תודה רבה, רבה, רבה
רק כמה דברים קטנים להוסיף :
קיאנו מאוד, מאוד אוהב את טורנטו. הוא נסע לשם בזמן הצילומים של " מטריקס " וכל צלמי הפאפראצי התנפלו עליו והוא התעצבן חח.
אחותו הייתה חולה בסרטן.
הייתה לו חברה שהייתה בהריון עם בתו הראשונה אך חברתו נהרגה בתאונת דרכים
קיאנו הרוויח 36 מיליון דולר
משני סרטי ההמשך של " המטריקס " . בשלב שבו היה משבר קטן בהכנת הסרטים ( עקב כל האפקטים ) קיאנו וויתר על חלק קטן ממשכורתו על מנת לעזור
איזה חמוד.
החבר הכי טוב שלו הוא הכפיל שלו בסרטים.
הוא רווק
מחלת הסרטן חזרה לאחותו וקיאנו היה שבור מכך. הוא רצה לוותר על קריירת הקולנוע שלו למען עזרה לאחותו אך כנראה שגם אהבתו לקולנוע לא נתנה לו לוותר. הוא קנה בית במיוחד בשבילה והפך אותו לבית חולים קטן ושכר אחיות ורופאים שיגיחו עליה.
איזה בן אדםםם
ו.. זהו לבינתיים

Piece of Wood

New member
כן, אפשר פשוט לעשות מאמר "עובדות"

כמו שכתבת כאן :) ולהוסיף עוד כלמיני אפילו אם זה הוזכר כבר בביוגרפיה ^^ זה לא היה ממש ככה עם חברה שלו והבת שלהם. החברה שלו (ג'ניפר סים) הייתה בהריון, הם חיכו לתינוקת ותכננו לקרוא לה אווה ארצ'ר סים ריבס, ממש לקראת סוף ההריון היא הפילה את התינוקת והם נפרדו לאחר מכן, אבל נשארו חברים קרובים. בערך שנתיים אחר כך היא נהרגה בתאונת דרכים ונקברה לצד התינוקת. זה סיפור ממש עצוב
תמונה שלהם
סתם עוד כמה עובדות שנזכרתי בהן...
הוא שמאלי.
בעקבות כמה סרטים שעשה הוא פיתח אהבה לסוסים(
) וגלישה.
כשהיה בתיכון הוא היה שחקן הוקי מקצועי.
יש לו להקה בשם "Dogstar" בה הוא מנגן בגיטרה באס.
הוא מפחד מהחושך.

Piece of Wood

New member
עוד אחד../images/Emo125.gif

יש לו צלקת בבטן כתוצאה מתאונת אופנוע, אחריה הוא התאשפז למשך שבוע שלם עם צלעות שבורות.

matrixtrinity

New member
אה , OOPS

חחח קראתי באיזה אתר שהיא נהרגה כשהיא הייתה בהריון. כנראה שלא חח

hen 10

New member
יש לי שאלה???

מה זה שמאלני ומה זה ימני? אני עוד לא הבנתי תשאלה הזאת??

Piece of Wood

New member
התכוונתי../images/Emo125.gif

שהוא כותב ביד שמאל... זה שמאלי שמאלני זה כבר קשור לדעות פוליטיות וכל זה...

hen 10

New member
אני מתכוונת לפוליטיקה....

מה זה שמלאני ומה זה ימיני?

Shani276

New member
נמנמ...איך להסביר ?

ימני זה אחד שיותר מחובר למולדתו ולארצו,נאמן לה במלוא מובן המילה,גאה בה ואוהב את האדמה שבה הוא חי.לרוב קשה להם להגיע לפשרות שקשורות בארצם ויש עוד מלא דוגמאות..... שמאלני...גם אוהב את המדינה,אך מוכן להגיע לפשרות ובדר"כ חושב יותר בחופשיות...נמנמ קשה להסביר,מאוד קשה.לפעמים הוא גם לא אוהב את ארצו כלל..דוגמא לגבי השמאל בארץ...חלקם הגדול מאמיןכי צריכה להיות פשרה עם הפלסטינים ומאמינים שמגיע להם שטח במדינת ישראל כי "הם היו פה לפנינו" הסבר צולע

willo1

New member
חחחח לא נורא

באח יש בתפוז איזה פורום פוליטיקה לא? אני חושבת ששם תקבלי תשובות יותר טובות.. כי גם אני לא ממש יכולה להסביר את זה.ז"א אני יכולה אבל זה ייקח הרבה זמן..

hen 10

New member
אני מתכוונת גם...

ששמלאני אוהב ערבים וימני שונא ערבים זה נכון?

willo1

New member
בואי נגיד

שימני הוא בעד ארץ ישראל השלמה, ולשמאלני קצת פחות אכפת מזה אבל אכפת יותר משלום בין שני העמים, גם המחיר שצריך לשלם הוא שטחים מא"י, אני לא אומרת שימניים הם לא בעד שלום אבל לא במחיר הזה.. האמממ ההסבר הזה טוב?

willo1

New member
האמת שכבר שמתי

בקישורים מעין "20 עובדות על קיאנו ריבס" (ע"ע דף ראשי חדש שנבנה!) אבל פה יש כמה דברים מעניינים יותר שלא נכתבו שם

למעלה