פנסיה

popi199

New member
../images/Emo38.gifפנסיה

האם יש פה אנשים שמחזיקים סוס בפנסיה? או אנשים שהסוס שלהם הגיע למצב שהוא כבר צריך לצאת לפנסיה? האם בחרתם לשחרר אותו במרעה או להשאיר אותו אצלכם? ואם אצלכם אז מה בדיוק הוא עשה? האם עשיתם איתו איזשהו סוג של רכיבה/פעילות או שהוא סתם היה כקישוט לאורוה?

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif כן

הסוסה שלי בפנסיה. אני יוצאת איתה פעמיים, שלוש בשבוע לטיולי הליכה בפרדסים יחד עם הכלבה. חוץ מזה היא משוחררת כל יום, כל היום (חוץ מבימים שיש גשם חזק), במרעה עם עוד 3 חברים. בלילה היא בתא. מה אני אגיד לך, היא נראית מבסוטית מאוד מהסידור. לדעתי להשאיר סוס בפנסיה באורוות ספורט רגילה ורק לשחרר במנאג' לשעה או חצי יום ממש לא עושה חסד עם הסוס. אבל אני גם לא בעד לזרוק את הסוס פתאום במרעה בגולן עם קרקע קשה שהוא לא רגיל אליה ובחוץ 24 שעות בכל מזג אוויר... לצערי מאוד קשה בארץ למצוא מרעים נורמליים עם תאים ללילה במחיר סביר שיאפשר להוציא סוס לפנסיה בכבוד. לי החיפוש היה סיוט, והפכתי כמעט כל אבן...

אם וכאשר נגיע לזה

ואני מקווה שזה ייקח כמה שנים טובות, אז יש לי חצר גדולה במושב. אני אדאג לו לחברה ואפשרות מרעה, וטיולים, ומקווה שאוכל לתת לו חיי פנסיונר ביחד איתי ובעלות הכרוכה בהוצאות השוטפות הרגילות, ללא פנסיון..

jgut

New member
גם לי לא יצא...

אבל אני מקווה שכשיגיע היום אז למצוא פתרון כמו שהאני באן מצאה... . מרעה עם השגחה ותא בלילה. ורצוי שזה יהיה במרחק נסיעה סביר כדי שאני אוכל לבקר לעיתים קרובות. לצערי אין לי פתרון במושב ד"א בחווה הקודמת שלי היה סוס בפנסיה שהיה שייך לחווה. הוא עשה מידי פעם שיעורי רכיבה טיפולית. במשך היום הוא היה משוחרר במרעה או חופשי בקיבוץ (היה חוזר לבד לארוחות). בלילה בתא וגם בימים חמים היו שמים אותו בתא מוצל בצהריים. כך היה עד יומו האחרון.

NTL

New member
באבו ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif

BOY יהי זכרו ברוך... בעברו היה סוס אינגליש מוכר. ואז באמת יצא לפנסיה שהלואי וכל הסוסים יגיעו לזה. למרות שהוא מת בגיל צעיר יחסית.

ווינגז

New member
כשג'ז יצא לפנסיה, העברתי אותו למרעה

הגעתי למסקנה שהוא סתם יסבול אם ישאר כל היום בתא, ושגם שחרור כל יום במגרש, לא יעשה את אותו האפקט. המרעה היה בחווה שבדיוק עברתי אליה (כלומר, זה היה חלק ממה שבדקתי, כשרציתי לעבור חווה), אז ראיתי אותו כל יום. אני יכולה להגיד בביטחון שהשנה האחרונה שלו - הייתה טובה לו.

Vintage Queen

New member
כן...

הסוסה שלי נפצעה באחת התחרויות ובגלל הגיל שלה (19 לפחות) לא רציתי להחזיר אותה לעבודה אינטנסיבית, אז בהתחלה היא היתה חצי שנה במרעה, ועכשיהיא עומדת באורווה שעושים איתה כמה שיעורים בשבוע (היא בקושי עובדת) והיא כל שאר היום במרעה... נראית מעולה ומאושרת חבל על הזמן =]

housty

New member
היה לי סוס בפנסיה (הסוס שבתמונה)

בהתחלה חשבתי שיהיה לו הכי טוב במרעה. לצערי, אחרי שהוא לא ממש היה רגיל לחיי מרעה (עד גיל 18 היה רגיל לעבוד כל יום ולהתחרות בקפיצות), הוא פשוט עמד חודש וחטף למינייטיס...כשביקרתי אותו, הייתי בשוק, מסוס קפיצות מלא שרירים וחיים הוא נהיה, תוך חודשיים, רזה, מוזנח ומדדה על 4 רגליים. מיד הזזנו אותו לאורווה חזרה... בסופו של דבר, הוא עמד באורווה בקיבוץ, היה משוחרר רוב היום בשטח האורווה, בין התאים והמגרשים כמו כלבלב וטייל לו להנאתו, בלילות היו מכניסים אותו לתא, מידי פעם הוא היה יוצא לטיול הליכה עם רוכב. האמת, הוא היה מאוד מאושר, כל פעם שעבר אדם לידו הוא היה צוהל, מתקרב, מתחכך. אז אני ממליצה על שילוב של חופש עם אורווה, וטיולים מידי פעם.

ארל גריי ז"ל../images/Emo107.gif

עבד בבי"ס גם בגיל מבוגר. בימיו האחרונים מצבו החל להידרדר אז לא רכבו עליו בכלל, אז הוא יצא לפנסיה. בזמן שהיו שיעורי רכיבה הוא היה בתא (הוא היה סטאליון...) ובשאר הזמן משוחרר באינדור. מתגעגעת אליו כל כך.

למעלה