שאלה

../images/Emo36.gifשאלה../images/Emo26.gif

טוב- הייתי בשיעור והמדריכה שלי הסבירה לי ולשאר הקבוצה שסוס הוא חיה טיפשה (סליחה?!)... ואז היא אמרה לנו שאם סוס יראה מאגר מים ויכנס, הוא יבהל כי הוא לא חשב שהוא ירטב... האם זה נכון? מישהו יכול להסביר לי למה זה קורה (סוסים הם לא כאלה מטומטמים...נכון?)? תודה מראש פיצי.

angel457

New member
האמתי שסוסים זו לא חייה חכמה...

כמה שאת מלמדת אותם דברים ברכיבה.. זה לא אומר כלום זה בגלל שחוזרים איתם על זה שוב ושוב... אבל הם לא כל כך חכמים...

../images/Emo12.gif

יש לזה איזה הסבר או משהו? הרי זה הדבר הכי נורמאלי שחיה רואה מים וניכנסת, תדע שהיא הולכת להיטרטב... לא?!

ScooBy

New member
האמת

שנראה לי שזה תלוי בסוס.... לא נראה לי שסוס נבהל מעצם זה שהוא נרטב... זה לא כל כך הגיוני.... אני אישית רכבתי על סוסים שהיו די חכמים וידעו איפה ומתי לנצל את הרוכב... ודווקא הקטע שסוסים קולטים שת מה שמלמדים אותם מראה על חוכמה מסויימת... הרי שאפילו לאדם (שנחשב ליצור ה"חכם" ביותר) לוקח זמן לקלוט דברים חדשים... זאת לפחות דעתי...

angel457

New member
זה מה שאמרו לי לפחות לגבי הסוס...

אבל בקשר למים לא נראה לי.. יש כאלה שמפחדים מהמים... למשל שהייתי בטיול סוסים בים.. ושרכבתי על יקי אז נכנסנו למים.. ולא כל הסוסים היו מוכנים רק איזה 3 היו מוכנים להיכנס עמוק למים.. ונכנסתי עם יקי למים ונכנסנו עד לגב שלו...פשוט ראו רק את הראש שלו ואת ואת הגב והראש שלי.. זה היה כייף!!! אבל יש סוסים יותר חכמים.. יש סוסים שבוחנים את הרוכב.. וכאשר הם רואים שהוא לא יודע להשתלט על סוס.. והוא מפחד הם מנצלים את זה וגורמים לרוכב לפחד עוד יותר...

שאלוש../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif ../images/Emo41.gif

התגבוה של מרי קייט - פיצי, המוח של הסוסים מחולק לשני צדדים, ואין לי מושג מה להגיב. רק לידע. מה דעתךם על החתימה

Sweet SuGaR

New member
הסוס הוא חיה.. אממממ איך אגדיר?

בסדר... לפעמים טיפשות של חיה מודדים על פי קושי האילוף שלה.... לדוגמא כלב- הוא לא חיה חכמה במיוחד. חושבים שהוא חכם... אבל הוא חכם רק אחרי שאילפו אותו ותסכימו איתי.... לאלף כלב זה לא קשה! חתול- חיה חכמה ביותר...... זה בכלל לא פשוט לאלף חתול.... אם בכלל. וסוס- הוא בסדר.... הוא די מתוכנת אם אפשר להגיד. בטבע הכל בנוי על אינסטינקטים... אבל לאלף אותו זה יותר קשה מכלב. זה שעובדים על שני צדדים זה משום שמוחו של הסוס מחולק לשניים ואם הוא יודע תרגיל על צד ימין= האונה הימנית, הוא צריך לדעת אותו גם על השמאלית= האונה השמאלית.

אם תשאלו אותי....

ככל שסוס נחשב יותר "טיפש" בגלל שהוא לא ממש מקשיב למי שרוכב עליו ועושה בעיות זה רק מראה על כך שהוא יותר כחם ולא נכנע לרוכב אלא מוצא דרכים מתוחכמות לשנות את הכללים כך שיהיה לו כיף.... לדוגמא סוס שבקשת ממנו לעשות דבר מסוים והוא עשה דבר אחר אחר ביקשת ממנו שנית כאשר אתה מונע את האפשרות שהסוס יעשה שנית מה שעשה מקודם והסוס מוצא דרך אחרת לא לציית למה שבקשת ממנו וכך שוב ושוב זה לא מראה על זה שהסוס מטומטם אלא להפך זה מראה שהוא נבון ומתוחכם....! אני דיברתי בפורום הזה?????????? שיט אבל אסור להתבטא פה! טאז תזמין משטרה עכשיו! תראה יש פה אנשים שמבטאים את עצמם!חוצפה! צריך להעיף אותם מהפורום ומהר!!!!

taz512

New member
הבגרות נשפכת מההודעה שלך

ובנוגע להודעה. סוס זה חיה טיפשה, זאת חיית עדר, לאן סוס אחד רץ כולם רצים. בימים עברו כשסוסים היו חיה שבני האדם צדו, היו גורמים להם פשוט לברוח וליפול מצוק. מדובר בחיה שפועלת על אינסטינקטים ופחד ובריחה. לא יעזור כמה שנרצה לחשוב עדיין סוס ישאר חיה טיפשה. טאז, השד והטיפשות

../images/Emo45.gifהסוס היא חיה טיפשה...

אם היא הייתה חכמה היא היתה נותנת לנו לעלות עליה ושלוט בה? אם היא הייתה חכמה כל פעם שהייתם מוצאים אותה לאכול ירק בחוץ היא הייתה בורחת. והיא הייתה מסרבת על כל מכשול(למה לה לקוץ את זה שיש מישהו על הגב שלה?) וכמובן שיש סוסים יותר חכמים שהם לרוב הפונים, אומרים שהפונים הכי חכמים כי הנרי ה8(או איזשהו מספר אחר....)נתן גזרה להשמיד את כל הסוסים שמתחת לגובה 160 או150 והוולשים ברחו למקומות אחרים, לא נשמע הגיוני אבל יכול להיות שהבריחו אותם.. אבל הרעיון העיקרי הוא שסוסים הם חיה טיפשה אבל תחשבו כמה מפחיד אם הם היו חכמים.... ואם הם היו מודעים לכוח שלהם...

After all, we´re not fucking stupid

at least, we´re not that fucking stupid. גם בני האדם מטומטמים במקצת. לדיון הזה אפשר להכניס הרבה נופך פילוסופי והיסטורי הסובב סביב השאלה "מה קושר את הסוס אל האדם?" ועוד כל מיני בולשיט שבכלל לא מעניין אותי לכתוב עליו ביומולדת שלי. השורה התחתונה היא (וכבר דיברנו על זה) שסוסים ובני אדם זקוקים זה לזה ולסוסים אין לאן ללכת, גם לחכמים וגם לטיפשים. פשוט נורא, נכון? עכשיו לשאלה השנייה שעולה מהדברים (וגם עליה כבר דיברנו/כתבנו מאמרים), טאז אומר שסוסים יקפצו מהצוק מרוב פחד. אני מוסיפה ואומרת שרוכב יכול לשכנע את הסוס שלו לקפוץ מצוק, ולא ע"י פחד. גם ע"י פחד, אבל זה לא הרעיון. כמו שזה לא הרעיון ברכיבה להשיג תוצאות ע"י כפייה, מהסיבה הפשוטה שאז נצטרך לכפות לנצח. במקום זאת, בונים תוצאה שבנויה על שיתוף פעולה/חופש או איזה שם שלא תתנו לזה, ולא אמור להיות שמה (אסף..
) פחד. יש סוסים ש"תורמים" לעבודה איתם ויש סוסים שלא. מי שתורם הוא סוס טיפש? דווקא נוהגים להגיד על הסוסים האלה שהם חכמים במיוחד וקולטים בקלות. יש סוסים שכבר יודעים הכל אבל לא מוכנים לעשות דבר למען הרוכב, גם הם חכמים? בקיצור, לא מעניין. שנה טובה.

ממש כמו בסרט- שלגר..

אם מישו ראה זה על סוס מירוץ יפהפה שהחתרת גנבה אותו בשביל כופר אבל המדינה לא רוצה לשלם אז המחתרת החליטה להרוג את הסוס.. ויש נער אחד שנורא נקשר לסוס והוא בורח איתו וצובע את הסוס לשחור כדי שלא יזהו אותו... אבל בסוף בסוף כל אנשי המחתרת מקיפים אותו על איזשהו צוק ופתאום הסוס מתחיל לדהור ולדהור ו...........קופץ מהצוק
ואז הוא מת אבל הנער נשאר בחיים ואז לסוסה אחת נולד הסייח של הסוס הזה כי כשהם היו בדרכים הם התחברו עם איזה נווד שהיו לו כמה סוסים.. ואז לסוסה שלו נולד הסייח של שלגר והוא נתן אותו לנער...
אבל שלגר מת...

למעלה