ברוידא

../images/Emo36.gifברוידא../images/Emo26.gif

לאחר הכנס ... אם מישהו מהפורום קשור לאילן השושלת ברוידא, מוזמן למסור לי פרטים רלוואנטיים לצורך ניסיון חיבורו לאילן הראשי. מומלץ לקחת בחשבון את דמויי-הכתיב (homographs) הלועזיים דלהלן: Braude,Braudie,Braudy,Breude,Broda,Brody,Broida,Broide,Broidy,Broyde,Broydie,ETC המטרה:
סענדער

כוכה

New member
עוד ברוידא

סנדר, כפי שדיברנו בכנס: א. חיה ברוידא מוצאה ממשפחה ידועה במז´ אירופה (רוסיה?) הייתה אשתו של יוסף חיים ברנר ונפטרה בערך בשנות ה 80. ב. הגיע לידי ספרה של משפחת כנרתי מכנרת: קול הדרור על ביתי. סרקתי את העץ שלהם -שוב, משפחת ברוידא בשבילך\ וזה לא עובר באתר (כבד מדי 558 K!) תן את האימייל שלך ואעבירו.

../images/Emo51.gif+../images/Emo35.gif

האם יש עוד פירוט בספר על ר´ ניסן ברוידא ? היחיד שמופיע אצלי בשם זה, היה חובב ציון, וחי בין 1857 לבין 28.3.1904 כרב בשינבקה, בקראווי ובהורודוק !
סענדער

כוכה

New member
ר´ ניסן ברוידא

כן - זה אותו אדם. יש עליו עמוד וחצי - רוצה שאפקסס?

../images/Emo63.gif

העם ניתן לקבל גם את השער הפנימי של הספר הכולל את שם המחבר, את כותרת הספר ואת שם ושנת ההוצאה ?
גם טלפון ליצירת קשר לא יזיק
סענדער

Marichek

New member
משפחת Braudo

האם משפחת Braudo (מאיזור Orsha בבלורוס) יכולה להיות קשורה לאילן שאתם בונים?

ידוע לי על המשורר אברהם ברוידא זל

שהיה ממקימי אגודת הסופרים התל אביבית,אשתו לאה עדין בחיים למיטב ידיעתי. שלכם חנה גונן

ornan

New member
אברהם ברוידא ז"ל../images/Emo79.gif

אברהם ברוידא ז"ל חבר שיר לכבודה של זכרון יעקב אם אתם מעוניינים, אביא מחר מהספריה של בית ספרי את השיר ארנה

ornan

New member
לא

אני חושבת שהשיר שאתה מתכוון זהו השיר "זכרון יעקב שלי" שחבר נפתלי אלתר והשיר שחבר אברהם ברוידא ז"ל נקרא "ברוך מבורך", אם אני לא טועה הוא נכתב לחגיגות היובל של המושבה, ארנה

../images/Emo63.gif

האם ניתן לקבל גם את הפרטים על חייו כפי שרשומים/ידועים ?
(כולל שער פנימי של ספר [מחבר+שם ספר+שם ושנת הוצאה])
סענדער

ornan

New member
השיר ברוך ומבורך/אברהם ברוידא

שלום לכולם מקווה שתהנו על הבוקר מהשיר שחבר אברהם ברוידא לחגיגות השבעים של מושבתנו (לפני 50 שנה), אני מקדישה את השיר למפגש הנהדר שערכנו בזכרון יעקב

נעים להיזכר בשיר מעל דפי הפורום ../images/Emo79.gif

נתקלתי בו בעבר מספר פעמים, תוך דפדוף בחוברת שיצאה לחגיגות היובל של המושבה, וכעת העלית בי מחדש ניחוחות עבר. כל הכבוד, ארנון

yossi halachmi

New member
המשורר אברהם ברוידס

חנה גונן ככה לימדתי אותך? שמו היה אברהם ברוידס, משורר פועלי וממקימי "הנוער העובד"

למעלה