seaגל

New member
../images/Emo35.gif

כשיש לכם קונפליקט פנימי הראש אומר א, הלב אומר ב למי אתם מקשיבים? או בכלל אתם מקשיבים לאנטואיציה? מה עוזר לכם להגיע להחלטה הנכונה מבחינתכם ואיך באמת אפשר לדעת שזו הבחירה הנכונה?

ללא נושא

קשה לי לענות לך כי זה כ"כ תלוי בנסיבות ובמה מדובר. קונפליקטים פנימיים מוכרים לי עד אינסוף וכל פעם התשובה ניתנת בדרך אחרת, בין אם זה ההגיון והרציונל או הרגש והלב. אינטואיציה היא דבר שלומדים ממנו, לומדים להקשיב לו ולראות האם הוא צודק בדיעבד או לא.. יש אנשים [ויש האומרים שבעיקר נשים] שניחנים באינטואיציה חזקה ויש כאלה שהאינטואציה שלהם לא משהו ומתבררת כשגויה. שאלת - "איך באמת אפשר לדעת שזו הבחירה הנכונה?" ובכן, לדעתי ברוב המקרים, אי אפשר לדעת מראש אלא בראיה לאחור. ייתכן והרגש יטה אותך לעשות בחירה שגויה, טעות אבל ממנה תלמדי לפעם הבאה שבה תתקלי בדילמה דומה. אי אפשר לדעת במיוחד בקונפליקט שבו הרציונל והרגש מדברים הפוך מה יהיה נכון לעשות עבור אדם ספציפי בנסיבות מסויימות.. לפעמים לקחת את הסיכון, ללכת עד הסוף, להתנסות, להמר על הבחירה זה עדיף מבלי להתמשמש איתה יותר מידי. ובאופן כללי קחי את כל השיקולים, לרוב כף המאזניים תטה לכיוון אחד יותר.

ה מוזה

New member
../images/Emo178.gif

בד"כ כשיש לי קונפליקט בין הראש והלב [וזה הרבה יותר מבד"כ] אז הדבר הראשון שעושה זה: לא עושה כלום,נאדה.קופאת במקום ולא זזה לא אל א' ולא אל ב' ומחכה שמשהו יקרה,"יכריח" אותי להחליט או יחליט במקומי . להקשיב לראש זה מה שלימדו אותי,להקשיב ללב זה מה שבראו אותי וכ"כ קשה להפוך סדרי עולם ולבחור בקול הפנימי הזה ששמו אינטואיציה. הדבר שבסופו של דבר עוזר לי לבחור זה כשכבר אין ברירה וחייבת לבחור האם יודעת שזו בחירה נכונה? לא. מאוד יכול להיות שהיא מרגישה נכונה באותו רגע ותסתבר כלא נכונה , אבל את יודעת מה ? מכל הבחירות שבחרתי,אלו שבחרתי עם הלב שהסתברו בסופו של דבר כלא נכונות עם אלו הרבה יותר קל לי לחיות בשלום ,אלו שבחרתי עם הראש איתן קשה להשלים

מסכימה, במיוחד עם המשפט האחרון:

הבחירות שנבחרו בעזרת הלב, האינטואיציה, גם אם הן נראות לא נכונות, הרבה יותר קל להשלים איתן ותוצאותיהן. עבורי, זה מפני שאני יודעת שגם אם משהו נראה "לא נכון" תמיד משהו טוב צומח גם ממנו. גם אם אנחנו לא יודעים את זה. ומעבר לזה, מישהו אמר פעם משהו מאוד קשה אבל פשוט: אם את לא יודעת מה להחליט, תחליטי את ההחלטה שתגרום לך להתחרט עליה פחות. זה לא מושלם, אבל זה משפט שעוזר ברגעי אמת כשהאינטואיציה לא נשמעת בבירור לעומת המוח.

חושבת שכל בחירה היא נכונה לאדם עצמו

אפילו אם נראית כלא נכונה. בכל בחירה יש לימוד והתקדמות. הכי חשוב שהאדם יקשיב לעצמו בבחירות שלו וילמד מבחירותיו. שלהבת

seaגל

New member
לקחתי

ללב את ההבחנה שעשית בין :"להקשיב לראש זה מה שלימדו אותי,להקשיב ללב זה מה שבראו אותי "...נזכרתי במשפט שקראתי שהלב הוא מקום משכנו של אלוהים לכן הלב אינו טועה... ואמצתי חזק את המשפט :"מכל הבחירות שבחרתי,אלו שבחרתי עם הלב שהסתברו בסופו של דבר כלא נכונות עם אלו הרבה יותר קל לי לחיות בשלום ,אלו שבחרתי עם הראש איתן קשה להשלים " בדקתי עם עצמי וראיתי שזה כל כך נכון ... שוב תודה

ברוב הפעמים אני אלך עם הבטן

אלא אם כן הראש יגיד לי שזה ממש לא נכון גם אם זה מרגיש אחרת... בכל מקרה, גם אם בדיעבד יסתבר שטעיתי...אני אקח את זה הרבה יותר בקלות אם אני אדע שהייתי שלמה עם עצמי כשלקחתי את ההחלטה.. אבל אם טעיתי אחרי שהלכתי עם הראש ולא עם האינטואיציה, אני אקח את זה יותר קשה ואכעס על עצמי שלא הלכתי עם האינטואיציה..

unicorn1a1

New member
החלטות... דבר קשה...

התשובה האוטומטית שעולה לי לראש היא הלב. אבל אני יודעת שזה לא כל כך פשוט. תכנסי פעם לפורום סטודנטים ותראי כמה דיונים יש שם בנושא... האמת שאני בדרך כלל הולכת אחרי הראש ולומדת בדרך הקשה שעדיף ברוב המקרים ללכת אחרי הלב. אבל ללכת אחרי הלב זה אומר להיות מאוד שלמה עם עצמך, לסמוך על עצמך ולא להקשיב לכל אלו שמסביב (שטוענים שחייבים ללכת בעקבות הראש). איך אפשר לדעת שזו הבחירה הנכונה? אני חושבת שאי אפשר. וזה מה שמתסכל אותי כל כך. ברגע שאת בוחרת משהו אחד את מוותרת על משהו אחר. לכן נראה לי שלא צריך לחכות ולהתקע ולחשוב, כי זה לא מועיל ברוב המקרים, אלא פשוט להחליט וזהו. במקרה הכי גרוע נעשה טעות ונחזור לנקודת ההתחלה. אבל לפחות בדקנו והורדנו אופציה אחת בדרך הזו...

למעלה