היי טל
נוכחת לדעת שכשהולכים או עושים משהו שלא באמת רוצים זה לא ממש עובד... מבינה שהתנסית בזאת והסקת את המסקנות. כך שאני מניחה ומבינה מדברייך שהרצון בטיפול בא ממך וברצון שלך לשפר את איכות חייך, וזה כבר צעד גדול ונפלא. ועכשיו בואי נתקדם הלאה, נניח שתלכי לטיפול ותפסיקי שוב... אז מה קרה? מה שהספקת לטפל בו טופל, וכל השאר ימתין, ובעתיד כשתוכלי וכשיתאים לך תלכי שוב. כל מה שתספיקי לטפל בו, הרי זה רווח שלך. כאמור, כל דבר יש לו את הזמן הנכון והדברים קורים... את חוששת שרצונך בטיפול נובע מתוך הרגשת ייאוש או תקופה רעה, האמת שלעיתים קרובות אנשים מוצאים את עצמם דווקא בימים ובתקופות כאלו, מחפשים אחר תשובות ואחר דרך לשנות את הדברים, וזו אכן תקופה שבה פונים לטיפול. ולגבי טיפול, שווה להתייעץ כפי שפנית כאן עם אחרות/אחרים, ואולי אף עם מבוגרים במשפחתך. לא ממש ברור לי מה מתכונת חייך כיום, מי מטפל בך או עם מי את חיה, אבל כדאי ורצוי להתייעץ גם עם האדם הזה אם את סומכת עליו ומרגישה טוב לעשות זאת. בנוסף, אם את לומדת תוכלי להתייעץ עם היועצת בבית ספרך. בעקרון, נראה לי שכדאי לטפל בדברים ולהשתדל עד כמה שניתן להתמיד בכך. לנתק את השרשרת, כפי שאת קוראת לזה, ולבנות את חייך ממקום בריא עד כמה שניתן. אישית, אני לא מאמינה בלהשאיר דברים פתוחים, כי הם שבים וחוזרים אלינו בתקופות שונות גם אם נדמה שכבר נשכחו וכדאי ושווה לסגור מעגלים. אגב, יש פורום של פסיכולוגיה שם תוכלי אולי גם להיוועץ. שולחת לך חיבוק גדול