../images/Emo35.gif

מי מגיע ביום ראשון להשתלמות בתל אביב של עופר רגב: "רצח בעיר העברית"?

שוב רוצחים את ארלוזורוב?

ואגב כך, הרצח המסובך ביותר המעורב פלילית ונציגים בינלאומיים היה דווקא הדוור של תל אביב הקטנה אברהם פוגל שנרצח ב-1939 שהסתבר שהיה מעורב עם הצירות הרוסית, אבל לא היה פוליטיקאי ולכן לא קיבל פירסום כמו ארלוזורוב. הרצח לא פוענח מעולם.

הוא כבר סגר את חשבון הבנק שלו?

כי בעיתון ידיעות השבוע נכתב, ש: בנק הפועלים מחפש אחרי חיים ארלוזורוב שיבוא ויסגור את חשבונו סוף סוף. חגי

אז אתם שולחים אותי לבד??

אני סומכת על עופר שיזכיר כמה תעלומות רצח - סביר להניח שארלוזורוב, אולי פוגל ונראה מה עוד? יאיר?

לא יקירה, איננו שולחים אותך,

את התנדבת
ב- 8/5, את מוזמנת לארח לי לחברה בהשתלמות עכו עם ענת פלד.

אתה נשמע כמו אודטה.....

הפסדת הצגה בסיור של האגודה. הקראתי תאריכים משמעותיים של רכבת העמק: ליל הגשרים הראשון 17.6.1916 וכמעט כולם שואגים עלי "1946" יש לי סבלנות ואני חוזר על התאריך ושוב כולם שואגים עלי "1946". הודעתי להם שאם לא יפסיקו, אני אפסיק ליל הגשרים השני מכונה "ליל הרכבות" 31.10.1945 (מפורסמים בו גנדי ואבינועם) ליל הגשרים השלישי 16.6.1946 וכן הלאה זה מה שקורה לאנשים שמתבססים על חוברות של אחד בשם תירוש ודומיו....

בפנים התגלגלתי מצחוק

זה קורה כשלאנשים יש קיבעון. אילו רק זכרו שחודש לפני, 16.5.1916 קבעה ועדת סייקס-פיקו את חלוקת האיזור בין צרפת לבריטניה בלי להתחשב ביהודים כאילו לא היו קיימים, כאשר קו ישר מותיר את אצבע הגליל עם מטולה תל חי וכפר גלעדי בידי הצרפתים תחת שליטה של דמשק, אז לא פלא שפתאום איזה גשר צרפתי קרס כרמז לצרפתים שמוטב וישאירו את אצבע הגליל לבריטים.....

אדרבה, בהחלט. אז מה ההשמצה?

אז אם מביאים מומחה שאומר משהו שלא מתאים ל-אידיאה-פיקס" אז התגובה הספונטאנית היא שכולם מתנפלים בנהמה תואמת:"46" !!! או שזה לא היה ככה? או ששאלו בנימוס:"סליחה,1916?" אה? הלקח הוא שצריך להתחיל את הסיור המלא מוקדם יותר, לוותר על המוזיאון שאפשר לראותו לחוד.

אבל גם אני הרווחתי מהסיור הזה

מורת דרך ילידת גבע אישרה את דבריי על המבנה בכניסה לגבע, ומורת דרך ילידת גניגר אישרה את דבריי בנושא ערב-טראבינת.

מה שנכון !!!!!!!!! נכון

רק אני מקווה שבמשרד התיירות ישכילו כי אני בטוח שמה שהיה בהשתלמות שלהם ע"פ דיווחים זה לא היה זה

../images/Emo6.gif../images/Emo24.gif

כמה שהפסדתם... היה נפלא! נתחיל בתנאים: נאלצתי לנהוג לתל אביב ובחזרה (מה ששנוא עלי ביותר), היתה רוח קרה חלק גדול מהסיור, בשתיים ורבע התחיל גשם, שהתחלף בדגם קצר יחסית של מבול, עיקמתי את הרגל על מדרכה רטובה ועכשיו היא נפוחה וכואבת, והיו שם שתי גברות שהצליחו להוציא אותי מדעתי אחרי ארבע דקות בערך... ופשוט היה נהדר! אין כמו עופר בונה מתח של סיפור, מציג את כל הפרטים, מרתק, מעניין. ממש תענוג. אז, אם לא ידעתם: רצחו את ארלוזורוב וגם את שטרן (ההוא מכנופית שטרן) - אבל אצל עופר זה בסטייל, כמו שצריך. אז, אם מציעים שוב בהשתלמות - רוצו, לא תתחרטו.

למעלה