אומפופו

New member
../images/Emo35.gif שאלת המשך

אותם נורות בנתחלה הן כבויות ואותם אנשים, אבל בפעם הם מזיזים את המתגים כך: איש ראשון מזיז את כל המתגים פעם אחת (כל מתג שני) איש שני מזיז כל מתג שני פעמיים. איש שלישי מזיז כל מתג שלישי שלש פעמים... אילו נורות יישארו דלוקות? (לא, לא אלה שלקחו אקסטות
)

|נסיון| את זה אני לא מכיר

כל הזוגיים - לא רלוונטיים - לא משנים כלום. האי זוגיים משנים ולכן הנורות הדלוקות הן - א) כל האי זוגיות שהיו כבויות (דהיינו שהן לא מספר שיש לו שורש ריבועי שלם) ב) כל הזוגיות שיש להן שורש שלם (אלה שדלוקות מהשאלה הקודמת...)

אומפופו

New member
../images/Emo128.gifהתחלת נכון

אבל התשובה לא נכונה, למעשה עדיף לשאול איזה נורות יהיו כבויות? ואני אוסיף את זה בולט בשביל השאר.

התכוונתי לאמר ש...

מחדש - הזוגיות לא משנות - כי זה לא משנה כלום שמנענעים במפסקים מס´ זוגי של פעמים. האי זוגיות - כאילו נענעו במפסק רק פעם אחת... כי 5 זה כמו 17 זה כמו 1. ולתוצאה - כל הנורות כבויות, למעט האי זוגיות שיש להן שורש ריבועי ??? כומר - האי זוגיות מהשאלה הקודמת שהיו דלוקות !!! ???? אולי אולי אולי ?

אומפופו

New member
../images/Emo128.gif

2,למשל, נשאר דלוק. אני הולך לישון, אז אבדוק את ההמשך בבוקר. ואל תנחש. התשובה פה יותר "מסריחה" מהקודמת (לפחות כך הרגשתי כשפתרתי). כלומר התכונה היא "פחות חלקה" ממספרים עם שורש. יותר קשה להסביר אותה, אבל יש תכונה והיא לא קשורה לשאלה הקודמת!

אומפופו

New member
למעשה, איזה נורות יישארו כבויות?

אפילו שאם יודעים את האחד יודעים את השני.

n u t

New member
../images/Emo62.gif בעצם...

הנורות שנשארות כבויות הן לא רק האי זוגיות?

אוףףףףףףףףףףףףףף

ואני חשבתי שזאת שאלת המשך, כלומר, הנורות מהשאלה הקודמת עדיין דלוקות... מגיע לי נסיון ראשון חוזר !!!

אז ככה -

1,2 - דלוקות. ועכשיו - כל מספר מעל 2 (כולל) בהעלאה בריבוע ובהכפלות של שתיים. כלומר - ניקח לדוגמה את 4 - אז 16, 32, 64, 128, 256, 512 וכו´ וכו´. ניקח לדוגמה את 5 - אז 25, 50, 100, 200, 400, 800 וכו´ וכו´. ניקח לדוגמה את 6 - אז 36, 72, 144, 288, 576 וכו´ וכו´. ניקח לדוגמה את 7 - אז 49, 98, 196, 392, 784 וכו´ וכו´. כן ? לא ? אולי ? לא נראה לי אבל השעה עכשיו 2 וחמישה, אז... להתחשב

pallidfool

New member
כל הנורות ש-

מספר המחלקים (כולל 1 והמספר עצמו) האי-זוגיים שלהם הוא אי-זוגי. אני מקווה שהבנתי את השאלה - לא ברור לי למה כתוב "(כל מתג שני)".

למעלה