ikagreen

New member
../images/Emo35.gif

בתור מציצנית ותיקה ותיקה בפורום, אני מרשה לעצמי להכנס פעם אחת פנימה עם שאלה: מישהי יודעת מהו החומר GESSO? נתקלתי בו בספר העוסק בטכניקות שונות של צביעת עץ וקשה לי לזהות מהו. האם ניתן להשיג אותו בארץ?

lilachh

New member
הכוונה שהחומר על בסיס מים, הבנתי

שאפשר להשיג גם באייס וכאלה אך על בסיס שמן והוא קרוי בשם אחר..

lilachh

New member
אני יודעת שהוא נועד לדוגמא לכסות

משטחים כהים שרוצים לצייר עליהם מחדש, לדוגמא ציור שציירת ואת רוצה למחוק, קופסא כהה שאת רוצה לצבוע וכו´, דובר פה גם על יצירת טקסטורות איתו ואז ציור עליו.

lilachh

New member
הנה הסבר של שבלולית שמצאתי:

ציטוט שלה: "הסבר קטן..ג´סו הוא צבע יסוד..שנותן חוזק וצבע אחיד לפני הצביעה.. אני חושבת שלא ניתן להשיג ג´סו על בסיס מים בהום סנטר רק על בסיס טרמפנטין אשר משמש לצביעת לצביעת רהיטים.. (לא לתפוס אותי במילה..נראה לי).. אני ממליצה להשתמש בג´סו על בסיס מים מכיוון שהוא ככל צבע אקריל רגיל רק מאוד סמיך..מתייבש מאוד מהר, ידידותי.. ניתן להשיג בחנויות לחומרי אומנות לרב הוא משמש לצביעה ראשונית על גבי קנבסים..כדי שהצבעים לא יספגו לבד.. אבל הוא גם שימושי לעבודות רבות.."

ikagreen

New member
לילך - המון תודות.

זה נשמע בדיוק החומר הנכון להוראות שבספר.

lilachh

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo50.gif אני מניחה שאם זה בספר

על עץ אז למניעת ספיגה בעץ או משהו כזה...

ikagreen

New member
זה אכן נועד לאטום

ולכסות על פגמים/צבעים קודמים. אמנם לא הספקתי לעבור על כל הספר, אבל הם מציעים כ-30 טכניקות שונות וכמעט בכולן משתמשים בחומר. יהיה מעניין לקנות את החומר ולנסות את הטכניקות. כשאחכים - אשמח לחלוק את חוויותי. ושוב - המון תודה על העזרה ועל תשומת ה-

av_i_va

New member
איקה יקירתי ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

חבל שהשטיח האדום בדיוק בכביסה..... רציתי לפרוס אותו לכבודך!
סוף סוף נענית ואני ממש שמחה לראותך כאן!. חסרת בשבוע שעבר
מקוה שכעת, משמצאת את הדרך... תשארי עמנו. אשמח להציץ ב
שלך ביום שני (אם תזכרי) שתהיה לך שבת נעימה וגלישה עוד יותר נעימה בפורום.

ikagreen

New member
אביבה ../images/Emo6.gif

מ´זתומרת שטיח אדום? אני כבר מזמן בפורום, ונהנית מכל רגע. זה שלא ראית שאני כאן - את יודעת שאני לא מדברת הרבה... בכל אופן, ברוכות הנמצאות - ושבת נהדרת לכולן. ולך אביבה - אני כבר שמה את הספר ליום שני.

טלולה1

New member
ג´סו נועד גם

שכבה אחרונה בעבודות נייר להסתיר את הדפוס ולחסוך שכבות של צבע כמו כן נותן לעבודה מרקם חלק אפשר גם לשייף אותו

ג´סו..זה צבע בסיס לבן..

נועד לאטימת משטחים..כדי שהצבע לא ייספג בתוכם.. (קנבס, עץ, נייר....) ניתן לאחר הייבוש לשפשף עם נייר זכוכית למגע חלק..

למעלה