עין רעה

../images/Emo35.gif../images/Emo57.gifעין רעה../images/Emo57.gif../images/Emo35.gif

בעקבות הזכרת נושא העין הרעה בבקשתה של עקרבית צהובה למסר השבוע:
עד לפני תקופה המצב היה שונה היתה לנו זוגיות ממש טובה וחברית והרבה קינאו בנו. היום זה נראה לי כאילו נכנס ביננו גורם שמעכיר את היחסים ושלא לומר הורס אותם.הכוונה לא לצד שלישי אלא משהו כמו עין רעה ,מאמינה שקיים כזה דבר?
מה דעתכם על המושג הזה עין רעה? קיים
מאמינים
למה
בברכת דיון פורה לכולנו

נצל"ש - טרי מהמייל מוגש ב../images/Emo23.gif

את השיר הבא קיבלתי במייל, משתפת את כולנו
כאב
ואהבה
אולי זה לא היה אמור לקרות. אולי לא היה לזה צידוק. החלום שחלמנו התאבד קפץ מאיזה צוק. האהבה שלנו נחלה הפסד נשארה מבויישת ובודדה. הכאב שוב הצליח להשתלט שוב ניצח במערכה.
אולי זאת רק הייתה אשלייה יותר מדי טוב מכדי להיות מציאותי אולי בעצם דבר לא קרה רק הכאב הוא אמיתי. אולי פשוט פחדתי להתעורר לכן עצמתי עיניים כשהיית איתי וכשפקחתי אותן נותר רק שובל אור מסנוור ושוב לא היית לידי.
כמו חלום של לילה ללא תחושת זמן. כמו חלום בהקיץ אותו חלמתי כל חיי.
אולי זה היה טהור מדי מכדי להתממש בעולם של חטאים. אולי זה היה שביר מדי מכדי להחזיק מעמד בחיים. אולי שוב חלמתי שאתה עובר בסביבה אולי בעצם רק מרחוק אפשר לקדש את האהבה.
אך באותה השנייה השמיים עדיין זהרו בשמש השוקעת כמו חגגו עוד סיום מוצלח של יום. בעולם המושלם ניתן לחגוג את הנצח גם שנייה לפני שנגמר האור. ואולי מבלי לשים לב חלפת על סף ביתי לעלות אותי כקורבן במזבח האהבה שלי.
כמו סיוט של לילה שממשיך לו עם הזמן. כמו חלום בהקיץ אותו אחלום כל חיי.

יופי של שיר... מאוד מתחברת לעניין

מאוד מרכזי בימים אלה... ועדת דברת... גילי, האם ידוע לך מי כתב/ה?

../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo182.gif../images/Emo182.gif

אני בעיקרון מאמינה בצרות עין של אנשים... אנשים שמתוך קנאה רוצים להשיג את מה שיש לאחר, כשברור שלא יצליחו בכך
לדאבוני נתקלתי לא אחת ב"יצור" שכזה ומאז קנאותו לא הלך לי בתחום מסויים... העברתי מסר בחזרה, שאלוהים רואה הכל והעונש יבוא עוד יבוא... ואסיים בנימה אופטימית, חמסה חמסה חמסה טפו פטו פטו...

דליה08

New member
עין הרע.?! כן או לא...../images/Emo57.gif../images/Emo16.gif

הכל תלוי מראות עיניו של המתבונן... גילי כתבת מקסים...וגלגלצ צודקת באומרה כי אנשים מתוך קינאה "עושים עין" ולפעמים זו רק תחושה שמגבירה את ההרגשה של מישהי/ו "עושה לי עין".. זה מזכיר לי שסבתי עליה השלום כל הזמן הגנה על עצמה מ"עין רעה".. עד לבסוף לא רצתה לצאת מהבית על מנת ש"לא יעשו לה עין הרע" מי עושה לנו עין רעה.. מי רוצה ברעתינו.. ואולי מתוך חולשת רגעית שלנו משהו משתבש אנו נחלשים ורוצים להאמין ש"מישהו עשה לנו עין רעה" כן, יש אנרגיות בכולנו ולחלק מהאנשים יש אנרגיה שלילית. גם כלפי עצמם. אם אנו יודעים מי עומד מולינו, יש פשוט להגן על עצמינו באופן הפשוט ביותר. ראשית לא לספר כמה טוב לי לאדם כזה.. שנית - ללכת עם תחושה של "שום דבר לא יפגע בי" הגנה עצמית אישית.. לדמיין מגן דוד ענק ולהיכנס לתוכו..תחושה תמיד טובה ומחזקת.. לאלה שכבר מרגישים שהם בתוך מצב של "עין רעה" פשוט לעשות טיהור לעצמם. כל קטורת מתאימה (העיקר הכוונה) . להדליק קטורת, עלי מרווה רצוי יבשים להקיף את הגוף ופשוט לאהוב את עצמך, לומר מילים טובות, לעטוף בהגנה מפני אנרגיות שליליות שלא ידועות לנו.. זה עובד, זה מנקה ובעיקר זה נותן תחושה של אני נקי מאנרגיות שליליות.. שיהיה שבוע טוב לכולנו נקי מאנרגיות שלילות ועטוף באהבה שנדע להגן על עצמינו מפני עצמינו תחילה כי הרשות נתונה לנו להרגיש ולהיות מורגשים.

לגבי "עין הרע"

לפעמים אנשים יכולים לשדר זה לזה אנרגיות בעיתיות אבל מי שנפגע מהן במיוחד הוא מי שהאנרגיות שלו היו בעיתיות עוד מקודם. כל מה שעשו מהמושג הזה "עין הרע" הפך לאמונה תפילה, אבל רבת עוצמה. מי שמאמין בזה פוגע בעצמו (אפשר אפילו לומר שהוא עושה לעצמו "עין הרע").

עין הרע

אני מאמינה בעין הרע. יש אנשים עם תביעת עין חודרת שכוונתם רעה ומטרתם לפגוע. כל זה נובע מקנאה אובססיבית ורוע לב. כשאני מבחינה בעין כזו, אני מייד בורחת מהשטח ונעלמת. לא מעוניינת להיות במחיצת העין הרעה. מי שלא מאמין, כנראה לא מודע לרוע. אינני מאמינה באמונות טפלות, אבל עין הרע היא בהחלט קיימת ואמיתית. הכל עניין של אינטואיצייה פנימית. יש אנשים רעים מאד שלא מפרגנים. הם רוצים עבורך רק רע. יש להם נשמה שחורה לטענתי. אנשים כאלה ממיתים על עצמם אסונות וארועים שליליים כל חייהם. כל מה שאתה מאחל לאחרים, נופל עליך בסופו של דבר. לסיום טפו,טפו, השמרו מכאלה. בלי עין הרע

may923

New member
עין רעה- כן יש דבר כזה../images/Emo42.gif

אנחנו נתקלים לא פעם במקרים, בהם יש אנשים מוכשרים, וטובים, יש להם יכולת לעשות דברים, ובכל זאת לא מצליח להם, משהו קורה שלא מאפשר להם להצליח, בעבודה , בזוגיות ובדברים אחרים, לא רוצה להגיד אין להם מזל, כי בעיני זה מזמין את החוסר מזל, אבל בהחלט נראה שמשהו מעכב אותם, כנראה זה עין רעה, ולדעתי עין רעה מוזכרת גם בקבלה... ומה עושים נגד עין רעה? למי שמאמין באבני קריסל- אבן שנקראת טורמלין שחור, אומרים שהיא טובה נגד עין הרע... שירחיק מאיתנו עין הרע....

../images/Emo57.gif על עין הרע ../images/Emo57.gif

אז, לפי מילון אבן שושן, עין הרע היא: צרות עין, יחס של קנאה באחרים: "איזוהי דרך שיתרחק ממנה האדם? עין רעה." יחס שלילי, אי הסכמה: הנני מביט בעין רעה על התנהגותו. מבט רע מתוך קנאה שיש בו, לפי האמונה כדי לפגוע ולהזיק: "זרעו של יוסף אין עין הרע שולטת בו". לפיכך, השאלה היא לא האם קיים המושג עין הרע, אלא מהו בעצם, למה הוא גורם או יכול לגרום, ממה הוא נובע? הקבלה אומרת בין היתר, כי עין הרע, היא לא סיפורי סבתא אלא דבר אמיתי. למעלה מתשעים אחוז מאתנו חשופים לעין הרע. זו אנרגיה שלילית האופפת את האדם ומקורה בכוח הראייה, כלומר בכוח העין. המקור החזק ביותר הוא צרות עין, קינאה מכל סוג ולא דווקא מאויבנו, או אנשים שאיננו אוהבים. יכולה להיות קינאה הנובעת ממחסום בין חברים טובים, אחים ומשפחה ואפילו הורים לילדים. עין הרע סוחטת את האנרגיה מהאדם שבו מקנאים. כמו לבוא אליו עם מזרק ולשאוב ממנו אנרגיה ובכך לפתוח פתח לשטן להיכנס. אנשים כמו כולנו עשויים לגרום לעין הרע בכל מיני דרכים לא מודעות, ואם נבין כי זה מזיק אולי נוכל לגבור על כך, מה גם שזה עשוי לחזור אלינו כבומרנג. לפיכך, כאשר מחמיאים למישהו, מפרגנים, רצוי בהחלט להוסיף "בלי עין הרע". כאשר מחמיאים, מגלים אור, וכאשר השטן מצליח לקחת חלק באור הזה, זה הופך לעין הרע. יש פסוק בפרקי אבות האומר:
"עין הרע ויצר הרע ושנאת הבריות מוציאים אדם מן העולם".
המשך הכתבה באתר הבית שלנו
עולם המיסטיקה

מאמינה שיש עין הרע כמו

שמאמינה שיש דבר כזה שנקרא בעיטה ויש דבר כזה שנקרא גלים אלקטרומגנטיים וכל מיני צורות "תנועה" אחרות. כמו שכשאנחנו מאושרים אנחנו מקרינים משהו מדבק כשרע לנו אנחנו משדרים משהו שמבאס, מנמיך גם אם לגלים האלה אין עדיין שם ומדידה.... הם עדיין קיימים כשמישהו מרגיש רע כתוצאה מקנאה כלפינו הוא משדר את זה החוצה, איך זה "יפגע" בנו, תלוי רק בנו, ברצינות ובחשיבות שאנחנו מעניקים לרגשותיו ודעותיו של אותו אדם, למידת היחס האוהב, כועס, מפחד (או כל רגש אקטיבי אחר) שיש לנו כלפיו. לפעמים יש לזה השפעה עקיפה יותר, אך כך או כך, כש"תדר" כזה משודר אלינו הוא מגיע, בין אם זה תדר חיובי או לא. ההשפעה כאמור תלויה בנו - מה מצבנו הנפשי/רגשי/פיזי? כמה אנחנו פתוחים לתדרים מסוגים שונים? (יש אנשים שפתוחים היטב לערוץ פגיעה, יש כאלה שאינם פתוחים לערוץ קבלה אוהד, הכל עניין של כיוונון פנימי) כאשר מתייחסים ל"עין הרע" כמו אל סטירה, מבינים שניתן להתמודד עם זה באותה צורה, אפילו שזה יותר סמוי וקשה לאבחון. ולעניין הזוגי - דימוי - שניים אוהבים עומדים זה מול זה, מישהו מאחורה דוחף את האחד כך שייתקל בשני - והשניים מתנגשים ומתחילים לריב, האידיליה הופרה - האם צריך לשים על זה תווית של עין הרע או - לנצח את כולם בלמידת תגובתיות אחרת בין בני הזוג? החיים רצופים אירועים, פה זה מכה מעין הרע, שם זו מכה של אי הבנה, בצד השלישי מכה כלכלית, ברביעי בעיית סדרי עדיפויות, עין הרע כמו כל השאר הוא מכה קיימת, לא נאשים את השעון, הבנק, לוח הזמנים או החינוך בילדות - אם רוצים שהזוגיות תימשך, צריך ללמוד להתגבר על המכה ולמצוא לה ביטוי מיטבי. כשזוג נפרד, זה לא קורה בגלל עין הרע, זה קורה בגלל שהשניים לא בחרו להתמודד עם המכה בכלים שמצויים ברשותם.

כנסו לגוגל וראו כמה תוצאות יש לכך.

לאחר שקראתי את תגובותיכן ואני מסכים עם כולם. יש להוסיף כי לא תמיד העין רעה נעשית בכוונה תחילה. ידוע על פי היהדות כי אמהות עשות עין רעה לילדיהן וזה לא מתוך כוונה רעה חלילה אלא לעיתים בגלל צער, או אכזבה, או מתוך דאגה. לעומתן קללת אב יש לה כוח ממש חזק והיא מתקיימת לרוב. ניתן לבדוק אם יש עין רעה באמצעות קלפי תהרו, אני מוציא עין רעה, באמצעות עופרת ותפילות קבליסטיות. עין רעה היא אנרגיה שלילית, האופפת את האדם ומונעת ממנו הצלחה. המקורות ביהדות הינן רבות. מישנה, גמרה, זוהר, חוכמת ההכלות. גם בדתות אחרות יש לה סימוכין, נצרות איסלם ובודאיזם. מיקי.

../images/Emo24.gifי הי לך גילי. ושלום לכולם.

נסחפתי ושכחתי לומר שלום. זה רק בגלל שאני מרגיש בבית. הפורום ממש נחמד.

בניגוד לדעה הרווחת

העמדה שהוצגה פה לדעתי אינה מדויקת, משום ש"עין רעה" היא אמונה של אדם שיש מישהו שרוצה ויכול להזיק לו, ואמונה מגשימה עצמה ובעצם מה שהאדם מאמין שיקרה לו - קורה (באשר יגורתי בא) הרי נאמר בכתובים - מי שלא מאמין בעין הרע, עין הרע אינו פוגע בו (לא ציטוט, אלא במילותי שלי) ככה שבעצם יש פה כמו שאמרתי, אמונה שמגשימה את עצמה. אנרגיה באשר היא אנרגיה אינה טובה או רעה, אנו מעניקים פרשות למעשיה (כמו לכל רוח/גשם/שמש /ועוד . . . ). זו דעתי בכל אופן

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

כמעט כתבתי כאן בעצמי (בניגוד למנהגי בדרך כלל) תגובה חריפה מאוד על הנושא (מצטער, אבל אני לא מאמין בהפצת פחדים, בטח לא בפחדים רוחניים), אבל ההודעה הנ"ל חסכה ממני את הצורך להגיב. אבל בסופו של דבר, איש איש באמונתו יחיה.

למעלה