|

תמר תמר1

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif|

שלום לכם, סוף סוף אזרתי אומץ לכתוב. האם משהו ממכם מכיר את התחושה שנמאס לו.שמרגיש שחונקים אותו והוא חי חיים שלא מאמין בהם. וזה לא שאני לא מאמינה, להפך אני מאוד מאמינה וחושבת שהדת יפה מאוד וכן קיום המצוות. אבל אני חושבת שהציבור החרדי עוטף את היופי של היהדות בעטיפות שחורות וחונקות. אני חיה בעולם החרדי אבל מרגישה שצורת החיים לא נכונה, חונקת מידי ומפספסת הרבה. אני מרגישה שיש משהו שמנסה להשתלט לי על החיים. (האנשים שמכתיבים את הכללים) ופשוט קשה לי עם זה ואני ממש מתוסכלת.

MonShrie

New member
הי תמר,

יופי שאת כותבת, זה תמיד טוב. כן, הרבה מכירים את ההרגשה שלך. אבל את אומרת שאת כן מאמינה - אז איך בדיוק היית רוצה לחיות? ניסית סוגים אחרים של דתיים? לא חרדים, כיפות סרוגות, וכל מיני זרמים באמצע. איך את מדמיינת חיים יהודיים -עם אמונה- שיהיו בריאים ונכונים? מצד שני - אם את מאמינה, השאלה במה את מאמינה? חלק גדול מהאמונה היהודית היא הכפיה. אין מה לעשות, זו לא דמוקרטיה... ולכן את צריכה להגדיר בדיוק במה את מאמינה, מה את כן חושבת כנכון - ופשוט לחיות לפי זה.

תמר תמר1

New member
קשה וכמעט בלתי אפשרי

תודה על התגובה. אבל אם את/אתה באת מהחברה החרדית, את/ה בטח יודע/ת שלא כ"כ קל לחיות איך שאתה רוצה. אני חושבת שהחיים של הדתיים לאומיים נכונים, אבל אין לי אפשרות לעשות את השינוי, בגלל המגבלות שבטח כל האנשים שבפורום זה מכירים. מבחינת הציבור החרדי, לההפך ל"מיזרוחניק" זה כמו לצאת בשאלה.

MonShrie

New member
כמובן,

ולכן אני חושב שאת כן קשורה לפורום הזה. ובאמת, אם תעשי מה שאת חושבת שנכון לעשות - תשארי דתיה רק בדרכך - זה עלול לגרום לבעיות שיש ליוצאים של ממש. דווקא בגלל שזה כמו יוצאים רגילים, את צריכה לעשות את זה! בשביל זה אנחנו פה, לעזור
עדיין אני מחכה לתיאור של היהדות איך שהיית רוצה שהיא תראה...

תמר תמר1

New member
לא צריך כ"כ הרבה תוספות לתורה

אני חושבת שיש הרבה מאוד דברים יפים ביהדות. רק שבציבור החרדי הוסיפו המון מנהגים, החמרות והנהגות שונות ומשונות כדי לשמור על האנשים שלא יחספו לעולם שבחוץ. וזה בעצם חונק את האנשים וזה לא מתאים לכולם ובגלל זה אנשים יוצאים בשאלה. אני חושבת שכ80% מההנהגות שהציבור חושב שזה התורה - זה רק תוספת וחבל, אני אישית מרגישה שזה ממש לא מתאים לי ואילו לא היה לי את כל התוספת הזו הייתי היום הרבה יותר דתית אמיתית וחבל לי. לדעתי מספיקה התורה נטו. שגם היא לא תמיד קלה.

כמה שאת מזכירה לי את אותי

חשבתי פעם בדיוק כמוך. חשבתי שבעצם התורה זה משהו מהותי יותר, אנושי יותר, שמכוסה בצבע שחור על ידי הצדדים הטכניים שבהם הציבור משקיע את מרצו. אז נהייתי רפורמיסט כזה, האמנתי בתורה אנושית שעדיף שנתרכז במהות שלה, ואילו כל הפרטים הם דבר שמשתנה מזמן לזמן ולא כל מצווה שהייתה שייכת לאנשים פעם צריך לעשותה היום. עד שבעצם גיליתי שבעצם אני וההם שנינו אותו הדבר. המכנה המשותף שלנו היה ששנינו בנינו את התורה איך שבא לנו. הם החליטו שיותר חשוב לא לעבוד ולקלל את כל העולם ואשתו, וזה מה שכתוב בתורה אני החלטתי שיותר חשוב לעבוד ולאהוב את כל העולם ואשתו, וזה מה שכתוב בתורה. בעוד שהאמת היא שבתורה לא כתוב כלום, לא כמוני ולא כמוהם. שנינו פנטזיונרים. המיוחד שבתנ"ך הוא שבעצם חוץ מסיפורים לא כתוב בו כלום, לכן אפשר להכניס בו הכל. כל פרשנות שתיתן לו תהיה נכונה מאוד. בדיוק באותה מידה שהיא תהיה מאוד לא נכונה. כי בעצם בתנ"ך לא כתוב כלום. אנחנו כותבים בו ואנחנו מפרשנים אותו, איך שבא לנו. זה היה תחילת דרכי לכפור ב"עיקר". להבין שבעצם ה"עיקר" זה אתה, אתה נותן את הטון לאמונה, אתה מנסח את חוקיה, אתה בונה את יסודותיה. התנ"ך, זה רק הטפל. זו המעטפה החיצונית שמכניסה את כל מה שתרצה תחת קליפה אחת שנקראת דת. את בדרך הנכונה.

למעלה