../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

לכל אחד יש רוחות לאינדיאנים יש את הנשמות לאנשי ימי הביניים יש את הפחד לנוצרים יש את הרוחות רפאים והערפדים ולנו? לנו יש את המדע ומה אם ההיסטוריה? מה היא לא רוח רוח אחת גדולה המעיקה עלינו בענן גדול מנסה להגיד "אל תישכחו, אל תוותרו עלי כי אני כל מה שיש לכם" ונכון שמי שאין לא היסטוריה אין לו עתיד (כי ההיסטוריה תחזור על עצמה) אבל היא בכלל לא אוביקטיבית כלומר ההיסטוריה שלי היא לא ההיסטוריה של הנוצרים או האפריקאים אז מה היא ההיסטוריה הכל כך חשבובה הזאת שכולם מפחדים ומתיראים רק למשמע שמה?

iceviper

New member
כן,אבל...

כשאני מתריע על כך שההיסטוריה תחזור על עצמה אני (בדרך כלל) פונה למי שחולק איתי את אותה ההיסטוריה ומכיר בה. לכן אין מבחינת המרחב החברתי שלי שום חשיבות לשאלה עד כמה ההיסטוריה הספציפית הזו נכונה. לדוגמא, אם מחר תעלה בגרמניה תנועה נאצית לשלטון ואתריע על כך שההיסטוריה עומדת לחזור על עצמה,אני בעצם מתריע על מעשים שונים שעלולים להיעשות,ואותם כולם מכירים. את המשפט הזה לא אוכל להגיד לבודהיסט או לאינדיאני שאיננו חלק מההיסטוריה שלי או של הגרמנים מפני שהוא לא יכיר בה כחלק מאופיו וההיסטוריה שלו.היא תהיה זרה לו.(כמובן שאני לא בא להכליל ולומר שלא ייתכנו אינדיאנים בעלי השכלה איטלקטואלית.זה היה משנה את התמונה).

seeyou

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo121.gif="היסטוריה"??../images/Emo16.gif

סדר התרחשויות בזמן ובמקום כלשהו אשר נכתב לשרת את האינטרסים של הקבוצה בשילטון! נקח דוגמה קלה...ארצות הברית...רק בת 200+...אפשר לבדוק(??) הרבה מסמכים של אותה תקובה... האם "היסטוריה" כתובה על ידי אינדיאנים היתה זהה למה שאנו מכירים כיום? בתקופה של סטלין נכתבו הרבה ספרי היסטוריה...אשר נעלמו מהמדפים כאשר המשטר הוחלף...

neko

New member
אני חושב שהפחד מפני ההיסטוריה

ומהמתים גם כן, נובע מהעובדה שכל מה שקיים כיום עוד ניתן לשנות, אבל את ההיסטוריה (ואת המוות) אי אפשר לשנות. הם אבסולוטים, גמורים וחתומים כיצד שהיו. לא מפחיד לחשוב על זה ככה?

iceviper

New member
זה קצת מוזר,כשחושבים על זה...../images/Emo4.gif

הפחד מפני המוות הוא פחד מובן מפני הלא-נודע, בניגוד לפחד מפני ההסטוריה שהיא הדבר הנודע והבטוח ביותר.ועדיין שניהם כמעט באותה רמה ונוטעים את אותה הרגשה. כמובן שההגדרה "פחד מפני ההסטוריה" משמעותה פחד מפני חזרה של ההסטוריה.אבל הגיונית לא היינו אמורים לפחד לעמוד מול דבר שהתנסינו בו.

למעלה