מחפשת רצועה לילד בן3 כמו שעושים בארופה

shani74

New member
איך את יכולה להגיד שאני מתעלמת

כשכתבתי "אם היא הייתה רואה סביבה הרבה ילדים שגם הם קשורים ברצועות זה היה מקל עליה לקבל את זה, כי אז זה משהו של ילדים ואין איזו סיבה ספציפית שדווקא היא זו שקשורה כמו הכלבים." בתגובה קודמת שקראת והגבת לה? אבל נראה לי פשוט שזה לא יהיה המצב, כי הקשירה היא לא עניין כל כך נפוץ כמו שמנסים להציג פה, כך שמקסימום (ותלוי לאן הם נוסעים כמובן) הוא יראה עוד ילד או שניים קשורים - ואז הוא יצטרך להבין למה מכל הילדים דווקא הוא ושני אלה קשורים. אבל שוב, כפי שכתבתי בתגובה קודמת, אני מסכימה שאם הוא אכן יהיה מוקף בהרבה ילדים קשורים, הנזק שעלול להיגרם יהיה כנראה הרבה פחות חמור. ולמשל טיול של ילדים מהגן שבו כולם צריכים להחזיק אותו חבל, לא נראה לי בעייתי במיוחד - כי כל הילדים עושים את זה יחד, והם בסך הכל מחזיקים חבל ולא קשורים אליו כמו כלב. וגם קשירה בטיחותית של מבוגר לא נראית לי דומה בכלל, כי הוא מבין לגמרי לאיזה צורך זה נעשה, וזה בכלל לא קשור למשמעת או למשהו שהוא עושה לא בסדר.

Kalla

New member
ואני עדיין חושבת שאין כל ביסוס

לקבוע שייגרם לילד בהכרח נזק רק בגלל שהוא יידע שקושרים כלבים ברצועה. אין לי ספק שלי כילדה זה לא היה גורם נזק.

shani74

New member
לא אמרתי שבהכרח ייגרם לו נזק

אלא שזה נראה לי סביר, וכדאי להביא את זה בחשבון (ושוב - זה לא רק כי קושרים כלבים - אלא כי לא קושרים את הילדים האחרים). אני די בטוחה שלילדה שלי זה היה מאוד מאוד מפריע (אני ממש לא זוכרת איך הייתי בגיל 3).

Kalla

New member
יש הבדל בין מפריע

לבין גרימת נזק נפשי. כדי לגרום נזק נפשי צריך לטעמי משהו קצת יותר חמור מזה, ובכל מקרה אי אפשר לנפנף בנזק נפשי בלי שום הוכחה שאי פעם נגרם כזה בגלל הסיבה הזאת. יש הרבה דברים שמפריעים לילדים בחיי השגרה, אך לא ממש גורמים נזק. כיום על כל שטות נהוג לומר שהיא גורמת נזק נוראי לילד. אני ממש לא מזדהה עם הגישה הזאת.

shani74

New member
אז הבת שלי בת שנתיים ו-4 חודשים

והיא חושבת לגמרי בצורה כזאת, וכל הזמן מנסה למצוא חוקיות מהסוג הזה כדי להבין את העולם - אין בזה שום דבר מקובע, להפך - היא רואה תופעות בעולם ומנסה להבין מה הן, מתי הן קורות, לאילו בעלי חיים/אנשים/צמחים, וכו', וגם משווה בין תופעות ועצמים. והיא גם ממש משווה את עצמה לילדים אחרים - היא יודעת שכשאנחנו חוצים את הכביש היא על הידיים שלי, כי היא עדיין קטנה והנהגים לא רואים אותה, וכשהיא רואה ילד גדול יותר מהגן שלה הולך יד ביד עם סבא שלו בכביש היא אומרת שהוא גדול יותר והוא כבר יכול ללכת בכביש. וכן, אם היא הייתה רואה שרק היא והכלבים הולכים עם רצועות ויתר הילדים לא - היא הייתה בהחלט שמה לב לכך ותוהה מה קורה פה. ואכן, אם היא הייתה רואה סביבה הרבה ילדים שגם הם קשורים ברצועות זה היה מקל עליה לקבל את זה, כי אז זה משהו של ילדים ואין איזו סיבה ספציפית שדווקא היא זו שקשורה כמו הכלבים. אז אולי, כאמור, זה היה משפיע עליה בכל זאת מבחינת התחושה שלא סומכים עליה, אבל אני לא בטוחה בכך (כי בכל זאת היא יודעת שמוטלות עליה הגבלות רבות שאינן מוטלות על מבוגרים מפני שהיא ילדה). בהחלט האלמנט של החריגות ושל ההקבלה היחידה לכלבים הוא מאוד מכריע כאן, ובחברה שבה כ-ל הילדים היו הולכים קשורים, הרכיב הזה של הנזק לא היה נגרם.

Kalla

New member
אבל האמא מכירה את הילד שלה

וכנראה משוכנעת שאצלו לא ייגרם נזק ואין לי כל סיבה לפקפק בזה. פרט לכך, הסביבה תהיה אחרת לגמרי והאווירה אחרת לגמרי, ומאוד ייתכן שיהיו שם עוד ילדים קשורים. בקיצור, אני בהחלט לא אומרת שזה פתרון שמתאים או צריך להתאים לכולם. אני רק מוחה נגד שלילה גורפת וחריפה כל כך ללא שום התחשבות באינדיבידואליות של כל הורה, ילד וסיטואציה.

shani74

New member
אולי לילד הזה זה אכן לא יזיק

ואולי אמא שלו לא חשבה עד הסוף על ההשלכות של הקשירה ברצועה, ובכך שאנו מציגים לה את התפיסה שהיא ככל הנראה המקובלת בחברה שלנו, שהיא החברה שבה הילד שלה חי, והיא שקשירה נועדה רק לכלבים, אנו מראים לה אופציה אפשרית לדרך שהילד שלה עלול לתפוס את העניין - שכדאי שבכל אופן היא תהיה מודעת אליה, גם אם היא מחליטה כן להשתמש ברצועה. וגם באירופה ובארה"ב הקשירה היא לא עניין עד כדי כך מקובל ונפוץ כפי שנדמה מהשרשור הזה.

Kalla

New member
יש הבדל בין להגיד לאמא

שכדאי לה לחשוב ולשקול טוב את הצעד הזה בגלל שעלולה אולי להיות לו השפעה מסוימת לפני שהיא נוקטת בו לבין לפסול באופן גורף ולהסיק בנחרצות דברים נוראיים על התנהלותה כאם ועל ההשפעה שתהיה לכך על הילד שלה.

shani74

New member
אני לא יודעת למי את מתכוונת

אני לא הסקתי דברים נוראיים על התנהלותה כאם ולא קבעתי נחרצות את ההשפעה שתהיה לכך על הילד שלה - אלא הצגתי את הדרך שנראה לי שסביר שילד בן 3 יפרש את העניין בהנתן החברה שבה הוא חי (שאני מניחה שהיא החברה הישראלית). אבל כמובן שיתכן שזה לא יקרה - ודאי שאני לא יכולה לדעת איך בדיוק ילד שאני בכלל לא מכירה, בן להורים שאני לא מכירה, שאני אפילו לא יודעת איפה הוא גר, יפרש את זה - מבחינתי אולי הוא לא ראה בחיים שלו כלב.

Kalla

New member
ומספיק להבין עד כמה שהכל עניין של

חשיבה מקובעת כשרואים את השרשור של האמא ששאלה על תרופה מרגיעה לתת לילד בזמן טיסה. רוב אלה שציקצקו בלשונותיהם על המעשה הנורא שבלסמם את הילד בשביל לזכות בקצת שקט ושקט נפשי, בעצמם לא היססו להשקות תינוק רך בן 8 ימים ביין (!!!) כשהיה צריך לעשות לו ברית מילה (שלא לדבר על לשאול את עצמם למה במאה ה-21, כשאסור לתת לילד אפילו פליק קטן בטוסיק בלי להיחשב לפושע, מותר לכרות לו מבלי שום סיבה רפואית מוצדקת איבר מהגוף).

shani74

New member
מובן שלא אגרר לויכוח על ברית מילה

אבל בכל זאת קשה להשוות בין סימום/אלחוש שנועד לחסוך מהתינוק כאב, לבין סימום שנועד לתת שקט להורים שלו (לפחות לפי התאור שלך - לא קראתי את השרשור הרלבנטי). ובזאת תם חלקי בכל אזכור של ברית מילה בשרשור הזה (שכבר הצליח לצוץ פעמיים).

Kalla

New member
אין לי כל כוונה להיכנס לויכוח על ברית מילה

אלא להראות עד כמה מה מותר ומה אסור, מה בסדר ומה לא, זה עניין של התנייה ואופנה חברתית, לעיתים ללא שום קשר להגיון.

הנה בשרשור הזה ממש, אמא שאומרת

לילדה בפרוש שהיא לא סומכת עליה, אבל אף אחד לא "קופץ", כי זה נעשה בעגלה ולא בקשירה. (דרך אגב, אני סבורה שזו דרך פעולה לגיטימית לחלוטין).

לא מדויק...

אני למשל, גם נגד הושבת הילד בעגלה בכוח החל מהרגע שהילד מסוגל ללכת והולך היטב למרחק סביר... שירילי, למשל כבר לא ישבה בעגלה החל מגיל שנה וחצי (מהרגע שיכלה ללכת ) - פשוט לא היה לי כח להמשיך את הוויכוח חסר הטעם איתכן לאחר שכבר אמרתי את דעתי...

אין ספק שהקונוטציה היא הבעיה

יעני - מה שזה מעורר "אצלינו"- ולכן אנו היא הבעיה ולאו דוקא הנושא עצמו. אבל זה טיבעו של האדם ה"נורמטיוי"- לשפוט על פי הקונוטציות שהענין מעלה אצלו- ולא לגופו של ענין ללא התיחסות סוביקטיבית...

שי ז.

New member
ואם הילד יהיה קשור ויעבור

נער על אופניים ביניהם ולילד תיתלש היד? אני לא מדבר על ביטחון שלא יקרה משהו או שכן יקרה אלא על זה שאני לא קושר ילד ואם אני חושב שלא אוכל לשלוט על כל הילדים שאיתי לא אלך לאותו המקום בדיוק כמו שאני לא הולך עם שתי הבנות לים או לבריכה בלי אדם אחראי נוסף. מי שרוצה שיקשור אבל אישית אני סולד מהרעיון.

ליאם711

New member
מעתיקה לך את תגובתי מהשרשור השני!

ניסיתי דרכים רבות ויש לי ידע רב בחינוך ילדים (סיימתי תואר שני בחינוךואני עובדת עם ילדים מגיל 14) ועם הילד שלי זה פשוט לא עבד. אל תשכח שיש הרבה ילדים היפר אקטיביים בעולם או עם בעיות אחרות שעדיין לא ניתן לאבחנם בגל צעיר, שאיתם זה לא עובד, ואני לא מדברת על בעייה של גבולות. ידוע לי שהיום יש הרבה ילדים שהוריהם לא יודעים לתת להם גבולות (במקרה שלנו, אני ואישי הצטרפנו לקורס אדלר כשתומר היה רק בן 1.2, כי כבר הרגשנו שקצת קשה איתו יותר מאשר עם ילדים אחרים, כך שאני יכולה להבטיח לך שאצלנו זה ממש לא היה עניין של גבולות). כיום, כשהוא בן 2.9 יש שיפור רציני בהתנהוגותו, בעיקר לאור העובדה שאנחנו עיקביים יחדיו בכל הקשור לחינוך שלו, אבל עדיין לא קל להיות איתו בחוץ, כי הוא כל הזמן בתזוזה. אני יכולה לתת לך דוגמא: אני מהאימהות שלא מזיזיות את העיניים שלהן מהילד לשנייה (בעיקר לאור המצב). לפני כחודש, הייתי עם תומר בבריכה והוא יצא מהמים והתחיל להתרוצץ בדשא (זה גם אחד מהקשיים שלו. הוא לא נמצא במים יותר מ-2 דקות, ולכן הוא נכנס ויוצא מהמים ל"ריצה קלה" בדשא 10-12 פעמים ב-15 דקות). כמובן שהתחלתי ללכת אחריו (ליתר דיוק - לרוץ אחריו). הייתי במרחק של 2-3 מטרים ופתאום הוא נעלם מעיניי. התחלתי להתרוצץ ולחפש אותו. הוא בעל מבנה גוף קטן מאד (איך לא? עם כל האנרגיה שהוא מוציא). במשך 10 דקות אני, חברתי ועוד 2 עובדים במקום חיפשנו אותו בכל מקום אפשרי. כמובן שכבר הייתי היסטרית ובוכייה. העדפנו להתמקד בבריכות וביצאה מהבריכה ופחות במדשאות. כעבור 10 דקות זוועתיות הוא נמצא במרחק אדיר ממני (כ-300 מטרים מהמקום בו איבדתי אותו). המציל ניגש אלי ואמר לי: "אני יודע איזה אמא אחראית את ואל תבכי, אין לך על מה. זה יכול לקרות לכל אחד ובמקרה שלך זה לא משאננות יתר". אתה יודע מה? באותו רגע זה ממש לא החמיא לי או עודד אותי. הייתי מתה שתהיה לי רצועת יד כזאת, כי כך הייתי יודעת שבכל פעם שהוא יוצא מהמים ומתחיל להתרוצץ במדשאות, אני צמודה אליו. מבחינה פיזית, אני גם לא עומדת בקצב שלו, ולכן אחרי כל בילוי בבריכה, אינ חוזרת מותשת (תאמין לי, יש לי הרבה חברות, כך שאני יכולה להבטיח לך שלא כמו כולם, יותר מכל הורה אחר), כי אני אפילו לא יכולה לשבת 4-5 דקות בצפיות על שפת הבריכה ולשחק עימו במים.אני בהריון, ולכן אחרי אותו מקרה, אני הולכת איתו עם עוד אדם לבריכה, כי אני לא מסוגלת פיזית להתרוצץ אחריו 2-3 שעות בלי מנוחה. אז נכון שזה עדיף עבורו מאשר רצועה ונכון שבתור הורים אנו גובים מחיר יקר עבור אושרם של ילדינו, אבל לא התכוונתי שכל יציאה מהבית הייתי יוצאים קשורים (זה הניסוח הנכון - הוא לא קשור, אלא אנחנו קשורים אחד לשני), כי אחרת היכן החינוך לגבולות? היכן החופש והעצמאות שלו? אבל במקרים מסויימים זה היה יכול לגרום לשנינו בילוי מאושר וכייפי ולא אמא היסטרית ודאגנית. הערה: אני מותשת מהכתיבה ואין לי כוח לבצע הגהה. כך שאם יש ניסוחים לקויים או שגיאות כתיב, עמכם הסליחה.

Kalla

New member
אל תתרגשי מכל הסיסמאות.

אין שום דבר גרוע במה שאת רוצה לעשות. אם את לא מוצאת פה, בטח תמצאי בחו"ל. אני באמת לא חושבת שאם יש לך ילד תזזיתי במיוחד, זה צריך למנוע ממך וממנו להנות מהנסיעה או להתפשר על בטיחות. לקשור זה פחות גרוע מאשר לאחוז חזק ביד או לשים בעגלה, או כל הזמן לרדוף אחרי הילד, לצרוח את שמו ולדאוג.

למעלה