חנה123

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo143.gif

אני לא יודעת את התשובה... (אני לא זוכרת) ואני בטוחה שהחידה הייתה פה... אבל תענו בבקשה: אתם נמצאים בחדר. יש שני שערים - אחד לגן עדן ואחד לגיהנום. לכל שער יש שומר. השומר של גן העדן תמיד אומר את האמת והשומר של הגיהנום מיד משקר. אתם לא יודעים איזה שער מוביל לאן. מותר לכם לשאול רק שאלה אחת כל שומר (אותה שאלה) איך תגלו מהו השער של גן העדן ומהו השער של הגיהנום?

JingleBells

New member
נראה לי שאני יודע..

צריך לשאול את שניהם את השאלה: "האם השני יגיד שאתה השקרן?" דובר האמת ידע שהשקרן ישקר ויגיד שהוא השקרן. לכן הוא יענה כן. השקרן ידע שדובר האמת יגיד עליו שהוא השקרן, אבל בגלל שהוא שקרן הוא יענה לא. וככה אפשר לדעת איזו דלת לבחור..

Taco

New member
תשובה...

שואלים את אחד מהם "על איזו דלת יצביע השני אם אשאל אותו איפה הגיהנום?" לאן שהוא יצביע (לא משנה את מי שואלים) זו הדלת לגן-עדן. אם שאלת את דובר האמת:הוא יראה לך את מה שדובר השקר יתן- את ההיפך מהגיהנום. אם שאלת את דובר השקר: יראה הפוך ממה שגיד דובר האמת ולכן יצביע גם על גן-עדן..

דג תמים

New member
תושבה פשוטה.

ניתן לשאול איזה שער הוא השער המוביל אל מקום מושבך? דובר האמת יצביע על גן העדן שם הוא מתגורר. דובר השקר שגר בגינהום יצביע גם על גן העדן (כי הוא חייב לשקר והוא גר בגיהנהום).

למעלה