A-E-I-U-W?

elgu1

New member
../images/Emo35.gifA-E-I-U-W?

רציתי לישאול איך מבטאים ומתי יודעים איך ליכתוב אחרי האותיות או באמצע המילים את...... I-או..U..EאוA...או...W. ?האם תעזרו לי? אני לא יודע מתי לשים כשאני כותב את האותיות האלה.................תודה .ELGU

Nietz§che

New member
קשה לי לתת חוקים נוקשים לגבי זה,

וודאי יש מליונים של יוצאי דופן.. אבל בכלליות - זה כך A - בד"כ נשמע כמו צירה\סגול למשל, Cat, Apple לעתים כמו קמץ (אולי זה תלוי במבטא, בבריטי זה נשמע יותר כמו קמץ) E - נשמע לרוב כמו ה-A, בסוף מילה לא שומעים אותה O - חולם, World U - שורוק, באחוז קטן יותר נשמעת כמו קמץ מלא. I - חיריק, לפעמים משמשת כ-עיצור (בתחילת מילה בעיקר, נראה לי) שילובים - ea - חיריק, read - זו הברה יחסית ארוכה.. ריייד :p ee - חיריק, גם הברה ארוכה, sheep ou - שורוק, could, יכול גם להיות הממ.. sounds like Aw? לדוגמה.. sound :p oo - שורוק ie - חיריק, דוגמה.. Nietzsche :p אולי אני אזכר בעוד בהמשך.. בהצלחה :)

Nietz§che

New member
הנה עוד כמה..

ה E בסוף מילה הרבה פעמים משנה את ההברה שלפניה.. כלומר - Tone מול Ton (טון מול טואן) כך, אם נוסיף למילה Cat או הE בסוף, - Cate, היא תהפוך ל-קייט (לא השם.. סתם מילה דמיונית) U יכולה גם להישמע כעיצור, יו- (עם תנועת שורוק) לדוגמה - music ui - חיריק, guitar que/gue - סיומות (מצרפתית, אני חושבת) שהן דוממות.. שומעים את האות, למשל - plague - פלייג monique - מוניק הממ ue באמצע מילה יכול להיות כצירה, guest e - כחיריק, reload

E בסוף מילה

כשיש במילה תנועה, עיצור ואז בסוף e מבטאים את ההברה כמו השם של התנועה. למשל mad נשמע מד לעומת made מייד hop הופ לעומת hope הוופ וכו'.

בואו נעשה קצת סדר (רוג, למאמרים)

A 1. בד"כ תשמע כמו משהו בין אֵ ל-אַ (לנסות להגיד אֵאַ אחד אחרי השני יותר ויותר מהר כדי להגיע למבטא הנכון) דוגמאות: cat, dad, hat, plan 2. תשמע כמו השם של האות (אֶי) כאשר יש אחריה עיצור ו-e בלתי נשמעת. דוגמאות: hate, cape, male 3. תשמע כמו אַ לפני r שבאותה הברה או כשההברה פתוחה. דוגמאות: far, car, part, ma, banana 4. תשמע כמו אוֹ לפני ll דוגמאות: ball, call, small E 1. בדרך כלל תשמע כמו אֵ דוגמאות: pen, send, menu 2. תשמע כמו השם של האות (אִי) כשיש אחריה עיצור ו-e בלתי נשמעת. דוגמאות: here, mere, sphere, scheme I 1. בדרך כלל תשמע כמו משהו בין אִי לאֵ (לנסות להגיד אִיאֵ במהירות). דוגמאות: quick, sick, pin, drip 2. תשמע כמו השם של האות (אַי) כשיש אחריה עיצור ו-e בלתי נשמעת. דוגמאות: pine, ride, smile 3. תשמע כמו אֵ כשיש אחריה r באותה הברה דוגמאות: first, shirt, dirt O 1. בדרך כלל תשמע כמו משהו שמתחיל כאוֹ ונגמר כ-אַ (שוב, לנסות להגיד אוֹאַ יותר ויותר מהר). דוגמאות: fox, drop, ton 2. תשמע כמו השם של האות (אוֹוּ) כשיש אחריה עיצור ו-e בלתי נשמעת. דוגמאות: tone, note, cope 3. תשמע כמו חולם בעברית לפני r שבאותה הברה דוגמאות: short, sport, chord U 1. בדרך כלל תשמע כמו אַ. דוגמאות: run, cut, dumb, plus 2. תשמע כמו השם של האות (יוּ) או כ-אוּ כשיש אחריה עיצור ו-e בלתי נשמעת. דוגמאות: tune, cute, dune 3. תשמע כמו אֵ לפני האות r שבאותה הברה דוגמאות: fur, curse כמובן שלכל מה שכתבתי יש יוצאי דופן. כשיהיה לי כח אני אפרט על צירופים של vowels ועל התנהגות אותיות כמו y ו-w

למעלה