תופעות לואי

דנית26

New member
../images/Emo35.gifתופעות לואי

מזמן לא עידכנתי על מה שקורה אצלי, אני בהפסקה כפויה מאחר ופתאום הכל השתבש אצלי ..אין ביוץ וחודש הבא אני מתחילה באיקקלומין רציתי לדעת מה הן תופעות הלואי של הכדורים??

קרן פ

New member
אצלי לא היה שום דבר מיוחד, למעט

עייפות לא מוסברת. סה"כ לקחתי איקקלומין 3 חודשים.

באאבו

New member
היי דנית, טוב שחזרת לעדכן..

דניתוש היי, לא כל כך הבנתי אם כבר הספקת לקחת איקקלומין פעם. אם לא, אז את בהפסקה כפויה ממה?? הרי בדר"כ אבי כל הטיפולים הוא האיקקלומין. או, איך שאני לפחות מכנה אותו : "איכס-קקלומין"... לי האיקקלומין עשה ממש רע. מצבי רוח נוראיים, יותר נכון, מצב דאון תמידי של דיכאון ועצבנות. זה השפיע עלי יותר מכל הורמון אחר שלקחתי. אני יודעת שזה קרה להרבה בנות. אני מצטערת אם אני מביאה איתי בשורות לא מעודדות כל כך, אבל לפעמים כדאי לדעת למה לצפות, וכך זה יותר קל לעבור את זה. אז, אם פתאום יבוא לך לבכות כי ראית נמלה חרוצה שלוקחת על הגב שלה קליפה של גרעין.. תדעי למה זה... בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה! באאבו

דנית26

New member
../images/Emo6.gifמצטערת זה קצת הצחיק אותי..

לגבי הנמלה
אבל זה בסדר אני מוכנה לשמוע הכל...הכל למען מטרה טובה העניין הוא שאני "הייתי די מרוצה" מהעניין שהכל בסדר אצלי עשינו תהזרעה אחת, כמובן נכשלה.. בפעם השניה שבאנו שוב למעקב זקיקים אין ביוץ בכלל אז חודש הבא אני אמורה לקחת את האיקקלומין לגבי מצבי הרוח, קיצוניות במצבי רוח זה טבעי אצלי בלי הורמונים למיניהם

תוליק

New member
אני כבר לא מבינה כ-לו-ם!!!

קודם כל שלום לכולן, היתי מנותקת כל פסח ועכשיו אני חוזרת - אבל לא בגדול. אני חשבתי שאיקקלומין זו ה"עזרה הראשונה" שנותנים. הטיפול הכי פחות תוקפני שיש אם את אחרי הזרעה - מה פתאום איקק´? אני ממש אשמח לדעת תשובה, כי אחרי 3 חודשי איקק אני ממש רוצה להתקדם - ופתאום אני מפחדת שאין לאן..

עמית@

New member
תוליק-

עד כמה שהבנתי משגת הם עשו הזרעה על בסיס ביוץ טבעי. ולכן איקקלומין הוא ה"עזרה הראשונה" ואחרי איקק´ יש המון לאן להתקדם (זו באמת רק ההתחלה- ולכן אין מה לחשוש) עמית

תוליק

New member
עכשיו יותר ברור לי...תודה. אבל

היתי רוצה לשאול לאן עכשיו? כשברור שהאיקק´ לא השפיע, הרופא שלי רוצה לתת לי שוב (!) כדי לעשות בדיקת PCT בזמן הביוץ.אז דחינו לחודש הבא (כי לא היה ביוץ החודש) ואני לא מבינה למה לדחות ולקחת שוב את הכדור המגעיל הזה. הרי אבל אם לא היה ביוץ עד עכשיו למה שפתאום יהיה? בקיצור. אני חושבת שאני רוצה זריקות!!! השאלה אם זה הדבר הנכון לבקש והאם זה באמת הצעד הבא.

kathi

New member
תוליק

כשאיקקלומין לא עובד, לפעמים מנסים tamoxi , אלו כדורים עם אותו מנגנון פעולה כמו האיקקלוימן, אבל עם פחות השפעה רעה על הרירית, לפי מה שהבנתי הרירית לא היתה הבעיה שלך, ולכן השלב הבא בד"כ אכן זריקות,מנוגון, פרגונל ועוד. רק תהיה מוכנה שהטיפול בזריקות דורש ממך יותר מאמץ (זריקה כל יום למשך 10-20 ימים בהתאם להתפתחות הזקיקים). ככה שהאיקקלומין הוא הרע במיעוטו, ואם הרופא רוצה לתת לו עוד צ´אנס, אל תמהרי לפסול. מה זה בדיקת PCT ?

דנית26

New member
תוליק..

עשיתי הזרעה (בשל בעיה אצל בעלי) על הביוץ הטבעי כי אצלי הכל היה בסדר וסדיר והחודש הכל השתבש אצלי פתאום אין ביוץ ...הרופא אמר לי בחודש הבא אם יראה שלא מתקרב ביוץ אז נתחיל עם האיקק´ +הזרעה. אני יחסית די "חדשה " בעניין

מיכל ק-ש

New member
דנית

תופעות הלוואי משתנות מאחת לשניה ואין חובה שתחושי בתופעה כלשהי. אני לא חשתי תחושות פיסיות כלשהן, אבל הרירית נעשתה דקה מהרגיל ונעה סביב 5-6 מ"מ. תהיי במעקב אחרי עובי הרירית, כי האיקקלומין עלול לפגוע בה. מקווה שתעברי את הטיפול עם תופעת לוואי אחת - הריון.

דנית26

New member
אז כיצד ניתן להחזיק הריון

עם רירית דקה ?? ממש לא מובן לי כי מצד אחד זה גורם לביוץ מצד שני פוגם ברירית???

באאבו

New member
אההה.. בגלל זה בא הפרוגינון C

הוא אמור לעבות את הרירית..

מיכל ק-ש

New member
דנית

אל תלחצי לפני שבכלל התחלת בטיפול. לא חובה שזה יקרה אצלך, אבל כדאי להיות עם יד על הדופק. בקשר לריריות - אני מומחית מאוד קטנה בנושא. ממליצה להתייעץ עם פרופ´ עמית (לא מנהל יחידת IVF באיכילוב, אלא עמית@ שלנו).

דנית26

New member
../images/Emo140.gifתודה

לא מבינה מה קרה לי שהכל התחיל להשתבש אצלי, המחזור מקדים בשבוע...הכל ניראה כ"כ רע..אולי לאימונים יש השפעה ??אירובי אופניים וכו´.??החודש הפזרתי במיוחד. בעלי הראה לי כתבה שאימון גופני משבש פעילות הורמונלית , לא יודעת כלום מכלום אני חושבת שרובכן כאן מומחיות ובקשר לעמית...אתייעץ איתה

נועם@בת

New member
רגע, דנית, בהזרעה הקודמת קיבלת

דיכוי? דקפפטיל/בוסרלין/סינרל? אם כן בהחלט יכול להיות שהבלאגן נגרם בעקבותיהם. אם לא- וכנראה שלא, קורה מידי פעם שיש שיבוש. שיבוש בגלל פעילות גופנית- אם עסקת שעתיים שלוש כל יום בפעילות גופנית מאומצת, זה יכול לקרות. אם פעמים בשבוע - קצת פחות סביר. בכל מקרה שיהיה בהצלחה. נועם

דנית26

New member
נעם..הלכנו על "טבעי " בלי דיכוי../images/Emo8.gif

נראה חודש הבא...מקוה שכבר יסתדרו העניינים ופעילות גופנית אצלי היא כשעה ביום 5 פעמים בשבוע אז כמו שאמרת בטוח זה לא הגורם

פעילות גופנית בהחלט משבשת

הרופא שלי אוסר עלי להגיע למכון כושר ואפילו על פעילות יחסית קלה כמו שחייה, הוא הטיל וטו, כך שכדאי שבמהלך הטיפולים תוותרי על עיסוק באירובי. אגב, הרופא שלי, אמר לי שבעצם הקפיצה לבריכה, הפרשי הטמפרטורות מהחוץ למי הבריכה יכולים להרוס טיפול, היות והרחם עלול לעבור התכווצויות, כמו צירים קטנים, ולמעשה לגרום להפלה, האם נכון, או שנפלתי על פראנואיד?

דנית26

New member
ואאו?? באמת

באמת זה מה שהוא אמר לך?? אני שאלתי את פרופ ´ זיידמן על הפעילות הגופנית וטען שאפשרי פעילות מתונה השאלה מה היא פעילות מתונה???

מרב.

New member
נראה לי שנפלת על פרנואיד ../images/Emo3.gif

בתחילת הטיפולים, קצת לפני תחילת ההזרעות, התחלתי לצעוד ולעשות כפיפות בטן, והפלא ופלא, דווקא אז המחזורים שלי הסתדרו יחסית ונהיו סדירים. פעילות גופנית מחזקת, מרוממת ומפליאה עשות בכל תא ותא בגוף. אני מסכימה שפעילות מרתונית אינה בריאה, וגם לגבי הבריכה, ולו רק כי מי הבריכה עלולים לגרום לזיהום מעצם היותם מקור שאינו מטוהר כל הזמן וחודר לאיברים הפרטיים, אבל לחדול מפעילות גופנית? אללי! מותר לי להגיד שטויות??? ולהוסיף במיץ עגבניות?? תעשי פעילות גופנית, רצוי אירובית- זה בריא, זה מחייה את הגוף והנפש (נשמע כמו פרסומת לרד בּול
), ויש בפירוש בחורה מהפורום הישן שהרתה והיתה פעילה בחדר כושר- וגם במהלך ההריון. אני היום מצטערת שלא התחלתי את הספורט שאני עושה היום במרץ ובחשק לפני שהריתי- אבל לא בוכה על חלב שנשפך ומברכת על המרץ שהגיע עכשיו. יאללה, לשנס מותניים ולצאת לעשות ספורט! מרב

למעלה