שרשור שאלות

0ne Man

New member
בהמשך להצעה של אביתר ל"מפגש על כוס קפה"

הצעתי באסיפת החברים של בקול כי בקול יתחיל לארגן מפגשי חברה על כוס קפה, כאשר מפגשים אלה יהיו בכניסה חופשית של חברים. קמה קבוצה של פעילים שארגנו פעילות חברתית (שאפילו מצליחה, כך שמעתי) אך לצערי הם החליטו לגבות תשלום בגין כל פעילות, דבר שאין ספק שמרתיע חלק מלקויי השמיעה, ולא מטעמי קמצנות. בכל מפגש מביאים מישהו או מארגנים משהו שיש לו עלות כספית כדי להעסיק את הבאים למפגשים. אך אני הצעתי מועדון חברתי שיבואו אליו, כדבריך, רק לשיחה על כוס קפה. הצעתי נדחתה מהנימוק, שאם לא יארגנו תוכנית חברתית, אז אף אחד לא יגיע למפגשים. יש גם בעיה של מיקום- אין מספיק מקום בבקול לארגן פעילויות חברתיות. ייתכן שמה שצריך לעשות הוא שמישהו מחברי הפורום יודיע על מפגש בבית קפה כלשהוא וייקח על עצמו את ארגון הערב.בעבר, כשניהלתי את פורום הלק"ש יחד עם צלף, אני וצלף ארגנו שני מפגשים בבית קפה שהצליחו מאד - הגיעו מספר רב של לקויי שמיעה. למרבה הצער- בקהילה שלנו מרבים להתלונן, אך מצפים תמיד שמישהו אחר יבצע את העבודה השחורה.

אביתר30

New member
צודק בהחלט

אם החבר'ה היו יותר פעילים פה בפורום / אינטרנט היה יכול להיות הרבה יותר קל לארגן מדי פעם מפגשים על כוס קפה ועוגה.. פשוט מישהו היה מציע פה מקום וזמן ואם יש מספיק מעוניינים-נרשמים.. אז המפגש היה יוצא לדרך .. ואם כל אחד יביא איתו חבר אז בכלל..

עץ ועצה

New member
נשמח לארח אצלנו

אפשר שהמפגשים יהיו לסירוגין פעילות מונחית וסתם ערב פתוח על קפה ועוגה. אני ממש אשמח אם תבואו למפגש הכרות ותאום ציפיות ביולי, ואם לא- אם נפגש לדבר ולחשוב על עוד רעיונות שהיתם רוצים למצוא.

צלף

New member
לא חושב שתשלום הוא זה מה שמרתיע

אני כדי לנסוע לתל אביב משלם 40 שקל הלוך ושוב ועוד 10 שקל על אוטבוס בתוך העיר אז מה זה עוד 20 שקל... נכון אירגנו מפגשי פורום ביחד - וזוכר אותם לטובה - אם יש חברה שמעונינים להפגש על בסיס קבוע אהלן סחלן - אישית הפעולות שיש היום בבית זוסמן וקצת בבקול בתל אביב זה כבר מעל ומעבר עבורי... אשמח שהמועדון החדש בקרית אונו יתפתח - אולי פעם אקפוץ ...

המרחפת

New member
זה קצת קשה...

זה תחום שלהבנתי קצת סובל בתקופה האחרונה ונמצא עם הראש מעל המים, מלבד כמה מועדונים חזקים. אם קהל היעד הוא חרשים, ניתן לפנות לאח"א בהלן קלר ולבקש רשימת סניפים. כמה לדוגמה: סניף חולון פועל בימי שני, סניף תל אביב בימי שלישי, יש בהרצליה, בבני ברק ועוד. מ.ת.ח.ב.ר בראשון לציון (מופיעים בגוגל תחת השם הזה) בימי רביעי מועדון חרשים בת ים בימי ראשון (השניים האחרונים אינם שייכים לאח"א. אצל כבדי השמיעה יש פחות פעילות, רובה ככולה מתרכזת בארגון בקול ולאו דווקא כפעילות סדירה. על מנת לפתוח מועדון חדש צריך לראות האם באמת ישנו צורך, מי קהל היעד המדויק כמו כן להשאר עם ציפיות ריאליות.

צלף

New member
הסיפור עם הקבוצות החברתיות של כבדי שמיעה

מכל מה שאני יודע מההיסטורייה של קבוצות חברתיות של כבדי שמיעה בארץ: יש מחזור חיים בכל קבוצה של כבדי שמיעה שמתארגנת - כל קבוצה מתחילה במשוגעים לדבר שמארגנים פעילות - ברגע שיש פעילות באים כבדי שמיעה אחרים ואין בעיה במשך הפעילות. הבעיה מתחילה אחרי שנה שנתים - קבוצת הפעילים נשחקת מהעומס - ויותר חמור - בדרך כלל לא מגיע דם חדש להחליף את הפעילים שנשחקו, ואז הפעילות דועכת... כיום הקבוצה הפעילה ביותר זה קבוצת בקול חברים שהמפגשים שלה זה בדרך כלל במרכז צגלה בתל אביב - בירושלים ישנם עובדות סוציאליות ופעילים שמארגנים מפגשים פעם בחודש חודשים בבית זוסמן - בחיפה מתחילה להתארגן קבוצת פעילים,

עץ ועצה

New member
השחיקה

היא חלק טבעי מהענין, אבל פה אני רואה את התפקיד שלי- לתגמל ולהעשיר כך שתהיה פחות שחיקה. מה שמטריד אותי הוא שיש כ"כ הרבה מועדונים, שאני רוצה למצוא ייחוד במועדון שלנו, אבל באופן טבעי אנשים באים למה שמוכר, לאותן הרצאות ואתם אנשים, עוד לא מצאתי רעיון...

עץ ועצה

New member
האם באמת צריך

להפריד בין כבדי שמיעה וחרשים? למה אותו מועדון לא יכול לתת מענה לשתי האוכלוסיות? אלא אם כן יש סיבה אחרת שאין מועדונים לכבדי שמיעה חוץ מבקול? זה שתוך שבוע יש רשימה של 10 אנשים וצוות של 5 פעילים מראה לי שיש צורך, ונראה לי שאני עם ציפיות ראליות, זו רק בדיקה כרגע, אבל חשוב לי לאסוף כמה שיותר פרטים מכמה שיותר אנשים כדי לא לטעות טעויות טיפשיות :)

המרחפת

New member
שלום רב

מדובר בשתי אוכלוסיות עם צרכים שונים, זהות שונה ודרכי תקשורת שונות. גם אותו מועדון (דהיינו למקרה זה אותה קורת גג) ייתן מענה לשתי הקבוצות, הוא יקיים חוגים שונים לאלה ולאלה. בקרב החרשים כקבוצה קהילתית יש יותר ביקוש למועדונים חברתיים נפרדים (ובנפרדים כוונתי נפרדים משומעים), אצל כבדי שמיעה הצורך פחות קיים (אבל אין לומר שהוא לא נמצא בכלל!) ונדרש על ידי פחות אנשים, רובם מוצאים את מקומם ב"בקול", איני רואה סיבה שלא יהיה לבקול מתחרה, וזאת בתנאי שאכן יציא "סחורה" איכותית. יש לציין שישנם כבדי שמיעה רבים המתכחשים לצורך בקהילה דומה, אומרים שהכל מצויין עם השומעים וכו' וכו'. כדוגמה אישית כאשר אני מעוניינת בחוג כלשהו (צילום או קדרות לצורך העניין) אעדיף ללכת למקום בקרבת מגוריי, לצורך קבוצה קהילתית, אולי אצא מחוץ לעיר לאחד מהמועדונים.

עץ ועצה

New member
זו בדיוק השאלה,

מה אני צריכה לעשות כדי שיגיעו גם אלה וגם אלה (כמובן רק מי שרוצה וצריך). תרגום לשפת הסימנים זה מספיק לשתי האוכלוסיות או שצריך עוד דרכי תקשורת? אני אכן רואה את תפקידי בלהנגיש את הארועים הכללים שלנו (חוגים רגילים לא דורשים הנגשה מיוחדת, נכון?) ולא רק להקים את המועדון. תודה :)

המרחפת

New member
אני קצת חוששת ממה שכתבת

וזה בעיקר מעלה בי רעיון שאולי אתה בכלל שומע
אוכלוסיית החרשים תבקש ותדרוש תרגום לשפת סימנים. כבדי שמיעה לעומת זאת יעדיפו תמלול בזמן אמת ועזרה טכנית כמו מערכות FM ואינפרה אדום. חוגים רגילים, של שומעים, אינם נגישים כלל. כיוון שהם נערכים בקבוצות, מדריכים מדברים מהר ויש דיון ושאלות של שאר הקבוצה, שקשה לעקוב אחריהם. ממליצה לך לבקר במועדונים הקיימים, לראות את הציוד וההנגשה הנדרשים, כמו כן את התכנים והביקוש.

עץ ועצה

New member
אני אכן שומעת...

ולכן אני כאן, כדי לקרוא וללמוד ולהתכונן. בשבוע הבא אפרסם כאן את המפגש הראשון ואשמח לראות מבקרים גם מכאן. אנחנו עורכים מן מפגש פתיחה שחלק ממנו אכן יהיה שיח כדי לשמוע רצונות. שאלתי גם כאן כי חששתי שיש קבוצה של אנשים שהולכים לכל המועדונים והם אלה שמשפיעים (ובשמחה כמובן), אבל רציתי לוודא שאין אנשים שיש להם צורך אחר ולא מקבלים מענה ואותם אני לא שומעת. כרגע יש לי ברשימה רק אנשים שמעונינים בתרגום לשפת סימנים. אם יהיו מספר אנשים שיעדיפו תמלול אני אשמח מאוד לדאוג לזה (יש לנו ברקו, זה רק ענין של מישהו שכותב מהר, לא?). המערכות הטכנולוגיות קצת יקרות בשבילנו כרגע... לגבי חוגים- אולי אני קצת תמימה, אבל נראה לי שאם יהיה צורך נוכל לארגן יום עיון לכל המדריכים במתנ"ס כדי להעלות את המודעות לדיבור יותר איטי ושמירה על קשר עין ואז להקל. המון תודה בינתים!

moran f

New member
אז את בעצם רוצה את מי שכבר "ברשימה"?

כי "זה רק ענין של מישהו שכותב מהר, לא?" זה יותר מסובך ממה שזה נראה. אם תפרסמי את המפגש שלך ויגיעו אנשים לא מהרשימה שלך שלא דוברים שפת סימנים ויזדקקו לתמלול, מה תעשי? יום עיון זה רעיון חביב. את בטוחה שזה מספיק?

עץ ועצה

New member
אני רוצה את כל מי שרוצה לבוא

ויום עיון זה לא מספיק. אבל דברים כאלה נבנים בתהליך. אנשים ומוסדות לא הופכים את עורם ביום. זה תהליך ארוך וסיזיפי של הסברה ומודעות. אני רוצה להתחיל אותו בקטן ולהמשיך ולהתקדם. כך גם לגבי המועדון- להתחיל בקטן ולהמשיך ולהתקדם ולגדול ולהתפתח.

moran f

New member
ועל השאלה הכי חשובה לא ענית

מה תעשי אם יסתבר שלמפגש הראשון, שלא ארגנת תמלול בשבילו, יגיעו בכל זאת אנשים שצריכים תמלול? או לכל מפגש אחר שיירשמו אליו מראש רק אנשים רוצים תרגום, אבל יגיעו גם כאלו שצריכים תמלול? זה נראה לך עד כדי כך פשוט למצוא מישהו ש"רק מקליד מהר"?

המרחפת

New member
עלות תמלול כ-30-40 ש"ח לשעה

לזה צריך לרוב להוסיף נסיעות. מכירה כמה.

אין פה שום ויכוח,

כשיש מפגש של חרשים וכבדי שמיעה, חייבים תמלול ככה כולם יכולים להבין שווה בשווה.

למעלה