שרשור שאלות

שבת שלום

איפה אני יכולה למצוא חנות שמוכרת פוסטרים של פינק פלויד
(אם אני יכולה למצוא כזאת כמובן...)

שלום מישהו יכול להגיד לי את השמות

של הסרטים של פינק פלויד..יש לי את הדה וול..נראה לי שיש עוד אחד פומפיי יכול להיות??.. תודה

../images/Emo26.gif

בעיקרון, פינק פלויד עשו סרט אחד עם עלילה: The Wall. שאר הסרטים הינם הקלטות של הופעות חיות. בין סרטים אלו ניתן למצוא את Pink FLoyd Live at Pompeii, משנת 1971, שמתעד את פינק פלויד מבצעים שירים מSOS ועד לMeddle, כולל Echoes הנפלא. לא מזמן יצאה גירסת הDirector's Cut לסרט הזה, בו מצורפים גם ראיונות עם חברי הלהקה. סרט נוסף הוא הDark Side of the Moon, ש"מגולל את קורותיהם" של חברי הלהקה בזמן הקלטת אלבום הפלאים.

ציף../images/Emo26.gif

ממש הייתי מופתע שאין את התשובה הזאת בשאלות הנפוצות. בשביל מה לעזאזל הקמנו אותו אם אין תשובה לשאלה כה אלמנטרית? אני דורש את הכנסת התשובה לשם
.

ת'צודק, אבל

כשהצעתי קטגוריות ל-FAQ, ביניהן "פילמוגרפיה", אף אחד לא הצביע. לכן החלטתי על דעת עצמי שהביוגרפיה תהיה החלק הבא. (היו כמה מתנדבים לכתיבת ביוגרפיות של חברי הלהקה. רק עדן העביר טיוטה עד עכשיו. מהאחרים לא שמעתי). ולכן הקטגוריה של "פילמוגרפיה" אינה שלמה. האם יש מתנדבים לכתוב על מי מהסרטים/קליפים של הפלויד? די בשם, תאריך, ותאור כללי, ו/או פירוט הקטעים השונים (כדוגמא, בפומפיי), כאשר זה רלבנטי אפשר אפילו לשרשר את זה לכאן, ואני אעלה. פינוקיו, אתה יכול להתחיל בעצמך - פומפיי, לדוגמא.

NIR Y

New member
אממ באינטרנט יש

לא רק של פינקפלויד אבל יש גם קישור

תלוי למה הכוונה ב"תיעודי"

מבחינות רבות, גם "פומפיי" וגם ה-DVD של DSOTM הם סרטים תיעודיים - כי הם מתעדים את הלהקה בתקופה מסויימת שלה. אם הכוונה להסטוריה של הלהקה, יש כמה תכניות טלוויזיה שהוכנו עליה, שידועות לי (לפחות מהשנים האחרונות): בשנת 1994(?) הכין ה-BBC תכנית תעודה על הפלויד, במסגרת תכניות Omnibus (תכנית תרבות). לא ראיתי אותה. היא לא יצאה בוידאו או DVD, למיטב ידיעתי. אותה מסגרת, של Omnibus, הכינה בשנת 2001 תכנית על סיד בארט וסיפורו. זו התכנית ששודרה בארץ בשנה שעברה. היא יצאה גם ב-DVD. גרסה קצת שונה של אותה התכנית שודרה בארה"ב, ב-VH1. הם לקחו את התכנית של "אומניבוס", השמיטו כמה קטעים, והוסיפו חלק נרחב על הפלויד בסוף שנות הששים ותחילת שנות השבעים. ההבדלים בין התכניות נבעו מההבדל בין שני הקהלים - האמריקאי והבריטי: הבריטים מכירים את הסיפור של בארט, בגדול, בעוד האמריקאים לא. במידה מסויימת, התכנית האמריקאית טובה יותר מהמקור - אבל תלוי איך מסתכלים על זה. הפלויד הוזכרו מן הסתם גם בתכניות מוסיקה רבות מספור בטלוויזיה, שתיעדו את שנות השישים והשבעים. אני זוכרת במיוחד את Dancing in the Street - סדרה על תולדות הפופ ששודרה גם בארץ בשנים האחרונות, והופקה באמצע שנות התשעים. אם מסתכלים על תכניות תיעודיות ברדיו, הידועה שבהן היא תכנית ב-5 חלקים (או ששה, שכחתי) שהופקה ע"י "רדיו קפיטול" בשנת 1976. התכנית סקרה את תולדות הלהקה עד אז. זו היתה סקירה רחבה ומעמיקה של תולדות הלהקה ושל יצירתה, יחסית לסיקור באותה תקופה, וכללה ראיונות מקיפים עם כל חברי הלהקה. ניתן לשמוע אותה ברשת (באופן חוקי) אם כי הסאונד של ההקלטה גרוע מאוד (זוהי הקלטה מהרדיו). ב-Brain Damage יש גם את התמליל (בתפריט הראשי, בחרו ב-interviews ואז בחרו PF Band interviews. זה בתחתית העמוד) . שווה האזנה/קריאה, כל עוד זוכרים שכך הם רצו להציג את עצמם בנקודה זו בזמן.

idobarnea

New member
../images/Emo35.gifשאלה../images/Emo35.gif

האם גילמור ובי.בי. קינג הקליטו ביחד אלבום? ומזה wild jokers? מצאתי משהו של גילמור עם טאונסנד.

תשובות קצרות

1. גילמור הופיע באלבום "דואטים" של בי בי קינג. 2. Jokers Wild היה שם הלהקה שגילמור ניגן בה לפני שהצטרף לפלויד. 3. גילמור ניגן בהופעת צדקה יחד עם טאונסנד ולהקת הליווי שלו, מתישהו בשנות השמונים. אני לא זוכרת את הפרטים במדוייק.

brotos

New member
2 שאלות

1. יש פה faq? 2. המאמר על the piper at the gats of dawn לא עולה לי. הוא קיים בכלל?

2 תשובות

1. יש FAQ. כרגע הוא מכיל דיסקוגרפיה, ותשובות על כמה שאלות נפוצות. כאשר אנשים יתעוררו, נוסיף גם ביוגרפיה, פילמוגרפיה ועוד. 2. טרם סיימתי לערוך את המאמר, ולכן הוא עוד לא הועלה בשלמותו, למרות שהכותרת כבר ישנה. אני מקווה הערב לסיים אותו.

Pitudi

New member
שאלה סופר דופר חשובה.

פעם הועלה לדיון השאלה מה הקשר בין השיר הראשון של הפלויד בכל הזמנים (ההתחלה שבה שומעים את המפיק קורא שמות של כוכבים) לבין החלק האחרון בדיסק האולפן האחרון שלהם (הסוף של the division bell שמישהו אומר שמה צ'רלי או משהו כזה.). הייתה את השאלה הזאת פעם כאן בפורום אבל לא הצלחתי לעקוב ואיבדתי כבר את המקום ששם היתה את השאלה. אז מישהו יכול לענות לי בבקשה? תודה רבה !! :)

התשובה פשוטה

המילים הראשונות בשיר הראשון של האלבום הראשון - Astronomy Domine - נאמרות ע"י פיטר ג'נר, שהיה מנהל הפלויד באותה תקופה. המילים האחרונות באלבום האולפן האחרון שלהם - הסוף של The Division Bell - נאמרות ע"י סטיב או'רורק, שהיה המנהל של הפלויד בין השנים 1968-2003.

theman5000

New member
צריך עזרה

בארץ, באיזה חברת תקליטים יצא הדיסק dark side of the moon ב NMC ?

כיום, הליקון

נדמה לי שהליקון היתה פעם הד ארצי, דהיינו, CBS. אבל יכול מאוד להיות שאני טועה....

idobarnea

New member
עזרה בנוגע לthe wall

ברקע של ארבעת השירים הראשונים של הדיסק השני יש ברקע כל הזמן דיבורים של משהו שנשמע לי כמו בתכנית טלוויזיה או משהו כזה. מה זה? ואיך זה מתחבר לעלילה?

למעלה