של השקפה......

טאש

New member
../images/Emo35.gifשל השקפה......../images/Emo98.gif

האם חשוב לשים לתינוקות משקפי שמש בטיולי הקיץ? אם כן - איזה משקָפֶמֶש מומלצות? איך יודעים שהעדשה טובה ולא מזיקה לראיה?

shirka

New member
הי נטלי,

אני עדין לא נתקלתי במשקפי שמש עם עדשה טובה. המשקפים אמנם כהות אבל זה דווקא מה שעלול להזיק לעיניים של הפיצקאלך כי הם פחות מסונוורים ויכולים ביתר קלות להסתכל לכיון השמש... לדעתי יותר מזיק ממועיל.

גם אותי זה ממש מפחיד

כאשר העדשה כהה האישון חושב שחשוך ונפתח. אם העדשה לא מסננת טוב כל הקרינה חודרת הישר פנימה וזה ממש מסוכן

רות1974

New member
לבעלי עיניים בהירות ישנה רגישות רבה

יותר לשמש, כך שבהחלט מומלץ להרכיב משקפי שמש. אם תרכשי משקפי שמש פושטיים וזולים (פשוט תבחרי מסגרת יפה בעינניך שמתאימה לנדבי ולגודל הפנים שלו) את יכולה לגשת לחנות אופטיקה ולעשות בדיקה לעדשות. מקסימום תחליפי את העדשות לעדשות מטיב מעולה, שמסננות היטב את כל הקרניים המזיקות. זה לא יקר. אפשרות שניה - לרכוש מלכתחילה משקפי שמש טובים אצל חנות אופטיקה. יש להם דגמים לתינוקות וילדים. הכי חשוב - לא לשכוח תמונה.

טוטי30

New member
חשוב שלא תהיה להם שמש ישירה לעיניים

ואת זה אפשר להשיג גם על ידי כובע מצחיה ושמשיה. לא הייתי סומכת על משקפי שמש כמוצא ראשון להגנה. ואם כבר אז רצוי מסגרת מפלסטיק גמיש, ועדשות איכותיות ומסננות היטב. שמש ישירה בעיניים לא נעימה להם ועלולה לגרום לנזקים בלתי הפיכים.
שימו כובע - על הראש

למעלה