שאלתית

jaklinm

New member
../images/Emo35.gifשאלתית

למה מעדיפים לתת לנחש עכברים מתים לפחות ככה הבנתי שמעדיפים אם שהוא צעיר הוא אוכל ולדות חיים -למה לא להמשיך בזה?

salingre

New member
יש כמה סיבות

1. כאשר הנחש גודל הוא צורך טרף גדול יותר (לא אצל כל הנחשים אבל אצל רוב הנחשים של אנשי הפורום) ולדה לא יכולה לנשוך, עכבר כבר כן וחולדה יותר ...לפעמים זה מסוכן! 2. כאשר מגרילים נחש לטרף מומת\ מופשר הנחש הופך פחות אגרסיבי בעתיד.. 3. (לפחות אצלי) יותר קל לשים בפריזר מאשר לטפל הם כל יום.

Haroman1

New member
זה לא נכון לכול המיקרים....

הרבה אנשים מביאים מתים כשהנחשים בוגרים אבל אםנותנים חיים יש בהם יותר סיביים תזונתיים וזה הכלל יהיה יותר בריא כמו שאם תביאו צרצרים ללטאה גם לא בטוח שהיא תזהה את הטרף אלה אם כן מרגילים אותה וגם ברגע שצרצר מת הוא מעבד כול הדברים הבריאים אצלו ואז הצרצר לא שווה כלום..אולי זה אחרת אצל עכברים לא יודע...תתקנו אותי אם אני טועה..

salingre

New member
תשובה

השאלה שלו הייתה "למה אנשים מאכילים בטרף מת" אני כתבתי לו למה אנשים מאכילים בטרף מומת לא היסברתי לו למה אנשים מאכילים בטרף חי.. וד"א.. אם אתה הורג את טרף במקום וישר נותן אותו לנחש אז ההרכב התזונתי שלו לא משתנה

למה בטרף חי יש יותר סיבים תזונתיים?

מי אמר שטרף חי זה בריא יותר? מיליוני נחשים מואכלים בטרף מופשר במשך שנים ללא שום תוצאות שליליות. דווקא הסיכוי למעבר של טפילי מעיים מהטרף לטורף הוא גדול יותר מכיוון שהקפאה הורגת את רוב הטפילים החד תאיים.

jaklinm

New member
כן -אבל..

אני מודעת לכך שטרף חי יכול לגרום נזק לנחש אבל אם רוצים לגדל נחש בתנאים של כמה שיותר טבעי לא עדיף להרגיל אותם לטרף חי-הרי זה פעולה טיבעית של נחש ניתן פשוט לפקח בשעת האכלה כדי לוודא שהחולדה לא מזיקה לנחש-לא? בנוגע לסעיף 2 האם זה עובדתי ??

גם כשמפקחים זה לא מחסן בפני פציעות

כשנחש חונק או קופץ על טרף אין לך דרך למנוע מהטרף לתקוף אותו. מה שאת כן יכולה לעשות זה לדאוג להוציא את הטרף במקרה והנחש לא מראה עניין או שהטרף מתחיל להראות יותר מדי "עניין" בנחש. בנוגע לסעיף מספר 2 אני לא בטוח כמה זה אקטואלי, אולי יש נחשים שזה מחליש את התגובת אכילה אצלם והם לא קופצים על כל דבר שזז בטרריום אלא ניגשים בסבלנות לאכול אותו. דרך אגב, נחשים לא צריך להרגיל לטרף חי, זה טבעי אצלם מרגע הבקיעה\השרצה רק שיש נחשים שהתרגלו לאכול טרף מת והם צריכים קצת אימונים.

naja

New member
בקשר לסעיף 2-אני לא חושב שזה נכון.

אני מכיר את התאוריה הזו שטוענת שנחש שאוכל טרף מת יהיה פחות אגרסיבי, אבל מהנסיון שלי זה לא נכון. הרבה פעמים הכונה היא שתגובות האכילה("התקיפה" של הטרף) הופכות למתונות יותר כאשר מאכילים בטרף מת. אני לא הבחנתי עד היום באיזשהו שוני. רוב הנחשים שלי נכנסים ל"כוננות" ברגע שהם מריחים אוכל בחדר ומסתערים מיד על כל מה שנכנס אליהם לטרריום, גם אם שנים הם ניזונים מטרף מת.

naja

New member
אצלי זה עניין של נוחות.

כשמאכילים כמה נחשים ביחד, הרבה יותר קל לתת טרף מת מאשר לנסות להשגיח על הנחשים עד שהם יתפסו את הטרף החי, שבנתיים גם טורח להסריח את כל האקוריום. ולדות אינן מזיקות ולכן לא חשוב אם הן מתות או חיות, למרות שבד"כ לנחשים צעירים רצוי לתת טרף חי כדי לעודד אכילה.

לתת ולדות חיות זה רצוי כשהנחש מסרב

לקבל טרף מת בפי שקורה לעיתים קרובות עם נחשים שרק בקעו\הושרצו. מעבר לכך אני לא רואה צורך בזה. אני מאכיל הרבה פעמים בולדות חיות באמת בגלל שהן לא מזיקות ולא תמיד יש לי בפריזר. גם כאלו שיוצאות מהפריזר צריכות להאכל מיד אחרת הן מסריחות מהר מאוד.

Haroman1

New member
אבל..

אבל אני דיברתי על צרצרים וחרקים (אולי גם בעכברים זה ככה)אם אתה תיתן ללטאה או טרנטולה או לא משנה מה..תיתן לה נגיד צרצרים מתים או תיקנים או תולעים או כול דבר אחר אבל אני כימעט בטוח שעדיף ורצוי להביא חי גם צרצרים (בלי שום קשר למה דיברנו)צרצרים חיים אם מביאים ללטאה נגיד או משהוא אחר זה גם היתעמלות בישבילה אה ויש לי שאלה לאופרדית יכולה ליקפוץ ממיטה?

למעלה