שאלה

hadash

New member
../images/Emo35.gifשאלה../images/Emo35.gif

שלום לחברי הפורום, מישהי בעבודה שלי ביקשה שאברר לה מה המשמעות של תליון של הפאנג שוואי, כמו זה של המטבעות אבל לא- אין לי תמונה אז אתאר אותו: חוטים אדומים מעויין אדום עליו מודבקת מסיכה בצבעי תכלת/לבן/שחור/אדום למעלה ולמטה (ביחס למעויין עם המסיכה) יש "קשרים" של החוטים האדומים שיוצרים צורות יפות... הבטחתי לעזור לה לברר כי היא חוששת שזה אולי משהו רע... אמרתי לה שלא נראה לי שיש לפאנג שוואי מעין קמע למזל רע (אני צודקת?) ובטח זה משהו להצלחה... מחכה לתשובה... תודה מראש הדס

yoavfs

New member
king crimason

למיליארד סינים יש מליון קמעות המחוברות למסורת שלהם. המשפט סיום שלך מאוד נכון. החליפי את המילה knowledge בקמעות, ותקבלי את אותה המשמעות. הקמעות הסינים מחוברים לעם הסיני ולמסורת שלהם. אין אנו מבינים מה אנו תולים על הקיר בהרבה מקרים. מעולם לא ניתלתי בקמע כפי שאת מתארת, ואני מניח שזה עוד יקרה לי בעתיד. עקרונית, אם לאדם לא טוב עם קמע כזו או אחר, שלא יעשה בה שימוש. מה יותר טוב מאשר דברים טובים אשר האדם מצוי בקירבתו? זה לא תליון של פנג-שואי, אלא תליון מהמסורת הסינית. פנג-שואי אינו עוסק בקמעות, והמגמה היום בעולם היא לחזור אל המקורות של הפנג-שואי האותנטי ולהשתמש בתיקונים על בסיס של שינוי המאזן האנרגטי במקום שרוצים לנסות לעשות תיקון. ה"בעיה" של הפנג-שואי זה שהוא עבר למערב בצורה קלילה, באמצעות קמעות וסימבולים, ולזה קוראים "מגבעת-שחורה" ו"פופ-פנג-שואי". גם סימבולים מהמסורת היהודית אינם קשורים ישירות אל היהדות.

משמעות נמצאת בכל דבר

אם היא לא ברורה לנו, היא לא שייכת לעולמינו ו"הסבר" על משמעות הוא כמו להסביר טעמו של מאכל נפלא/רע, רגע מדהים שהתרחש עבור מישהו ועוד. אם אני לא יודעת מה המשמעות של משהו, לגבי, לעולם לא אכניס אותו לביתי כי הוא "זר" לעולמי. זה שבאיזה מקום בעולם או מישהו אמר שזה מועיל למשהוא, לא אומר שאני אמורה לשים את זה בביתי. חוטים אדומים יש בכל דבר שנמצא (כמעט) בסין... אם היא חוששת, זה הסימן הברור שאומר לא לתלות אותו בבית אפילו אם זה "משהו טוב" בסינית... אני לא מאמינה בקמע "למזל טוב" וכך גם לא ב"מזל רע"...

למעלה