שאלה

The LOL Girl

New member
../images/Emo35.gif שאלה ../images/Emo35.gif

שמעו, לפני כמה ימים, בא אלינו לבית ספר, נציג של אנקורי, בנוגע לקורס. אני עכשיו בי"א. ואני שוקלת לעשות פסיכו'. יש לי מספר שאלות, ואני נורא אשמח אם יזכו למענה
האם הקורס שאנקורי מציע, הוא טוב? איך הוא לעומת אחרים?
האם מחירי הקורסים באופן כללי באמת נעים בין 4000 ל 6000 ש"ח ?
האם מחיר של 1000 ש"ח הוא מחיר בסדר עבור הקורס (כמובן שעושים את הקורס בבית ספר, ככה שזה זול הרבה יותר) ?
האם באמת למידה בקבוצות של כ 25 איש, מועילה ?
אתם יודעים כמה שעות זה הקורס ? (שכחתי לשאול)
האם זה נכון, שמי שעושה 4 יחידות מתמטיקה, ציון מצרף שלו מתחיל מ 670 ?
אם לקחתם קורס של אנקורי, וכבר עשיתם פסיכו', כמה קיבלתם ? תודה לעונים

qet1

New member
יש לי תשובה רק לשאלה אחת

האם זה נכון, שמי שעושה 4 יחידות מתמטיקה, ציון מצרף שלו מתחיל מ 670 ? ממש ממש לא, מאיפה הרעיון הזה? מי שלמשל עושה 4 יחידות מתמטיקה, 4 יחידות אנגלית ו 2 יחידות לשון והבעה ומקבל בשלושת המקצועות האלה 55 ציון המצרף שלו הוא 269 , "קצת" פחות מ 670 .... לעומת זאת מי שלומד אותם יחידות ומקבל בשלושת המקצועות האלה 90 ציון המצרף שלו הוא 584 , עדיין "קצת" פחות מ 670. עכשיו כשאני קורא שוב את השאלה אז אני חושב שאולי בעצם הכוונה לציון מקסימלי 670 , ולא מינמלי ? אז גם זה לא נכון. מי שלומד 5 יחידות אנגלית, 4 יחידות מתמטיקה ו 2 יחידות לשון והבעה ומקבל 100 בשלושת המקצועות האלה ציון המצרף שלו הוא 717 .

qet1

New member
שכחתי להוסיף

שאני מצטרף לכל השאלות האחרות....

The LOL Girl

New member
היי. כשרשמתי

"ציון מצרף שלו מתחיל מ 670" כמובן התכוונתי, שזה הציון המקסימלי, ומכאן ניתן רק לרדת. אם התשובה שנתת לי נכונה ומדיוקת, אנקורי משקרים ועל ידי השקרים מוכרים ומפרסמים את העצמם!!! בעיני זה יהיה ראוי לנזיפה טלפונית קשה מחר על הבוקר!
תודה על התגובה

qet1

New member
הנתונים שרשמתי לקוחים מהטכניון

בכתובת הזו: http://www.technion.ac.il/admissions/calc/calc_set.html ניתן לחשב, ממוצא בגרות, מצרף וסכם לקבלה לטכניון. יכול להיות שהחישוב של המצרף שונה בין אוניברסיטאות שונות ולכן יש אוניברסיטה כלשהי שבה המקסימלי ב 4 יח"ל מתמטיקה הוא 670 ???

איזה קטע..

אם תשימו 100 בשלושת המקצועות ובכולם 5 יח"ל, עדיין לא תקבלו 800 במצרף..

qet1

New member
זה הרי כל העניין

האוניברסיטאות לא סומכות על הבגרויות, המצרף זה דבר שנכפה עליהן! לכן הם לא עשו את המצרף הוגן ולכן ל ~ 80% מהאנשים יש פסיכומטרי יותר טוב מהמצרף

מקבלים 800

אם נכנסים לקישור הבא : http://bgu4u.bgu.ac.il/html/average_calc/ מגיעים למחשבוני ממוצעים (סכם ומצרף) של אוניברסיטת בן גוריון. אם מזינים 100 באנגלית מתמטיקה והבעה (עם מספר היחידות המקסימלי) דווקא כן מקבלים 800!!!

לגבי המחירים

קורס "רגיל" אכן עולה בסביבות ה4000+ אבל שימי לב שהקורס לבתי הספר מדולל הרבה יותר מהקורס הרגיל. אין תשובה מוחלטת אם כדאי או לא כדאי לעשות. לפי דעתי זה שווה ומאוד חשוב לעשות. אמנם הקורס לא ממש מועיל כמו שלמידה בקורס רציני עם אנשים בוגרים יותר מתלמידי תיכון יכולה להועיל, אבל זה נותן לך מושג מה זה הפסיכומטרי ונותן לך את הכלים ללמוד לבחינה הבאה לבד (אם תצטרכי). הכל בהנחה ש 1000 שקל זה לא יותר מדי כסף בשביל ההורים שלך...

The LOL Girl

New member
שמע,

ההורים שלי יעדיפו לשלם עכשיו 1000 ש"ח מאשר שבעוד שלוש ארבע שנים אני אשלם כפול 5 על זה. אמרת שלעשות קורס מאוחר יותר, עם אנשים בוגרים יכול להיות מועיל יותר. אתה יכול בבקשה להסביר טיפה את כוונתך? במה מתבטא השוני?

זו לא בדיוק הנקודה

אם לומדים איתך אנשים רצינים או לא. ההבדל העיקרי שהקורס לבתי ספר הוא קורס עם הרבה פחות שעות מהקורס הרגיל.

sohodf

New member
עשיתי קורס באנקורי...

בבאמצע י"ב. זה לא היה דרך הבי"ס, ושילמתי 3 וחצי אלף שקל עליו. היה קורס מצוין, ודיי נהניתי. מדריכים מצוינים, ותמיכה מצויינת. עכשיו אנקורי פותחים קורס גם בבי"ס שלי, לי"אניקים, ויעביר אותו מדיך שלימד קורס במקביל לשלי, כלומר אותו מדריך שהעביר את הקורס שעלה פי 3 וחצי מזה של הבי"ס. בקיצור, בסוף זה הכל פונקציה של כמה את מוכנה להשקיע, ואם תעשי את המקסימום, התוצאות יבואו בהתאם.

למעלה