שאלה שאלתית...

לירונר

New member
../images/Emo35.gif שאלה שאלתית...

בזמן שעיינתי לי בחביבות בין דפי שבועון מפורסם, נתקלתי באחד ממדורי הרכילות בהודעה הבאה: "שרה ג'סיקה פרקר והזמרת ג'ול דפקו חיוכים מקיר אל קיר ושוחחו ארוכות מאחורי הקלעים של נשף הצדקה שנערך במנהטן, שכל הכנסותיו (1.1 מליון דולר, ושימו
למשפט הבא) נתרמו לטובת האגודה לבריאות של גברים הומוסקסואליים " מישהו שמע על אגודה כזו
מה התפקידים שלה
מה מיוחד בבריאות של הומוסקסואליים מאשר בבריאות של אוכלוסייה אחרת

LoKKo

New member
אין שומדבר מיוחד...

זה רק השם שלהם לאגודה, רק שאצלם זה כניראה גם כולל סל בריאות שכולל בתוכו אספקה שנתית של K.Y או של I.D (לפי בחירתכם...) וכן, חבילה של קונדומים

neshamma

New member
רק שניה, רק שניה....

אין לי מושג מי זאת האגודה הזאת, מאיפה היא באה ולאן היא הולכת הייתי בטוח שאתה המנהל פה, ואתה זה שיודע הכל (קיבלת תעודה על זה - לא?!?!)
אבל דבר אחד אני יודע זה די ברור שהבריאות שלנו יותר חשובה מהבריאות של כלל האוכלוסיה, זה בגלל סיבה אחת ויחידה זה בגלל שאנחנו כולנו נשמות טהורות - דדדאאאא

לירונר

New member
אתם נשמות טהורות...

אני המנהל
הבעייה שלי עם השם הזה היא שכביכול זה נראה שאם האגודה הזו לא תדאג לבריאות של ההומואים אז אף אחד (גם לא הם) יעשו את זה. מאוד מוזר לי, זה נראה כאילו הם חסרי אחריות ומשמעת בריאותית וצריכים לדאוג להם כמו לילדים קטנים שלא מבינים כלום מהחיים שלהם... הבריאות חשובה מאוד לכולם, וההפרדה הזו מאוד מוזרה לי...

neshamma

New member
והפעם ברצינות

אנחנו בתור הומואים, חשוב לנו שתמיד יתיחסו אלינו כבני אדם ולא יתיחסו אלינו אחרת בגלל האופי השונה בו אנו מקימים יחסי מין (והכוונה לזיונים
) נלחמנו על כך הרבה זמן ולצערי אנחנו עדיין צריכים להלחם זה ממש לא בסדר שהשם של האגודה הוא ''... בריאותם של גברים הומוסקסואליים'' כי כאן בעצם אנחנו יוצרים שוב הבדלה, אני לא חושב שיש מחלה כזאת או אחרת שמזוהה עם הומואים !!! אם כבר הם רוצים להלחם במחלות, אז כבר להלחם לטובת כל האוכלוסיה סטריטים, הומואים, אתיופים , כושים.... טוב נו.... גם לסביות (אויייי, בבקשה לא לתקוף - זה בדיחה צינית
) לירוני, איפה קראת על האגודה הזאת?

לירונר

New member
נתקלתי בשם בריכלולון שרשמתי...

זה נכתב באחד העמודים של "פנאי פלוס" ומי אמר שזה השם של האגודה שלהם
זה לא מזכיר בכלל אגודה או משהו בסגנון, כי זה מופנה ישירות לבריאות. וזה גם לא נשמע כמו הוועד למלחמה באיידס כי את זה כבר יש בארה"ב וקוראים לו הוועד למלחמה באיידס (רק שבאנגלית
)

Guy K

New member
אני לא יודע לגבי שרה וג'ול

ולמה הן דפקו חיוכים זו לזו... אבל אני יכול להגיד לך שיש לא מעט ארגוני בריאות לגברים הומוסקסואלים. ולמה זה? כי גברים הומוסקסואלים הם קבוצת סיכון ענקית למחלות מין. לסביות באופן כללי די מוגנות בנושא הזה ואצל סטרייטים זה קיים בכמויות ענק, אבל בשנים האחרונות האחוזים של נדבקים במחלות מין אצל הומואים חזרו לעלות. ולא רק זה אלא אפילו גילו שאפשר להידבק באיידס פעם שנייה ושלישית, מה שאומר שגם אם יש לך איידס אתה לא יכול להרשות לעצמך לשגב בלי קונדום, כי אם תידבק בשנית המחלה תהיה הרבה הרבה יותר קטלנית ומסוכנת. אז כאן יש רשימה של ארגוני בריאות לגברים הומוסקסואלים. אם תרצו קצת יותר פרטים נדמה ליאפילו שיש בקישורי הפורום כמה ארגונים כאלו (ואפשר להוסיף עוד ועוד)...אגב, כאן בארב מה"ב גילו שמחלות מין עוברות בעיקר בקרב הומואים בני מיעוטים, מה שנקרא היספנים ושחורים. העניין הוא שהם לא מקבלים את אותו החינוך שמקבלים הלבנים והתוצאות של זה נראות בשטח. מה שאומר: חשוב חשוב חשוב לדבר על הנושא הזה, כדי לחנך חבר'ה צעירים להיזהר בסקס. סקס זה אחלא דבר אבל לצערנו אפשר למות מזה.

neshamma

New member
יש לי המון מה לאמר.....

גיא, יש לי המון מה לאמר.... 1) נכון שאחוזי הנדבקים בנגיף האיידס חזרו לעלות בקרב ההומוסקסואליים, אבל זה כחלק מכלל האוכלוסיה, גם אצל הסטרייטים עלו האחוזים וזה בגלל שאנחנו מקיימים יותר יחסי מין (בדוק עם מינה צמח) יחד עם זה אני לא חושב שזה עדיין מצריך לפתוח קהילה מיוחדת שנקראת ''בריאותם של גברים הומואים'' 2) פעילות כזאת אמורה להיות כוללנית לכלל האוכלוסיה ואם רוצים לדאוג לקבוצה מסוימת, אז ראבק, לא לקרא לזה ככה, יש לדוגמא את ''בלה דואגת'' שעושה את אותה פעילות ולא קוראים לה בשם שנשמע כאילו להומואים יש מחלות משלהם 3) מסקס לא מתים !!! מסקס נהנים!!! מתים מנגיף האיידס שחודר לגוף מתי שלא מבצעים מין מוגן נכון שזה אולי נשמע קטנוני, אבל זה ממש לא נכון שמתים מסקס ולאוו דווקא איידס, אפשר למות גם ממחלות מין אחרות 4) אחוזי ההידבקות בנגיף עלה בקרב ההיספנים והשחורים, לא בגלל שהם שחורים והיספנים, אלא בגלל שבמקומות האלו מצב הכלכלי קשה - וזה הקשר. כי איך שכתבת זה נשמע לגמרי אחרת, זה נשמע גזעני חוץ מיזה גיא, מה המצב איתך?
''נשמה''

Guy K

New member
טועה לחלוטין ../images/Emo6.gif

בוא נלך על הסעיפים: 1) האחוזים דווקא לא עלו בקרב כל האוכלוסיה. לקראת אמצע-סוף שנות התשעים היסטריית האיידס הייתה בעיצומה, אנשים נזהרו מאוד ואחוזי ההידבקות באיידס ירדו. בשנתיים שלוש האחרונות עם כל התרופות והקוקטיילים נוצרה אווירה שאיידס זה לא משהו מסוכן כמו שחשבו קודם, ורבים התחילו לקיים יחסי מין לא מוגנים, מה שגרם לעלייה חוזרת באחוזי הנדבקים. והאחוזים האלו גבוהים במיוחד בקרב ההומואים. בדוק מספרית, ומינה צמח יכולה למחות כמה שתרצה (אגב, אני יכול להביא קישורים רלבנטיים אם אתם רוצים). 2) פעילות כוללנית לגבי כל האוכלוסיה היא אולי דבר נחמד מבחינה חברתית אבל לא יעילה. לכן יש מיני קמפיינים ספציפים. קבוצה אחת שהקמפיין פונה אליה, למשל, היא נשים שחורות, שגם הן נדבקות בכמויות מבהילות. הקמפיינים שלהם מציגים נשים שחורות שנדבקו באיידס ופונה אליהן ישירות. אותו דבר לגבי הומואים, ואותו דבר לגבי בני נוער. אגב, "בלה" מ בלה דואגת זה ראשי תיבות ל"בי, לסביות, הומואים". הכי ספציפי שיש. 3) מסקס בהחלט מתים. זה שמה שהורג זה לא האקט עצמו אלא מה שקורה במהלכו לא אומר שמסקס לא מתים. מסקס מתים. מסקס מקבלים מחלות שונות ומשונות וגם - מסקס נהנים. לכן צריך אחריות ובגרות כדי להנות מסקס ולא למות ממנו. הגישה של "מסקס נהנים" ו"מאיידס מתים" יוצרת הפרדה בין שני הדברים, הפרדה שלא קיימת במציאות. כשמזדיינים - אפשר לקבל איידס. איידס הורג. זה מחובר אחד לשני וחבל להפריד בין השניים, כי זה לא מדוייק. 4) גזעני אני לא, וגם לא המחקרים. הם מחקרים שמחלקים את הנדבקים באיידס לקבוצות אתניות כדי לגלות איפה האיידס מכה חזק במיוחד, והם חשובים כדי לדעת לאן להפנות את המשאבים בקמפיינים נגד המחלה. חוצמיזה שלהגיד "במקומות האלה המצב הכלכלי קשה" זה בדיוק אותה גזענות כמו להגיד "שחורים והיספניים נדבקים יותר באיידס"... שתיהן הכללות. אני אמרתי שהם נדבקים באיידס ואתה אמרת שהם עניים אבל שנינו הכללנו. כמובן שיש היספניים ושחורים שחיים טוב ולא נדבקים, אבל האחוזים של אלו שלא הם גבוהים. ומה נשמע.......?
הכל בסדר מקווה שלא ביעסתי אותך עם ה"שטיפה"... אבל הנושא הזה הוא מספיק חשוב כדי שאני אנסה לדחוף אותו שוב ושוב ואנסה להראות לאנשים כאן שאיידס, זו מחלה שהורגת. ושלא נדע מצרות. נשיקות גיא

neshamma

New member
חמוד שלי

אתה צודק אבל איבדנו אחד את השני נעשה את זה שוב במספרים.... 1) הנושא הוא לא אם עלו אחוזי הנשאים בקרב האוכלוסיה בכלל וההומואים בפרט, אלא שעלית הנשאים בקרב ההומואים לא מצריכה לקרא לאגודה מסוימת בצורה כזו שהשם שלה ירמוז בדיוק את ההפך ''אגודה הדואגת לבריאות הומוסקסואלים'' כולנו הבנו את המטרה שהיא דואגת לבריאות, אבל זה נשמע כאילו יש מחלות רק להומואים ועל זה אני מתכוון 2) על זה אני מדבר שבלה דואגת זה הצד החיובי (תרתי) משמע ל''מחלות של הומואים'' זה כמו השנוי שהיה בקופות החולים - מ''מכבי - קופת חולים'' ל''מכבי - שרותי בריאות'' 3) שוב, אני לא אחזור, (בעצם כן) מסקס לא מתים. מתים מחוסר אחריות. למרות שאני מקבל את הדיעה שלך 4) חמוד שלי, נכון ששניהם הכללות, אבל אחת מהן מקורה בגיזענות כשאתה מבצע חתך אוכלוסיה, אתה לא יכול לחלק לך אותו לפי צבע עור או עם, כי זה לא בדיוק אמין אתה מבצע חתך אוכלוסיה במובן של מצב כלכלי (בין היתר) אחרי הכל צבע עור לא רומז על כלום..... גיא, אני מסכים איתך שאיידס זה נושא חשוב ומפחיד וחשוב לקדם לקדם אותו וניראה לך שביעסת אותי....
נשיקות ''נשמה''

אני מוחה!

מינה צמח פישלה בגדול במדגם של ערוץ 2. אני לא סומך עליה יותר. רק על יעקב אילון. חוצמיזה אני מסכים עם נשמה. סורי גיא.

לירונר

New member
אבל, אבל אבל...

המדגם של הערוץ הראשון היה הכי קרוב לתוצאות האמת

o O Y O o

New member
שטיות../images/Emo70.gif

אני יודע שאני חוטא חטא שלא יסלח.. אבל יונית לוי כוסית
הייתי עושה לה טובה (נגיד.. כוס קפה.. או מביא לה פחית דיאט קולה..
)

מממ...לפי מה שקראתי....

לפני איזה חודש, קראתי איזשהי כתבה, על איידס, ודווקא שהסטראוטיפ שהודבק להומואים, שמביניהם יש הרבה יותר נשאי איידס, בכלל לא נכון,והתוצאות גע עומדות על שווה בשווה, ולאו דווקא יש יותר הומואים נשאים.

LoKKo

New member
כן, ולהלן שיעור בבילוגיה -

אז, כן ניתן "להידבק" מאיידס פעמיים. השאלה היא איך? כמו שכולכם יודעים (או לא יודעים) נגיף האיידס, או ה - HIV הוא ו-י-ר-ו-ס ולא חיידק. מה ההבדל אתם שואלים? ובכן, חיידק נחשב כתא חי בעוד ווירוס לא(הוא נמצא שם בין המת-לחי). אני לא אתחיל להלאות אותכם למה וכמה כי אז אני כבר אתחיל לדבר על דברים שלא קשורים(מי שממש מתעקש שיפנה אליי בפרטי ואני תן לו הסבר). חשוב לציין של-א מ-ת-י-ם מנגיף האיידס עצמו אלא מהמחלות שנילוות אליו כתוצאה מהכשל החיסוני. זאת אומרת, שברגע שהמערכת החיסונית שלך כושלת לגמרי ,גם צינון יכול להרוג אותך. ובכן,(אני מתחיל להישמע כמו איזה פרןפסור
) הבעיתיות של הרפואה המודרנית עם נגיף האיידס זה שהוא בעצם מסוגל לשנות את מבנה הDNA שלו. בשונה משאר הוירוסים שכאשר הם באים במגע עם תא חי, הם מחדירים (אקטיבים לנצח, אין מה לעשות)את הDNA שלהם לתוך התא (בשונה מחיידק שמסוגל להתחלק אלפי פעמים) וכופים על התא לייצר עוד ווירוסים, ברגע שהתא מגיע לקיבולת מקסימלית של ווירוסים "מתפוצץ התא" (מה שניאר ממנו זה רק המעטפת)ומתוכו יוצאים עוד ווירוסים שגם הם פונים לחדור לתאים אחרים וכך הלאה(כאן אני חוזר לפיסקה הראשונה- חיידקים מסוגלים לשכפל את - ווירוסים לא-יחי ההבדל הקטן). נחזור לנגיף האיידס. מכיוון שהוא מסוגל לשנות את הDNA שלו, קשה מאוד לרופאים למצוא תרופה אחת שתוכל להשמיד אותו(בגלל זה גם קיים הקוקטייל). כאשר אתה כבר נשא איידס ושכבת עם נשא איידס, והנגיף שלו היגיע למערכת הדם שלך - יש לך בעצם 2 סוגים של נגיפים מסוגים שונים שמסוגלים לשנות את ה-DNA שלהם - וכמו שנאמר כאן קודם - להאיץ את תהליך הכשל החיסוני. זהו, מקווה שהצלחתי להסביר לכם פחות או יותר
אם למישהוא יש שאלות/מענות/הערות שיפנה אליי אחרי השיעור.

Happy Phantom

New member
אפשר שיעור פרטי? ../images/Emo12.gif

אז כפי שלוקו כתב
, וירוס אינו יצור חי, הוא בעצם טפיל שמשתמש בחומרים שבתא החי לסינטזה ובניית חלבונים ולשכפול ה-DNA. ומכיוון שהוא אינו יצור חי, לא ניתן "להרוג" משהו שאינו חי. מה גם שה-DNA של הוירוס עובר מוטציות בתדירות גבוהה מאוד, ככה שאי אפשר לייצר תרופה
שתהיה טובה כנגד רצף DNA מסויים.

pink it

New member
כמה תיקונים..

וירוס הוא טפיל. הוא לא גבולי בין יצור חי למשהו דומם. הוא "מכונה" שפועלת על-פי ריפלקסים. כלומר, אין לי שיקול דעת, הוא פועל על פי גירויים ומגיב עליהם. עכשיו, הוירוס הוא למעשה קפסולה שמכילה DNA או RNA (ואגב.. במקרה של האיידס- יש לו RNA ואינזים מתעתק אחרנית- revese..) בכל אופן, הווירוס נקשר לרצפטור (קולטן) מתאים ומזריק את החומר שתורשתי אל תוך התא. עכשיו- יש שתי אפשריות. האחת: החומר התורשתי "מתרכב" עם החומר הגנטי של התא (כמובן שאם זה RNA הסיפור יותר ארוך) ואז מה קורה
ובכן, שהתא מכפיל עצמו הוא משכפל הרי את ה- DNA, ויחד עם ה- DNA הוא גם משכפל את ה- DNA של הוירוס.. אפשרות שניה- הוירוס נכנס ישר לפעולה, הוא "מכריח" את התא ליצור עוד ועוד וירוסים (וזה, אגב, לא וירוסים אלא רק את החומר התורשתי של הוירוס). כאשר התא הגיע לקצה יכולת שלו הוירוסים קורעים את התא, ומשתמשים בקרום התא כקרום שלהם (וזו גם הסיבה שהגוף לא מזהה את הוירוס כאנטיגן..) ואגב.. שינוי ב- DNA נקרא מוטציה.

למעלה