טועה לחלוטין ../images/Emo6.gif
בוא נלך על הסעיפים: 1) האחוזים דווקא לא עלו בקרב כל האוכלוסיה. לקראת אמצע-סוף שנות התשעים היסטריית האיידס הייתה בעיצומה, אנשים נזהרו מאוד ואחוזי ההידבקות באיידס ירדו. בשנתיים שלוש האחרונות עם כל התרופות והקוקטיילים נוצרה אווירה שאיידס זה לא משהו מסוכן כמו שחשבו קודם, ורבים התחילו לקיים יחסי מין לא מוגנים, מה שגרם לעלייה חוזרת באחוזי הנדבקים. והאחוזים האלו גבוהים במיוחד בקרב ההומואים. בדוק מספרית, ומינה צמח יכולה למחות כמה שתרצה (אגב, אני יכול להביא קישורים רלבנטיים אם אתם רוצים). 2) פעילות כוללנית לגבי כל האוכלוסיה היא אולי דבר נחמד מבחינה חברתית אבל לא יעילה. לכן יש מיני קמפיינים ספציפים. קבוצה אחת שהקמפיין פונה אליה, למשל, היא נשים שחורות, שגם הן נדבקות בכמויות מבהילות. הקמפיינים שלהם מציגים נשים שחורות שנדבקו באיידס ופונה אליהן ישירות. אותו דבר לגבי הומואים, ואותו דבר לגבי בני נוער. אגב, "בלה" מ בלה דואגת זה ראשי תיבות ל"בי, לסביות, הומואים". הכי ספציפי שיש. 3) מסקס בהחלט מתים. זה שמה שהורג זה לא האקט עצמו אלא מה שקורה במהלכו לא אומר שמסקס לא מתים. מסקס מתים. מסקס מקבלים מחלות שונות ומשונות וגם - מסקס נהנים. לכן צריך אחריות ובגרות כדי להנות מסקס ולא למות ממנו. הגישה של "מסקס נהנים" ו"מאיידס מתים" יוצרת הפרדה בין שני הדברים, הפרדה שלא קיימת במציאות. כשמזדיינים - אפשר לקבל איידס. איידס הורג. זה מחובר אחד לשני וחבל להפריד בין השניים, כי זה לא מדוייק. 4) גזעני אני לא, וגם לא המחקרים. הם מחקרים שמחלקים את הנדבקים באיידס לקבוצות אתניות כדי לגלות איפה האיידס מכה חזק במיוחד, והם חשובים כדי לדעת לאן להפנות את המשאבים בקמפיינים נגד המחלה. חוצמיזה שלהגיד "במקומות האלה המצב הכלכלי קשה" זה בדיוק אותה גזענות כמו להגיד "שחורים והיספניים נדבקים יותר באיידס"... שתיהן הכללות. אני אמרתי שהם נדבקים באיידס ואתה אמרת שהם עניים אבל שנינו הכללנו. כמובן שיש היספניים ושחורים שחיים טוב ולא נדבקים, אבל האחוזים של אלו שלא הם גבוהים. ומה נשמע.......?
הכל בסדר מקווה שלא ביעסתי אותך עם ה"שטיפה"... אבל הנושא הזה הוא מספיק חשוב כדי שאני אנסה לדחוף אותו שוב ושוב ואנסה להראות לאנשים כאן שאיידס, זו מחלה שהורגת. ושלא נדע מצרות. נשיקות גיא