שאלה עם נשמה ...

lady D האחת

New member
../images/Emo35.gifשאלה עם נשמה ...

לרינת גבאי יש שיר שבו היא שרה: "מוסיקה היא שפת הנשמה..." (לקוח מרינת ויויו בארץ האנגלית, למי שמכירה ), וזה דיסק שירים די חרוש וקבוע אצלנו באוטו, הבת שלי שואלת אותי לאחרונה , בעקבות מילות השיר, "אמא מה זה נשמה"? היא בת 3 , אשמח לקבל את עזרתכן לשאלה שכזאת, איזו תשובה הייתן עונות לפעוט בגיל הזה? ניסיתי לענות ולא ממש הצלחתי לתת לה את התשובה המתבקשת והנכונה לגילה ובכלל. נשמה - מושג שאי אפשר שלא להתעכב ולהתעמק על תשובה.

buba300

New member
במקרה של השיר הייתי מסבירה לה

שמוסיקה היא שפת הגוף. שכאשר אנו רוקדים לצלילי המוסיקה ורוקדים כך אנו מביעים את עצמנו. לפי הריקוד = שפת גוף = נשמה. לא הייתי מתעכבת על המילה הזאת ספציפית. בהצלחה!

נשמה היא ה"סוללה" של הגוף

לא יודעת אם זה מתאים לגיל שלוש
, אבל אפשר להשתמש באנלוגיה. ה"גוף" הוא כמו מכשיר שנדרשת לו אנרגיה/סוללה על מנת לפעול. הנשמה היא האנרגיה הזאת: מכלול הרגשות, האישיות וכל מה שנותן חיות לגוף הם הנשמה. ובהקשר למוסיקה- מוסיקה מטעינה את האנרגיות של הנשמה. בקיצור, הנשמה היא זאת שמפעילה את הגוף רגשית ופיזית. ועוד יותר בקיצור, תשתדלי להעביר נושא כשהיא שואלת

hiraש

New member
אממממ אני חושבת שהייתי אומרת שהנשמה הם

הרגשות שלנו יש לנו גוף שאטפשר לראות אותו ולהרגיש אותו ויש נשמה שזה מה שאנחנו מרגישים בפנים בלב ובראש שמחה כעס הנאה חשבתי איך הייתי מסבירה לבנות שלי ונראה לי שזה היה כם תופס וגם ברור

למעלה