שאלה לגבי נענע בתנאים תל אביביים

j cap

New member
../images/Emo35.gifשאלה לגבי נענע בתנאים תל אביביים

אני גרה בדירה, ורוצה לשים עציץ עם נענע במרפסת- צד מערב, יש בה אור במשך כל שעות היום אך לא קרני שמש ישירות (מרפסת סגורה). האם כדאי ואפשרי לשים שם את הנענע או שמא היא צריכה קרני שמש של ממש...? תודה מראש למי שיודע לענות

סרינה1

New member
אני מגדלת עציץ נענע לתפארת..../images/Emo39.gif

בצד מערב, הים שכן קרוב שלי שכן אני גרה לא הרחק מחוף בת-ים ואני שמחה לדווח לך, שהנענע מאוד מאושרת לגדול בצד זה. ואם תקטפי ממנה הרבה, היא תוציא לך הרבה שלוחות, ותתרבה די מהר גם ללא עזרה שלך. אך למרות זאת אני לא מסתפקת בכך ומגדלת בנוסף הרבה יחורים של נענע מאחר ואני משתמשת בה דיי הרבה. סרינה.

j cap

New member
השאלה היא לגבי ה- ../images/Emo42.gif

האם הנענע צריכה שמש של ממש או שהיא יכולה להיות באור רגיל? (כפי שציינתי זוהי מרפסת סגורה)

רוּפֵן

New member
כן, נענע צריכה שמש, שמש, ומים...

וכמה שיותר שמש. כלל זה נכון למעשה לגבי כל הצמחים הארומטיים.. הם זקוקים לכמות נדיבה של שמש כדי לייצר את השמנים האתריים הריחניים. בשמש מלאה, לאורך היום, הנענע תשגשג ותוציא עלים גדולים.

רוּפֵן

New member
שורדת בלבד...

לנענע שלי, הקציתי אדנית גדולה.., אני לא מגדל אותה באדמה כי היא משתלטת לאורך ולרוחב... האדנית הושמה לפני כחודש באזור בגינה בו היא מקבל אור כל היום, אך ללא שמש ישירה.., והיא מאוד מאוד מסכנה.., עלים קטנים וכו'... עד שאמצא לה מקום מעניין...

טסונמי1

New member
נענע- ניתן לגדל בתנאים של חצי צל

אין שום בעיה- נענע כדי שתהיה יפה בעציץ או אדנית לאורך זמן זקוקה למנת דישון קבוע מהאביב עד לסתיו- בחורף היא נעלמת אבל חוזרת במישנה מרץ באביב

למעלה