שאלה חדשה

popo11

New member
../images/Emo35.gif שאלה חדשה

יש את עציצי הפלסטיק הפשוטים. האם אפשר לצייר עליהם ישירות או שצריך שכבת פריימר? ומפיות? להדביק ישר? לגהץ? פרוייקט חדש מתבשל בראשי

lilachh

New member
לדעתי....

בגלל שזה פלסטיק את צריכה את הפרימייר או לפחות צבע אקרילי מעורבב עם דבק פלסטי. לגבי מפיות - לאחר שצבעת את יכולה כמובן להדביק על שכבת הצבע ואז אפשר לגהץ או להדביק ידנית (בגלל שזה פלסטיק קשיח הנבתי שאפשר לגהץ) בהצלחה

טוב שהראש פועל...../images/Emo6.gif

רעיון בשבילך: תחבושת גבס - קונים בבית מרקחת מרטיבים ועוטפים את העציץ מהדקים ומחליקים עם היד מתקבל כמו גבס על שבר ביד (חס וחלילה - טוב שיש לך
) ועל זה אפשרי לצבוע, מפיות, הדבקות וכל מה שרוצים... עכשיו גם לי בא ללכת למשתלה!

av_i_va

New member
משלימה את הרעיון../images/Emo140.gif

בעבר יצרתי עציצים כאלה. רק שבמקום תחבושות גבס קנויות השתמשתי בבד יוטה שטבלתי בגבס. מתקבל מירקם שונה לחלוקין. היו פעמים שעטפתי את העציץ כולו - והיו פעמים שהדבקתי פיסות מרובעות של יוטה "פה ושם" כשקודם יצרתי פרנזים. התוצאה מעניינת בעיקר כשצובעים בצבע אקרילי בהיר ואחר כך עוברים על הכל עם גולדפינגר לקבלת אפקט עתיק או עם פטינה (ורניט) לקבלת אפקט משומש. איזו נוסטלגיה!!! אני צריכה לחזור להכין כמה עציצים כאלה. ואם אני כבר מספרת על העציצים, אז אוסיף ואומר שנהגתי להכין שקית עם לבנדר יבש, לרשום שלט "זרעים של ריח" ולתת מתנות של "תשומי" לחברות. כעבור שנים ראיתי בחנויות עציצים מצויירים עם שלטים עליהם כתוב: "זרעים של...."

mor mor

New member
אולי תוכלי לתת....

הסבר, איך עושים את העציצים הללו....

popo11

New member
OK אז הרעיון עם הגבס נחמד.

אבל אני לא רוצה גבס. חזרה לצבע ומפית (עם או בלי צבע) :
איך ?
עמידות ?
בבקשה

av_i_va

New member
חזרה לצבע../images/Emo182.gif

אם העציץ לבן - כמובן שקודם כל מדביקים מפית ואחר כך צובעים את הרקע מסביב - אם את בכלל רוצה לצבוע רקע. אפשר להדביק מפית על כל העציץ. אם העציץ חום (צבע טרקוטה כמו רוב העציצים מפלסטיק) את צובעת תחילה בצבע לבן, סופרקריל עם קצת דבק נגרים, מדביקה את המפית/ות וזהו. אין לך מה לחשוש מהגיץ. את רק צריכה להיזהר מכוון חום המגהץ. עבודה נעימה. יהיו לך יופי של עציצים.

למעלה