רסק תפוחים ??

../images/Emo35.gifרסק תפוחים ??

שלום רב , בשבוע שעבר "אודטה" נתנה טיפ להחליף שמן/חמאה/מרגרינה באפייה ברסק תפוחים על-מנת להפחית בקלוריות .אתמול אכן רכשתי רסק תפוחים והייתי מעוניינת לדעת : האם ניסיתם את הטיפ הנ"ל ? האם אפשר לקבל מתכון ? איך מאכסנים את הרסק ? תודה מראש

mica35

New member
זה פטנט ידוע

משתמשים בו המון כמנסים לאפות בריא יותר. זה רק לא מחליף את כל השמן אלא רק את חלקו. רוב המתכונים שאני עושה אני מורידה מהם את כמות השומן ופשוט מחליפה חלק ברסק תפוחים (או אפילו בחלב אם זה שמן), הבעייה היא רק לדעת כמה שמן אפשר להוריד בלי לפגוע בטעם. לכן כדאי לקחת מתכון אם כמויות מדוייקות

silvey

New member
../images/Emo92.gifעוגת קקאו ללא שמן

המצרכים: 2 כוסות רסק ת"ע לא ממותק - 400 ג' 3/4 כוס סוכר - 150 ג' 1/2 כוס סוכר חום - 100 ג' 2 ביצים מס' 2- 110 ג' --------------- 1 כף קקאו - 10 ג' 3 כפות שוקולית של עלית - 30 ג' 2 כוסות קמח רגיל - 280 ג' 1 כפית סודה לשתיה - 5 ג' 1 כפית אבקת אפיה - 5 ג' 1/4 כפית מלח 1 כפית קינמון (לא חובה) אופן ההכנה: * מערבבים חומרים יבשים בקערה (אחרי ניפוי) * מוסיפים את הרטובים ומערבבים היטב * יוצקים לתבנית מלבנית 22X33 משומנת בתרסיס שמן, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. ב ת י א ב ו ן

../images/Emo51.gifעל העצה סילבי ינוסה לסופ"ש

למרות שהחלטתי לא לאפות בכל זאת אנסה את העוגה הזו, נראה לי זול מחיר הקלוריות שלה.

silvey

New member
לא להשאיר בקופסת הפח,הרסק ישחיר

אני מעבירה לכלי זכוכית ומוסיפה טיפה מיץ לימון לשמירת הצבע הבהיר. וחוץ מזה, כמעט אף פעם לא נשאר... להגיש אחרי ארוחת הצהריים בצלוחית עם דובדבן במרכז או תות שדה בעונה; גם טעים וגם אסתטי...

סימונה 5

New member
ובאותו עניין, בביקורי בארה"ב קניתי

זרעי פשתן טחונים, על האריזה יש טיפ לאפיה בריאה: פשתן טחון יכול להחליף שמן או מרגרינה באפיה לדוגמא: 1-1/2 פשתן טחון יכול להחליף חצי כוס חמאה, מרגרינה, או שמן במתכון. רק לשים לב המאפה עם זרעי פשתן טחונים נוטה להשחים מהר. יש גם מתכון למאפינס על האריזה אם מישהו מעונין אגב, יש להם שם רשת חנויות שנקראת קוסטקו, ממש להוריק מקנאה, אבל על זה בפעם אחרת

kalah

New member
שאלה בקשר למתכון של סילבי -קמח

האם ניתן להמיר את קמח רגיל+א. אפיה, בקמח תופח? אילו כמויות?

למעלה