קבלו חידה קשה ..

איש החידות, בקשת הבהרה!

לאיזה טורים אנכיים התכוונת? אני לא כל כך רואה אותם, על כל פנים מחוברים בקווים ישרים. אם לא מחוברים, אז יש של 2 עיגולים, ויש של 3 עיגולים. להם הכוונה?

צודק, אין אנכיים ..

הכוונה היא שבכל צד, איך שלא תסתכל על זה, בכל שורה שקיימת הסכום יהיה זהה.

yyy1234

New member
אממ... אתה יכול לסמן בצבע את כל

הטורים האלכסונים והשורות? אני פשוט לא מבין למה אתה מתכוון... יוצא לי שיש יותר מידי... כאילו הרי הסכום של כל המספרים מ1-19 הוא 190 והרעויות שלי היה קודם כל להגיע לסכום של כל שורה טור ואלכסון וככה להתחיל... הבעיה היא שכשספרתי את הטורים השורות והעמודות יצא לי מספר גבוה מידי... כלומר שכשחילקתי את 190 במספר הזה קיבלתי מספר שיותר קטן מ19!!

רבותי כנסו כולם .. ../images/Emo26.gif

אני חוזר שוב, עזבו אותכם מאופקי ואנכי הסכום צריך להיום זהה בכל שורה בין אם היא ישרה או אלכסונית . שימו לב לכך שיש שורות אלכסוניות שיש שם רק 3 עיגולים ויש שורות עם 4 עיגולים ויש עם 5 עיגולים ... הסכום בכל השורות צריך להיות זהה

yyy1234

New member
לפי מה שאני מבין יש 15 שורות...

אם הסכום שלהם צריך להיות שווה הוא צריך להיות שווה גם ל12 ושני שליש... לא הגיוני... ההגדרה של אלכסון בציור זה כאילו קו ישר שמחבר לפחות 2 נקודות שאינן קרובות (שיש לפחות עיגול אחד באמצע כאילו)?

אני חושב שיש לך שם

ספירות כפולות... אם תספור כל כדור רק פעם אחת - תגיע לכך שיש 5 שורות, או 5 אלכסונים. בכל מקרה - זה 190 חלקי 5 = 38.

yyy1234

New member
אממ... רגע... הכוונה בשורות

ואלכסונים זה לאותו הדבר?

לא....

הסכום של 1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13+14+15+16+17+18+19 הוא 190. עד כאן אני בטוח שכולנו מבינים. עכשיו - כדי להגיע לסכום הזה אתה אמור לעבור על כל איבר בדיוק פעם אחת. ניקח או את השורות או את האלכסונים... בוא נתחיל עם השורות - אם אתה עובר על השורות, אז אתה עובר על כל האיברים, ועל כל איבר פעם אחת. ידוע שסכום כל השורות שווה, ולכן, אם יש 5 שורות, אז סכום כל שורה הוא 38 כנ"ל עם האלכסונים - ישנם 5 אלכסונים, שאם אתה עובר עליהם, עברת על כל 19 איברי השאלה, ולכן סכום כל האלכסונים יחד הוא 190, ואם כולם שווים, אז כל אחד מהם שווה בדיוק ל-38... אני מקווה שאני יותר ברור הפעם...

../images/Emo62.gif פתרון

כתבתי תוכנית שתחפש את כל הפתרונות. כל הפתרונות שהיא הוציאה לקובץ ה-TXT זהים למעשה. כלומר היא מצאה פתרון אחד בלבד.

מסכים. אבל נראה אותך כותב תכנית

כזו! אם לא תתבסס על נתונים כמו 38, היא תרוץ לך הרבה זמן... בכל אופן, אף אחד לא שלל ממך את האופציה להפעיל את המוח שלך, ולהמשיך לחפש!

n u t

New member
לא פייר!!!!!!!

אני ישבתי שעה וכתבתי תוכנה ואז כשבאתי להריץ אותה זה מודיע לי שחסר לי XMS driver ולא מצאתי אותו ואני מוחה! שעההההההההההההה ישבתי לכתוב את התוכנה הזאת!!! אוף!

צודקת!

במה כתבת שנדרשו כאלה דרייברים מיוחדים? הרי העיקר זה החישוב. את הפלט הוצאתי סתם לקובץ TXT. בכל אופן ממליץ לך להמשיך עם התוכנה.

למעלה