על
ו

../images/Emo35.gif על ../images/Emo107.gif ו ../images/Emo150.gif

בחוג אילוף נספרו 196 רגליים ו- 126 עיניים. אם כן כמה כלבים וכמה אנשים משתתפים בחוג?

Fingertip

New member
../images/Emo62.gifאם אין דרך, אני לא חושב שזה

פתרון חוקי! (מתמטיקאי עד הסוף, אה?) נסמן: p - מספר בני האדם. d - מספר הכלבים. מתקיים:
2p+2d = 126 2p+4d = 196
p+d=63 p+2d=98
63+d=98 p+d=63
d=35 p=28​
ולכן היו 28 אנשים ו-35 כלבים. אהד.

djdror

New member
תגיד יא חרטטן../images/Emo46.gif

יש כאן פתרון לשאלה מתמטית. עכשיו ישנם שתי אפשרויות. או שהתשובה נכונה או שהיא שגויה. אף אחד לא שאל אותך "מה הדרך לפתרון הבעיה?" שאלו כמה בני אדם וכמה כלבים ? אני חושב שהתשובה שלי ענתה בדיוק על השאלה. מה גם שאחרי שהראת לנו את הדרך המרהיבה שלך לפתרון הבעיה, הסתבר שהגעת לאותה תשובה כמו שאני נתתי חצי שעה לפניך. אז להבא: אם בא לך לפרסם את הדרך שלך לפתרון - פרסם!! אבל על תגיד על הפתרון שלי שהוא לא חוקי, במיוחד כשהוא נכון!! ברור!!

Fingertip

New member
הלו! ג'ינג'י!

תרגע! אני בסה"כ אומר שתשובה בלי דרך לא אומרת הרבה... אולי יש לי דעות מוזרות בקשר לחידות, אבל אני יכול גם להגיד אותן, לא? אהד.

mili999

New member
דוקא אני מסכם כאן עם דרור

חוץ מזה זהוא אמר את זה בהומור, הוא לא באמת עצבן. אסביר למה אני בגישה של דרור: בבי"ס אין טעם בתשובה בלי הדרך, גם אם טעית הדרך חשובה, וגם זו הדרך להבדיל בין בעתקה לפתרון. חוץ מזה כך אפשר לתת ציון גם על הדרך. פה זה לא כך, אין דרך לפתור את השאלה בלי הדרך, אם הוא הוא נתן את התשובה הנכונה, בטוח שהוא עשה זאת בדרך הנכונה, ולא העתיק!

Fingertip

New member
אבל...

מה זה יעזור אם הוא רק ייתן את הפתרון? אם הוא לא יביא את הדרך, מה אכפת לי שהוא פתר? אם הוא גם מראה לי את הדרך, אני לומד מזה משהו... אהד.

djdror

New member
../images/Emo24.gifאהד יקר שלי../images/Emo140.gif

קודם כל אני אוהב אותך. דבר שני - הכל אישי. דבר שלישי... - עדיין פתרתי לפניך.....סתםםםםםם

למעלה