משהו קטן....

dors

New member
../images/Emo35.gif משהו קטן....

אני אשאל חידה קלה, ברגע שמישהו יתן תשובה נכונה לחידה, אני ישאל שאלה יותר קשה, ברגע שיתנו תשובה לחידה הזאת אני יתן עוד חידה אבל יותר קשה וכן האלה... בהצלחה לכולם
הנה הראשונה (קלה למדי!) - מטוס התרסק מעל ארץ זרה, האם ראוי שהניצולים ילקחו לקבורה בארץ מולדתם? בהצלחה

dors

New member
../images/Emo35.gif

חידה מספר 2: אדם נידון למוות. שופטיו אומרים לו : עליך להצהיר הצהרה שהיא אמת או שקר. אם תאמר אמת – יירו בך. אם תשקר – יתלו אותך. האדם אמר משפט ונשאר בחיים. מה אמר ? בהצלחה

דRדכוסי

New member
../images/Emo62.gif (סתם ניחוש)

הוא אמר שהוא משקר ואם הוא באמת משקר הרי שהוא דובר אמת (כי הוא אמר שהוא משקר) ואם הוא דובר אמת אז הוא משקר (הרי הוא אמר שהוא משקר) והם לא ידעו מה להחליט פשוט אני מכיר משהו בסגנון של זה אז התשובה לחידה ההיא יכולה להיות גם לחידה הזאת

double M

New member
למה לא?

זה הגיוני. האיש אמר "ייתלו אותי". במידה זה אמת הם יירו בו, אבל אז המשפט הוא שקרי אז הם ייתלו אותו, אבל שוב המשפט הופך לאמת. בקיצור הם לא יוכלו לתלול או לירות בו....

dors

New member
../images/Emo128.gifזה בדיוק מה שדRדכוסי אמר, להגיד

את התשובה?

double M

New member
אתה לא יכול להגיד שזה לא נכון!

תגיד שזאת לא התשובה שאתה התכוונת אליה אבל זה גם נכון....

dors

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif אתה צודק!! התבלבלתי...

הסתכלתי על פיתרון של חידה אחרת.. אתה צודק!!
והפתרון המלא: האיש אמר : אתם תתלו אותי. אם יתלו אותו, הוא יימצא דובר אמת וירייה הייתה העונש המתאים לו. אם יירו בו, יימצאו דבריו כשקר, ולפיכך היה ראוי לתלייה.

dors

New member
../images/Emo35.gif החידה הבאה

הפעם החידה קצת יותר מתוחכמת וקשה, הנה: משחק טלוויזיה מתנהל כך: המנחה מציג למתמודד שלושה תריסים. מאחורי שניים מהן מסתתר אבטיח, ומאחורי אחד מהם – מכונית פורשה מפוארת. המתמודד, האוהב אבטיחים, אך מעדיף מכוניות ספורט, בוחר באחד התריסים. המנחה פותח לפני המתמודד חלון אחר, השונה מזה שבחר, ובו אבטיח. עתה נשארים שני תריסים – זה שהמתמודד בחר בו בתחילה ותריס שלישי. האם כדאי למתמודד לדבוק בבחירתו הראשונה או להחליפה ולהמירה בבחירה בתריס השלישי ? מה סיכוייו לזכות בכל אחד מהמקרים ? (חשוב להדגיש: המנחה תמיד יפתח למתמודד תריס עם אבטיח במהלך המשחק, בלי קשר לבחירתו הראשונה). בהצלחה

dors

New member
../images/Emo127.gif

לשאלה הזאת אין תשובה ברורה... אבל לפי האחוזים, האיש החכם יעדיף להחליף את בחירתו, הנה התשובה: אם בתחילה בחר המתמודד בתריס הנכון (סיכוי של 33 אחוזים) – לא כדאי לו להחליף את בחירתו. אם המתמודד טעה בבחירה בתחילה (סיכוי של 67 אחוזים), שינוי הבחירה יביא לו את המכונית הנכספת. המסקנה: ב-33 אחוז מהמקרים לא כדאי להחליף, אך ב-67 אחוז מהמקרים – מוטב לעשות כן. מכיוון שכך, המתמודד החכם ישנה את בחירתו ויעדיף את פתיחת התריס השלישי.

למעלה