מקבץ חידות

דRדכוסי

New member
../images/Emo35.gifמקבץ חידות

לדעתי הכל בינוני עד
צריך קצת ידע וקצת הגיון
1.מה משותף ל:רם, חולם, צומח? 2.מי יוצא דופן בין כוס, דג, קומקום ולמה? 3.מה המשותף לזנב, עפרון ולשון? 4.על מי אפשר לומר שהיא מי שהיא רק יום אחד בחיים? 5.מי יוצא דופן בין שמש, ירח ובן ולמה? 6.מה המשותף למספר 406.5 ולשתי כוסות? 7.מה המשותף לפטפטן ולאות ב´? 8.מה המשותף לענת, עפרה, דיקלה, איה, תקוה, נגה, הודיה, זמירה ולבנה? 9.מי הן 9 המלים שמתחבאות פה: תדתנכחולסהכ 10. בקובץ מצורף 11. בקובץ מצורף 12. בנה משישה גפרורים 4 משולשים שווי צלעות. 13. בקובץ מצורף

the predator

New member
בקשר ל2

התכוונת מה הסיבה לשוני, או ללמה (החיה) כפריט נוסף ברשימה?

נסיונות

2) יש כ"כ הרבה תשובות... 4) מוכרת מגושמת בחנות חרסינה
5) שוב, כ"כ הרבה תשובות. 9) -דת, -תן, -חול, -כחול, -סה"כ (סך הכל), -לס, תנכ (אוזן, (ח)), -תנ"כ, מותר גם הפוך? (סל, ת.ד., ח"כ...) -נכח -ולס. 12) מכיר...

דRדכוסי

New member
9../images/Emo127.gif,השאר ../images/Emo128.gif

מזה "יש כ"כ הרבה תשובות" תגיד אותן אולי אחת מהן זה מה שהתכוונתי

the predator

New member
../images/Emo62.gif ל12

12. פירמידה תלת מימדית: לבנות מש"צ ועל כל צלע לבנות עוד אחד שלשלושתם יהיה קודקוד משותף למעלה...

דRדכוסי

New member
אם הבנתי נכון אז ../images/Emo127.gif, סרטוט יעזור

בציור יהיה יותר קל להבין

פגעסוס

Well-known member
../images/Emo62.gif9

9. דת, תן, תנ"כ, נכח, כח, כחול, חול, ולס, לס,סה"כ

djdror

New member
../images/Emo62.gifנסיון לפתור הכל חוץ מ1.

2. דג. מים נמצאים בכוס ובקומקום אבל דג נמצא במים. 3. לקשקש. לקשקש בזנב, לקשקש בעפרון לקשקש בלשון. 4. על ילדה בת שנה.היא ילדה בת שנה רק יום בחיים. 5. בן. השמש והירח קובעים בן כמה אתה . 6. 406. נמצא בשתיהם. במספר 406.5 ובגימטריה שתי האותיות האחרונות בשתי כוסות הם ות שזה 406. 7. שתיהן מתחילות באותיות בגד כפת. 8. כולן שמות בנות שעדיין לא הפכו לשמות בנים. 9. דת,תן,נכח,חול,סהכ,תנך,כחול,ולס,לס,כח,ת"ד. 10. מצורף קובץ. 11. נראה לי שהמשואה בסדר.1+0=1 או שאני לא מבין. 12. מצורף לקובץ 13. מצורף לקובץ.

דRדכוסי

New member
3,4,6,9,10 ../images/Emo127.gif

2)לא מה שהתכוונתי 5)לא מה שהתכוונתי 7)לא מה שהתכוונתי 8)קרוב אבל לא מה שהתכוונתי 11)טעיתי בחידה, הוספתי את הנכונה 12)טעות,צריך שיהיו 4 משלושים בולטים, עצלך יש 6 13)לא מה שהתכוונתי, אולי משהו יותר מקורי?

mili999

New member
13 + 2

זו בעיה שלך, תסביר יותר טוב פעם הבאה. (תגיד למשל שצריך ע"י 4 קוים בלבד). 2 זה קומקום, כל השאר זה חיות.

דRדכוסי

New member
אה ו...6 גם ../images/Emo127.gif

יש לי משהו קצת שונה בתשובה אבל זה כמעט אותו דבר

אני יודע את 13 פשוט לא עולה לי דג´י

דרור אתה צריך שככככל הנקודות יהיו מחוברות כאילו שכולם יהיו על קו אחד ולא שנקודה אחת תיהי פרודה מהשנייה... :) חידה נחמדה זאת עם הנקודות.. בקיצור הפתרון הוא .. אנסה לדבר במילים...
מותחים קו מהנקודה השמאלית והלמעלה ביותר מותחים קו לצד ימין ויוצאים קצת מהריבוע שיוצרות הנקודות.. ואז בקו אלכסון / ככה אבל יותר ארוך תופסים עוד שני נקודות יורדים עוד עד שמגיעים לקו של הנקודה הכי למטה מצד שמאל עולים עד למעללה ואז בקו אלכסון\ עובדרים על כל הנקודות הנותרות. זה יוצר צורה של עפיפון שכזה :)

למעלה